UTA Arad

Balint își asumă eșecul cu Poli Iași, dar subliniază: „Este extrem de deranjant că echipa nu a avut suflet, s-a văzut un declin față de etapa trecută”





UTA și Laszlo Balint își amână întâlnirea cu primul succes în Liga 1, ba, mai mult, bifează primul eșec contra unei echipe ce încasase 8 goluri în două meciuri, înainte de a juca la Arad. Nici astăzi Poli Iași nu a fost prea exactă în apărare, dar ofensiva i-a mers mai bine și a înscris un gol mai mult decât adversarul.

Nici atitudinea gazdelor sau cel puțin a câtorva dintre jucătorii utiști nu a fost strălucită, iar  Balint a remarcat asta la final. „M-ați întrebat înainte de meci dacă aș vrea să câștig sau să arate echipa bine și uite că nu am reușit nici una nici alta. Dar, înainte de toate, aș vrea să-l felicit pe Daniel Pancu, pentru că astăzi cei de la Iași au reușit să câștige în fața noastră în primul rând datorită atitudinii și determinării. Pentru mine asta este extrem de deranjant că echipa pe care o antrenez nu a avut suflet. Este foarte adevărat că am fost surprinși și din punct de vedere al organizării defensive, am arătat destul de multe vulnerabilități,  un aspect nespecific nouă. Nu mă așteptam să avem atâtea probleme, dar am suferit în primul rând la agresivitate și determinare. Iar aici pentru mine este problema cea mai mare, pentru că în momentul în care jucăm acasă am pretenția să avem suflet, să avem spirit, să dăm totul pentru fiecare minge și la fiecare duel”, a declarat Laszlo Balint la microfonul Digi Sport.

Antrenorul „roș-albilor” recunoaște că încă are câteva dubii cu privire la titularii săi. „Evident, suntem încă în căutări, nu avem stabilizat un prim <<11>>. Avem jucători care încă au fluctuații de formă, se vede treaba asta. Chiar dacă avem jucători cu experiență, cu calitate, se pare că încă mai au nevoie de timp. Din păcate, trec etapele pe lângă noi, nu mai avem timp. Asta este realitatea, nu acumulăm puncte în clasament și ne complicăm situația”.

Balint l-a înlocuit la pauză pe Ioan Hora, fostul golgheter al Ligii 1, însă nu a căutat vinovați în rândul jucătorilor, ci și-a asumat el eșecul. „Din păcate, Hora nu a făcut un meci foarte reușit, cum a făcut la Pitești. Horică este un jucător cu calitate, un jucător cu experiență, știe că sunt așteptări mari de la el. Atât dinspre mine, cât și de la conducere sau suporteri, am încredere că va înțelege că trebuie să ofere foarte mult. Meciul acesta l-am pierdut toți, principalul vinovat sunt eu și îmi asum treaba asta, atât în fața suporterilor sau mai ales în fața suporterilor. Trebuie să schimbăm destul de multe în următoarea săptămână ca să arătăm mai bine. Eu speram să rămânem pe același drum în ceea ce privește evoluția echipei, dar s-a văzut un declin destul de mare comparativ cu ce am arătat etapa trecută. Sper să reglăm cât se poate de repede acest lucru”, a mai spus „principalul” arădenilor.

Introdus pe teren în minutul 54, Octavian Ursu a marcat, probabil, golul etapei cu numărul 4 în Liga 1. „Felicitări lui Ursu, a avut o execuție frumoasă, dar fotablul echilibrează lucrurile. Iașiul a reușit să câștige tot printr-un eurogol, felicitări lor, felicitări marcatorilor de la Iași, a fost o bucurie pe deplin meritată. Noi trebuie să fim corecți și să acceptăm realitatea, să fim modești, să băgăm capul în pământ și să muncim. Asta este singura soluție pentru a reuși să avansăm un pic în clasament și să bifăm prima victorie. Pentru că ne-o dorim foarte mult și uite că trec etapele pe lângă noi și nu reușim să o obținem”, a concluzionat Laszlo Balint.

Peste 8 zile, utiștii vor fi oaspeții celor de la Dinamo, de asemenea o formație cu mare foame de puncte.

 









11 comentarii

  1. Eu cred ca va veti asuma inca multe esecuri. De asemenea sunt convins ca ceea ce spuneti, cu privire la atitudine, este si ceea ce ganditi si doriti de la jucatori. Insa nu e suficient ca numai antrenorul sa aiba aceasta mentalitate. Am impresia ca unii jucatori privesc venirea la UTA ca pe o alta slujba, ca pe un alt contract, nu este acea mentalitate despre ce inseamna aceasta echipa, ci, mai degraba, este o mentalitate de slujbas. Poate ca unii vor, dar este multa neputinta. De la vorbe la fapte este distanta mare, iar intre dorinta si putinta … o prapastie. Sper totusi ca intr-un timp rezonabil, adica pana nu este prea tarziu, sa gasiti o formula de echipa castigatoare, si ca joc si ca mentalitate. Dinamo ? Mergem sa castgam. Si vom si reusi, asta apropos de mentalitate si putinta. HAI UTA !

