Fotbal juniori

Academia Brosovszky, în „careul de ași” la Champions Trophy U10! Arădenii au trecut de Juventus în sferturi





În ultimul weekend al vacanței de vară, Academia Brosovszky a reprezentat România la Champions Trophy U10. Ultimul act s-a disputat la Viena între 24 de formații și nu 128 așa cum era inițial formatul competiției, pandemia de coronavirus fiind cauza trierii echipelor. Cum „Brosovszky” a fost o prezență constantă la cea mai puternică întrecere continentală la acest nivel, a primit o invitație din partea organizatorilor, pe care a onorat-o, dar nu înainte de a se testa pentru coronavirus. Rezultatele au fost negative pe linie, astfel că  în capitala Austriei au ajuns 11 tineri fotbaliști și antrenorii Ciprian Pistrui și Vasilică Georgiu.

La Viena ar fi trebuit să ajungă și Flavius Moisă, cel care se ocupă de această grupă alături de Pistrui, doar că tânărul tehnician a avut treabă în Liga 3-a  cu Cermeiul. Echipa s-a descurcat bine și fără el, trecând de faza grupelor după următoatele rezultate:

Academia Brosovszky – SC Berndorf (AUT) 1-0

Sîrb

Academia Brosovszky – FC Klosterneuburg (AUT) 1-1

Bacalu /

Academia Brosovszky- FC Juniors OÖ (AUT) 4-5

Herlo, Sulea, Sîrb, Tănasă /

Academia Brosovszky – ASV 13 (AUT) 2-1

Sulea (2) /

Academia Brosovszky – SpG Steinberg (AUT) 4-0

Sîrb (2), Sulea, Bacalu /

Peste Juventus la penalty-uri

În drumul spre „careul de ași”, arădenii au dat peste italienii de la Juventus, lipsiți de aportul fiului lui Cristiano Ronaldo, care nu e lăsat de starul portughez să participe la niciun fel de competiții în această  perioadă. De altfel, Ronaldo jr. se antrenează separat și vine doar la jocuri alături de coechipierii săi, însă doar la cele din zona orașului Torino. Revenind la meci, să spunem că cele două echipe au terminat la egalitate în timpul regulamentar, 1-1, golul „negru-verzilor” fiind reușit de Bacalu. La penalty-uri, Academia Brosovszky s-a impus cu 2-0 și s-a calificat printre cele mai bune patru formații ale turneului.

Singura echipă din afara Austriei în „careul de ași”

În întâlnirile decisive pentru medalii, arădenii nu au reușit să le țină piept austriecilor de la Wacker Innsbruck (0-5, în semifinală) și FC Flyeralarm Admira (0-6, în finala mică), așa că au trebuit să se mulțumească cu locul 4. „Ținând cont de faptul că turneul a fost extrem de puternic, iar nouă ne-au lipsit câțiva jucători importanți, plus antrenorul Moisă, eu zic că băieții s-au comportat foarte bine. Până la urmă, am fost singura echipă străină în careul de ași, restul de trei fiind austriece.  De altfel, echipa ce ne-a bătut în semifinală, Wacker Innsbruck, a și câștigat trofeul în acest an. Până la urmă, dincolo de rezultate, era important să ne întoarcem în iarbă, chiar într-o competiție de top și să demonstrăm că acest virus nu ne poate lua plăcerea de a juca fotbal. Aș vrea să felicit jucătorii, dar și părinții care au înțeles cât de important e sportul pentru copiii lor și în acest vremuri destul de grele”, a menționat Vasilică Georgiu, președinte și antrenor la Academia Ladislau Brosovszky.

Cătălin Bociort, Vlad Popescu, Luca Pop, Luca Marincei, Alexabndru Sulea, Denis Tănasă, Yannis Bacalu, Rareș Sîrb, Erik Rubino, Rareș Mârne și Sergiu Herlo au fost jucătorii care au reprezentat Academia Brosovszky la Champions Trophy U10, sâmbătă și duminică, la Viena.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button