Crisul Chisineu-Criș

Un prim derby al seriei Ligii a 3-a (seria a VIII-a), Ghiroda – Crișul: „Impactul cu meciurile pe puncte va fi greu, rezultatul e cel mai important”





După clasarea istorică, locul 3 în sezonul „înghețat” al eșalonului terț, Crișul Chișineu Criș încearcă să țină ștacheta ridicată într-o serie mult mai concentrată, cu puține puncte puse în joc. Formația manageriată de Daniel Cherecheși are adversari doar din Arad, Timiș și pe cărășenii de la Ezeriș pentru un campionat blitz ce va dura 4 luni și jumătate.

Startul se dă sâmbătă, când „alb-albaștrii” se deplasează la Ghiroda și Giarmata Vii, acolo unde o așteaptă una dintre echipele cele mai solide ale seriei cu numărul 8. Timișenii aliniază un lot de 24 de fotbaliști, în care regăsim numele lui Bocșan, Poparadu, Vlădia sau Velici, fotbaliști cu destule meciuri la nivelul primelor două eșaloane.

„Galben-albaștrii” au început de ieri stagiunea cu meciul de Cupă, de la Deva, câștigat in extremis (min. 90+6), cu golul din penalty al lui Ghinescu. „Se poate spune că avem un mic avantaj că ei jucat și ieri și au consumat ceva energie, dar sunt sigur că vor încerca să ne ia tare încă de la început sâmbătă, mai ales că joacă acasă. I-am studiat, știm că beneficiază de aportul multor jucători cu experiență, foarte buni la acest nivel, dar nici noi nu stăm deloc rău la acest capitol. Din punctul meu de vedere, va fi un meci echilibrat, poate un prim  derby al seriei, ținând cont de faptul că ambele formații ar trebui să avem pretenții de primele 4-5 locuri”, spune Adrian Abrudean.

Tehnicianul Crișului a împlinit în urmă cu două zile 46 de ani. „Trei puncte ar fi cadoul perfect din partea băieților, însă nu aceasta ar trebui să fie principala lor motivație. Vor juca, în primul rând, pentru ei, căci au muncit mult în această vară și acum, când în sfârșit se joacă, ar fi păcat să nu începem bine. Impactul cu meciurile pe miză va fi greu pentru toate echipele după atâtea luni de pauză, e greu să anticipezi ce să te aștepți de la jucătorii săi după atâta timp în care nu au mai respirat aerul unui meci pe puncte, așa că cel mai important în acest moment e rezultatul. Eu zic că am pregătit bine acest meci, sper să și punem în practică ce am vorbit și am antrenat”, a adăugat „Știli” Abrudean.

Cei de la Crișul s-au testat ieri pentru coronavirus, rezultatele urmând să sosească în această seară sau mâine. La Crișul ar urma să debuteze sâmbătă Sulea, Haloș, Pătlăgică sau Tambor, în timp ce la Budur și Siminic e vorba de redebut. În această vară, echipa din Chișineu Criș s-a despărțit de fundașii Mario Codrea și Onuțan, mijlocașii Balla și Ember și atacantul Mario Codrea.

ACS Ghiroda și Giarmata Vii – Crișul Chișineu Criș din cadrul primei runde a Ligii 3-a (seria a 8-a) se joacă sâmbătă, de la ora 17.

Arbitri: Cristian Antonio Pascu, Arian Răzvan Drăgan (ambii in Sibiu), Zsolt Kopriva (Carei)

Observatori: Luis Moisescu, Florin Oglindoiu  (Drobeta Turnu Severin)

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button