    0
    0
  2. Mai bine il lasai pe HORA pe teren ,la-i bagat pe Morar si nu a facut nimic , Hora totusi reprezenta un pericol pt. ieseni in aparare !!! Baietii au avut determinare partial dar a lasat de dorit omogenitatea lotului si la unii jucatorii lipsa atitudinii, a determinarii dupa ce pierdeau mingiile prin multe pase gresite, pase care au condus la pierderea meciului !!! D-le GUSY, daca le-ai imprimat la inceputul jocului sa fie agresivi, determinati pt, a lupta pt. fiecare minge, atunci , de ce nu au facut-o ? Inseamna ca, nu prea sunte-ti autoritar in fata unor jucatori vrdeta ai echipei ? Inseamna ca, datorita slabiciunei dumneavoastra , unii jucatori nu va asculta si de aici pleaca si rezultatele negative ? Sa te tot scuzi mereu la fiecare meci ,ca vei redresa barca si barca este tot in deriva , nu este tocmai OK !!!

    0
    0
  3. Hai sa fim seriosi, si eu mi-as dori sa castigam la MINAMO, dar nu cred, aia s-au intarit sisunt in foame rau de tot de puncte si vor manca pamantul pt. a castiga si cine stie ce arbitru va arbitra ca precis o sa fie avantajata MINAMO !!! BAIETII PANA NU VOR INTELEGE CA IN LIGA1a , TREBUIE SA MUNCESTI MULT PT. A OBTINE REZULTATELE DORITE , NU O POATE DUCE PE UTA. SPRE REZULTATELE CELE MAI BUNE !!! TREBUIE MUNCA, MUNCA si iar MUNCA !!!!

    0
    0
  4. Nu comentez de fotbal,cel putin acum,la cald….macar ca ar fi ce….Si pro,dar mai mult pe minus…..ma rog….ma asteptam…Sper ca asteptarea aceasta sa nu ne coste mult de tot….mai putin si incepe adevaratul greu….Doamne ajuta!
    In schimb,va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva,cine a fost eminenta cenusie,inteligentul de servici,care a cerut sau a considerat normal si logic,sa ude terenul pana in ultimul minut inainte de inceperea meciului,dar mai ales motivul??????Deja din primele minute de joc,a inceput sa cedeze si sa se amprenteze…
    Inca o asemenea gafa si oricum gazonul de proasta calitate se va transforma intr-o aratura….
    GRIJA MARE!Decat sa-l pierdeti,faceti mai bine contract cu o firma specializata,nu cu Gospodarirea Comunala….

    0
    0
  5. Avem nevoie de un mijlocaș gen coordonator, mijlocul consider ca e punctul nevralgic. Nu ajuta nici improvizațiile cu Buhaceanu mijlocaș, nimic nu am combinat pe stânga. Poate și o schema ceva la fazele fixe, cum aveam chiar si în liga3

    0
    0
  6. Nu de asumarile lui Balint avem nevoie,..ci de puncte si de joc eficient. Sa joci cu doar doi mijlocasi, niciunul sa nu stea , la inchidere,…a fost hotararea sinucigasa a lui Balint. Apoi Tescan , ca si Hora, ca si Morar nu au avut nici o realizare, si nici nu „au pus osul”. Din nou am cazut fizic, pe final, ..aici Balint are toata vina…ca timp a avut ( doar UTA nu poate fizic). „Baietii lui Apostu”…vazandu-se cu salarii sigure…nu arata si dorinta de a le justifica. La Iasi, strainii au fost baza, au fosst cei mai buni, la UTA romanii ( lui Apostu) nou veniti..au fost slabi. Balint trebuie sa inteleaga ca nu poti juca fara inchizator, si cu Bugacianu si Tescan mijlocasi. Nu numarul atacantilor centrali, din teren, conteaza, ci cum ajung ei in situatie de a marca. Cu Iasul, eu unul mi-am pierdut mare parte din increderea ca Balint este antrenor de prima liga. Vorbeste frumos, dar jocul este jalnic, avem 3 puncte din 12. E cam…JALE. Sa tot ceri rabdare si echipa sa joace …tot mai slab…este aiurea.

