Alte sporturi

Primăria vrea să deschidă circulația prin fața Sălii Sporturilor Victoria și a Bazinului de Înot „Delfinul”: ”Voturile – mai importante decât siguranța cetățenilor și copiilor”





O decizie controversată a autorităților locale, ce implică și Comisia de Sistematizare din cadrul Primăriei Arad, este pe cale să fie luată în zilele ce urmează și e un adevărat atentat la siguranța copiilor sau a celor care frecventează zona artezienei de la Piața Sporturilor, respectiv cea din fața bazinului de înot „Delfinul”. Chiar primarul Călin Bibarț a anunțat în cadrul rondului de seară efectuat chiar în zona Polivalentă că circulația mașinilor ar putea fi deschisă în următoarele zile pe acel tronson, ce va face direct legătura dintre Bulevardul Iuliu Maniu și Splaiul General David Praporgescu.

Anomalia a fost sesizată de Alexandru Meszar, directorul Direcției pentru Tineret și Sport, pe pagina sa de Facebook:

”Nu-mi vine să cred, este inadmisibil!

– Voturile sunt mai importante decât siguranța cetățenilor și copiilor.

– Primăria a decis cu o săptămână înainte de alegerile locale să deschidă circulația în fața bazinului de înot, de unde ies copii, părinți, bunici direct pe șosea, neexistând trotuar. Circulația mașinilor a fost închisă acolo, tocmai pentru siguranța celor care folosesc bazele sportive, foarte mulți copii. În trecut, s-a produs un accident, un copil a fost lovit de o mașină, când a ieșit de la bazin.

– Este strigător la cer, că în loc să echipăm Piața Sporturilor populată zilnic de zeci de copii care se joacă și fac sport, cu echipamente de exterior pentru sport, noi dăm drumul la mașini.

– Toată Europa reduce traficul, caută zone fără mașini, iar Primăria face invers. Desființează spații de joacă și sport ai copiilor în favoarea mașinilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button