Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Al doilea derby arădean al sezonului de Liga 3-a se joacă în Țara Sămădăilor! L. Bodri: „Vrem prima victorie!” v.s. Dagău: „Ușor favoriți, dar nu subestimăm Cermeiul”





Runda secundă a Ligii a 3-a vine la pachet cu al doilea derby arădean în seria a 8-a. Gloria Lunca Teuz Cermei o găzduiește pe Progresul Pecica cu speranța de a debloca linia de clasament. „Sămădăii” au fost victimele tot unei conjudețene acum o săptămână Șoimii Lipova, în timp ce „galben-albaștrii” au pășit cu dreptul în fața nou promovatei din Ezeriș.

În condițiile în care punctele puse la bătaie într-o serie cu zece formații sunt puține, cermeianii știu că nu-și permit prea mulți pași greșiți. „Sâmbătă, vrem prima victorie. Este un derby arădean cu ambiții de ambele părți, șansele sunt egale, cred eu, va fi un derby frumos, În ultimii ani, Cermeiul a produs multe surprize în derby-urile arădene și vrem să continuăm tradiția aceasta și la partida cu Pecica”, spune „decarul” Gloriei, Luca Bodri, care a pus umărul la promovarea Progresului în sezonul 2018-2019. „Cunosc destul de bine echipa adversă,  am jucat acolo și eu acolo în 4-a în sezonul promovării în  Liga 3-a.  Au un prim <<11>> este foarte bun, redutabil, chiar dacă au ceva probleme cu Arsene, care este accidentat și Gabor, plecat la muncă”, a adăugat mijlocașul de 20 de ani, crescut de profesorul de Arpad Csenerzky, la Atletico.

Luca Bodri e conștient că la capitolul experiență Cermeiul nu stă prea bine, dar: „Compensăm cu avântul și vâna ce ți-o dau tinerețea. În plus, avem un grup unit, ne-am vândut scump pielea în prima etapă cu Lipova, de altfel un adversar foarte bun. Mâine vom lupta și pentru președintele nostru, nea’ Petre Bulza, am dori să-i facem mai ușoare aceste zile în care se desparte de tatăl său. Toată echipa este alături de el și – bineînțeles – alături de colegul nostru Dani și le transmitem sincere condoleanțe”, a adăugat tânărul mijlocaș ofensiv, care după despărțirea de Pecica a jucat un an la Slatina, acolo, unde, a rămas fratele său geamăn, Toma, titular în echipa de Liga 2-a a lui Mihai Ianovschi.

Din echipa tânără a Cermeiului a făcut parte și Andrei Dagău până nu demult. Până la urmă, goal-keeperul de 19 ani a ales să meargă la Pecica, unde a debutat fără gol primit. Acum se întoarce pe terenul echipei pentru care a evoluat în sezonul precedent. „Nu am ambiții suplimentare, nu uit că am petrecut o perioadă frumoasa la Cermei. Am avut colegi buni și mai ales cu un staff tehnic foarte implicat și preocupat foarte bun. Mă și bucur că mă întorc la fosta casă, pentru că sunt oameni frumoși la Cermei si iubitori de fotbal. Dar, e clar că voi da totul pentru actuala mea echipă, ne dorim – bineînțeles – victoria. Poate suntem și ușor favoriți, așa un 60% să zic, dar trebuie să confirmăm pe teren asta. O să dăm peste o echipă a Cermeiului arțăgoasă, care va dori să-și valorifice și avantajul terenului propriu. Avem de partea noastră experiența și omogenitatea și, poate, și un plus la capitolul prospețime. Să nu uităm că cei de la Cermei au avut trei meciuri în 7 zile, Cupă, campionat și amicalul cu UTA, poate sunt și puțin obosiți, dar nu ne bazăm pe asta. Abordăm foarte serios partida, vom lupta pentru fiecare minge și mai ales vom respecta ceea ce ne spun antrenorii”, a spus goal-keeperul Progresului, care s-a acomodat repede la noua echipă: „Ma simt foarte bine la Pecica, colectivul e foarte bun, primitor. Muncim mult, există seriozitate și m-am integrat foarte repede. Mă bucur că am reușit sa pun lacătul pe poartă în prima etapă  și sper sa o facem la Cermei. Le mulțumesc domnilor Țapoș și Stupar că au avut încredere în mine și că m-au aruncat în lupta încă din prima etapă, sper să nu-i dezamăgesc niciodată”

Interesant este că cele două formații nu pot conta pe căpitanii lor, ambii fiind accidentați. Din păcate, Mirel Arsene va rata tot restul anului, în timp ce Denis Lazăr ar trebui să revină pe gazon în maxim două săptămâni.

Formații probabile:

Cermei: Stănilă – Filip, R. Iuga, Sabău, Mohaci – Salka, Ianc – Gruiescu, L. Bodri, Răzban – Ciubotariu.

Pecica: Dagău – Ilan, Țugulescu, Wild, Aldan – Moraru, S. Popa, Rădulescu, Bozian – Puie, Capătă.

Arbitri: Adrian Pal (Oradea – Bihor) – Ludovic Zifceac (Aleşd), Bogdan Gireadă (Oradea)

Observatori: Constantin Faniță (Timişoara), Ion Lupșa (Caransebeş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button