    0
    0
  7. Cu parere de rau dar Balint nu este antrenor de prima liga. Pancu trei clase peste. Marii jucatori adusi de Apostu sunt “ mainile moarte” ale echipei. Nu pot sa alerge de pregatiti ce sunt. Singurul Albu care stie si vrea. In rest neputinta mare, chin. Nu poti sa-l chinui pe Buhacianu mijlocas stanga cand el este atacant. Conducerea ar trebui sa se trezeasca din adormire pentru ca avem nevoie de un antrenor precum NEAGOE urgent

    0
    0
  8. Gyuszi Balint, sunt un suporter care încă mai crede în profesionalismul tău, în dauna sentimentalismului și subiectivismului tău exagerat, față de acei jucători pe care i-ai avut în liga 2 la mai multe echipe.
    Toată săptămâna ți-ai lăudat jucătorii…și azi in meci, au vrut să te contrazică…
    Dacă vei deveni OBIECTIV și vei RENUNȚA LA SENTIMENTALISME, UTA VA CÂȘTIGA CEL PUȚIN DIN DOUĂ ÎN DOUĂ MECIURI!!!
    Nu voi face analiza fiecărui jucător ( pentru că antrenorul face asta) deoarece aș fi foarte critic și eu până acum am încercat să fac parte din suporterii care MOTIVEAZĂ.
    VEI FACE CA DE OBICEI ANALIZA MECIULUI și dacă îi vei lua la rând pe jucători, vei realiza că unii păcălesc fotbalul din mai multe cauze…
    Gyuszi ai spus …”cel putin cand jucam acasa, am pretentia sa avem suflet, sa avem spirit, sa dam totul pentru fiecare minge…este evident ca suntem in cautari…”
    Da, sunt de acord cu excepția faptului că UTA INDIFERENT CA JOACĂ ACASĂ SAU IN DEPLASARE TREBUIE SĂ JOACE CA ALBU ( DETERMINAT SI INCREZATOR) IN MECIUL CU VOLUNTARI!!!
    PUTEM ÎNVINGE DINAMO DACĂ VĂ DORIȚI CU ADEVĂRAT!!!
    Încă mai cred că următorii jucători pot redeveni FOTBALIȘTI, dacă sunt pregătiți la modul PROFESIONIST:
    MOLDOVAN,IACOB,BALAURU
    TOMOZEI,BUSTEA,BENGA,ERICO,SIMO
    TESCAN,ALBU,ROSU,DENIS RUSU
    URSU,
    MORAR
    Mult prea lăudații atacanți au lăsat mult de dorit…Morar cu Ursu ( chiar dacă e mijlocaș ofensiv ) ar fi soluțiile de moment până când se „energizează” ceilalți.
    Ei sunt TITULARII ENTUZIASMULUI, cei care pot da meci de meci TOTUL pentru VICTORIE, deoarece au aratat ca pot, mai trebuie să o facă CONSTANT, nu un meci da, unul ba!
    CEI CE ÎMBRACĂ TRICOUL UTA-EI NU SE POT PLIMBA PE TEREN,dar o pot face în timpul liber:)
    FORZA UTA !!!

    0
    0
  9. Gyuszi, nu stim la ce te referi cand spui că iti asumi esecul. Echipa a fost bine alcătuită, era 2-1 min 75. Posibil să-ti reprosezi acea dublă scimbare din min 71 când au intrat doi visători, Plească, un soi de Buleică pe care nu te poti baza si un Ionită care nu dă nainte deloc. Nici gol nu dă dar nici nu luptă pt echipă. In 7 minute au marcat 2 goluri, au simtit si ei că au intart doi visători.

    0
    0
  10. In continuare, echipa este ruptă în două,(la fel ca în L2) nu avem mijloc, nu avem posesie, dar avem un puști de numai 19 ani, energic, curajos, altruist și tehnic, care nu a avut pase greșite și care poate fi soluția dacă i se acordă încredere și va juca meci de meci ca titular.
    Atacanții pot fi puși în valoare de pasele lui Denis Rusu, dar și el poate fi „căutat” cu pase mai des nu numai când sunteți obosiți.
    Pe acel post Denis Rusu ar trebui să fie tituar cert, restul sunt mult prea emotivi cel puțin pentru acest început de campionat.
    Cei care nu sunt încă capabili să fie concentrați și să alerge pe tot parcursul meciului, nu ar trebui să fie titulari.
    Vestea bună este că spiritul de învingător este educabil și se perfecționează prin antrenamente specifice.
    In acest moment Dinamo are relații de joc inferioare față de fotbaliștii UTA-ei, deci PUTEM ÎNVINGE PRIN ATITUDINE DE ÎNVINGĂTOR!
    FORZA UTA !!!

    0
    0
  11. daca toti fotbalisti utei ar fii ca bustea ne-am bate la titlu isi da sufletul pentru uta in schimb alti stau pe teren pe bani multi de ce domnule balint nu joci cu buhacianu varf trebuia adusi 2 sau 3 mijlocasi de meserie care sa ofere mingi si inca ceva aduceti preparator fizic daca nu punetil pe tisza cu partea fizica ca se termina campionatul si noi tot ramanem in urma

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button