Superliga

Cristea a marcat primul gol stagional, dar crede că a fost privat de o „dublă”: „Greșeală mare a tușierului, mă bucur că echipa a reacționat bine după două înfrângeri”





Chiar dacă bosniacul Dzenan Zajmovic a marcat cu o superexecuție în disputa cu Gazul, de etapa trecută, Daniel Pancu a apelat la meciul de la Arad pe omul său numărul unu din atacul Iașiului, Andrei Cristea.

Căpitanul său i-a răsplătit încrederea cu un gol și alte acțiuni la care defensiva arădeană s-a clătinat serios. „Personal, mă bucur că sunt în formă, a fost un meci dificil pentru noi, după o deplasare foarte lungă, de 14 ore. Iată că am reacționat foarte bine, veneam după două înfrângeri pe care vroiam să le uităm. Am avut o reacție extraorinară, mă bucur că această echipă are caracter. Sunt 6 puncte pe care noi le acumulăm în această reconstrucție, sunt foarte mulți jucători noi. Avem un antrenor tânăr cu foarte mult entuziasm, ne dă încredere și suntem conștienți că mai avem foarte mult de muncit. Dar, este un început bun pentru noi și ne orim să continuăm pe această linie. Sperăm să ajungem cu bine acasa și ne gândim deja  la meciul cu FCSB”, a spus atacantul de 36 de ani al moldovenilor.

Cristea consideră că ar fi trebuit să i se contabilizeze „dubla” în această seară, pe arena „Francisc Neuman”. „Îmi pare rău pentru golul anulat. În primul rând, aș vrea să îl felicit pe centralul Istvan Kovacs, a făcut o partidă incredibil de bună, fără greșeală din punctul meu de vedere. În schimb, tușierul de pe partea tribunei (n.a. Alexandru Cerei), dacă la golul lor a văzut limita dintre fundași și atacant, la mine, îmi pare să o spun, dar s-a înșelat amarnic. Marcasem într-un moment dificil, era 1-1, este un mare minus pentru el. E o mare greșeală, într-un moment complicat al partidei”, a adăugat golgheterul din Copou.

Eroul ieșenilor a fost juniorul Răzvan Onea. „Ne bucurăm foarte mult pentru el, este un jucător care, chiar dacă este sub vârstă, joacă pe drept. Este un fotbalist de travaliu, un fundaș dreapta pe care cred că echipa națională de tineret va conta cât de curând”, mai conisderă Cristea.

Alături de antrenorul Pancu și team-managerul Onofraș, Andrei Cristea a aprins o lumânare la mormântul lui Ionuț Popa, comparat cu Ștefan cel Mare pe vremea când îi antrena pe ieșeni. „Am fost foarte emoționat,  fiindcă nea’ Popică a fost omul care mi-a marcat cariera. Am regrete eterne pentru disparița dânsului, dar asta simt toți ieșenii pentru o persoană foarte respectată în zona Moldovei. I-am rămas îndatorați pentru tot ceea ce a făcut la Iași, o să-i mulțumim mereu, nu pot decât să spun <<Să-l ierte Dumnezeu și să-i fie țărâna ușoară>>”, au fost cuvintele experimentatului atacant al lui Poli.

Cristea e la primul gol în acest sezon de Liga 1, media sa din ultimele ediții fiind undeva la 12-13.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button