Șoimii Lipova

Lipova merge după (alte) trei puncte la Periam! Prună: „Sperăm într-un gazon bun, avem nevoie pentru jocul de posesie”





După două locuri secunde în seria a 4-a a Ligii a 3-a, Șoimii Lipova este printre favorite la promovare din seria cu numărul 8, în variantă 2020-2021. Startul a fost reușit, 3-1 în fața „verișorilor” de la Cermei, care în trecut au pus destule probleme în „duelurile” directe.

Pe lângă „dubla” semnată Codoban, pe tabela de marcaj și-a mai trecut numele și Victor Prună, fotbalist crescut la Atletico în generația 97-98, care nu a reușit să se impună la UTA. „Mă simt foarte bine bine la Lipova, se lucrează într-un mediu profesionist, cum ar trebui să fie la echipe de la eșalonul trei în sus. Când am antrenament, chiar și fizic, pentru mine înseamnă libertate, înseamnă bucurie și mă simt ca un fotbalist care poate evolua din toate punctele de vedere, dar cel mai important, este creșterea din punct de vedere mentală. Calitatea antrenamentelor mă ajută să mă dezvolt alături de Flavius Sabău, un antrenor dedicat, care vede diferit fotbalul față de toți colegii lui din Arad. Metodele sale sunt pe gustul meu, mă pliez bine pe jocul lui. Important este că am început bine, că ne-am reglat jocul după un start mai modest și pe fondul unei pregătiri fizice mai bune, am mai marcat de două ori și ne-am mai creat trei-patru ocazii clare de gol împotriva celor de la Cermei. Nu degeaba ne-am pregătit pe zoom în cele trei luni de izolare, ne-a ajutat foarte mult Nu ne-am pierdut forma fizică acumulată în iarnă și asta va conta în acest tur de campionat. Vom avea o repriză a doua foarte bună în toate meciurile”, consideră mijlocașul de 23 de ani al „șoimilor”.

Lipova pleacă favorită și în runda a doua, în deplasarea de 60 de kilometri până la Periam, pe terenul unei echipe ce jucat tot acasă, la debutul în Liga 3-a. „Știu că e o nou promovată și joacă la ei și fostul meu coleg de la Cermei, Mager. Am și jucat împreună cu el un meci de Cupă, acum doi ani, la Periam și îmi amintesc de un gazon impracticabil. Sper ca lucrurile să se fii schimbat acolo, să aibă un gazon bun, căci noi avem nevoie de așa ceva pentru jocul de posesie. Vrem să fim echipa care controlează fiecare meci, dar fără a ne culca pe o ureche. Respectăm toți adversarii, suntem atenți și vrem să venim cu cele trei puncte. În primele etape se fac puncte care să asigure liniștea în cazul în care, poate, vom călca greșit la un moment dat”, a adăugat Prună, înainte de jocul de sâmbătă, de la ora 17.

Periamul a remizat cu conjudețeana ACS Poli în urmă cu o săptămână, egalând la 1-1 cu 3 minute înainte de final, prin Paulevici.

Formații probabile:

Periam: Ulmet – Tismonar, Artimon, Bobu, Mager, Toma, Mânecan, Denis Lazea, Gălăţanu, Paulevici, Dobie.

Lipova: Iliescu – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, Simion, M. Popa, Gherasim – Moise, Codoban.

Arbitri: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Vasile Marius Duță (Avrig), Daniel Popa (Aiud)

Observatori: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Sorin Sergiu Găman (Târgu Jiu)









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button