ImpactUTA Arad

Mai sunt 5 zile până când Călin Bibarț își poate respecta promisiunea față de UTA, răspunsul de la Oficiul Concurenței e praf în ochii naivilor!





Gluma se îngroașă sau tupeul dă pe afară la Primărie când vine vorba despre finanțarea sportului arădean. Actuala administrație își încheie mandatul peste 5 zile odată cu alegerile locale, iar Călin Bibarț uită ce a promis cel puțin în cazul clubului UTA, pe 5 august, printr-un comunicat oficial, completat de următoarea declarație: „În acest sens, chiar în cursul acestei dimineți (n.a. 5 august) am avut o întâlnire cu reprezentanții clubului, convenind asupra faptului că noua prevedere legală (n.a. legea 115/2020) este cea mai eficientă soluție de finanțare a clubului UTA în acest moment. Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul  partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I”.

Ce spune mai exact noua lege? Aceasta dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. Această nouă prevedere legală reprezintă un real sprijin pentru cluburi având în vedere procedura simplificată de alocare a acestor fonduri.

Ce s-a întâmplat mai apoi? Conducerea Primăriei e mai catolică decât Papa și a apelat la Oficiul Concurenței pentru a i se confirma faptul că banii ce ar trebui alocați structurilor sportive private nu sunt considerați ajutor de stat. Asta s-a întâmplat cam acum 5 săptămâni și nici azi nu există acest răspuns.  Probabil, Oficiul Concurenței nici nu se obosește să le scrie „specialiștilor” din Primăria de pe Mureș, căci ar trebui să-i jignească grav pentru faptul că nu știu citi patru rânduri: ”Prin derogare de la prevederile Legii nr. 143/199 privind ajutorul de stat, cu modificările și completările ulterioare și de la prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, în vederea activității sportive pe diferite ramuri de sport, în cursul anului bugetar 2020, autoritățile publice locale pot acorda în mod direct alocații cluburilor sportive de drept public sau privat ori asociațiilor județene” (foto 2).

Sau, dacă nu e vorba despre analfabetetism, atunci e rea voință, lucru foarte grav fiindcă Primăria nu e decât gestionarul banilor publici și nu proprietarul lor. Iar dacă reprezentanții arădenilor în Consiliul Local doresc să aloce fonduri brandului numărul unu al orașului ar trebui să aibă un proiect de lege pe masă. Și asta în această săptămână până nu-și pierd mandatul. Ei și „interimarul” Bibarț, care până acum s-a dovedit un dușman al sportului prin sintagma obosită: „Pasiunea nu trebuie să bată rațiunea”.

Sigur, UTA nu și-a început foarte bine aventura în Liga 1, dar parteneriatul de care a vorbit Călin Bibarț mai sus trebuie respectat în orice condiții. Nu de alta, dar se va risca intratea în colaps, atâta timp cât 80% din bugetul clubului e asigurat din finanțarea Primăriei, plus banii de la televiziuni, care, în contextul pandemiei de coronavirus, vin în tranșe mici.









18 comentarii

  1. Domnul Bibi sta bine cu timpul. A promis in 5 august, e de abia 21 septembrie. Asa a fost si cu stadionul. Trebuia terminat bine in 3 ani. A fost terminat prost in mai mult de 6. Asa ca slabe sperante la Primarie.
    Pe de alta parte ma pun in locul celor care nu sunt interesati de fotbal. S-ar putea intreba ei daca e normal sa se aloce peste 1 milion de euro /an pentru UTA?

    0
    0
    1. Cei care nu sunt interesati de fotbla , le-as da alta tema de gandire , li se pare normal ca „reabilitarea” podului Decebal ( iar ghilimelele le-am pus intentionat ) sa coste peste 1,5 milioane euro ? Cine stie cunoaste , doar sa treaca pe acolo si sa ne spuna daca aceea este o lucrare care sa coste asa suma ? Sau cei 8.000 eur cat au costat fiecare din celebrele banci de pe Metianu , sau doar milioanele care sau investit in faimosul pasaj de la Voinicilor si bineinteles tot degeaba…si multe altele , adevarate sifoane de bani publici . Iar cand e vorba sa sprijinim sportul aradean ne fofilam si o dam cotita …no comment

      0
      0
  2. E o mârșăvie fără margini ce fac penelistii. Duminica, la vot, toți suporterii și arădenii adevărați ar trebui sa se gândească pe cine Votează!

    0
    0
    1. Votati falca si catei lui. Ii doare-n basca de UTA. Ei au buzunarele pline dupa mascarada covid . Ce treaba au ei cu UTA.

      0
      0
          1. Râzi tu râzi dar e adevarat! Intreaba-l pe Meszar dacă nu era falca, uta de acum exista?

            0
            0
  3. Bibart a vorbit, a comunicat! Gândurile erau ale Faraonului! Am intrat in era IA (intelighenția artificiala) care-i leagă wifi pe toti de serverul de la Brucsel!

    0
    0
    1. Degeaba nu-i votăm ,ei rămîne cu alte funcții cu salari Mari. Ăștia trebuie alergați afară din Arad cu pietre ! Dar este și vina arădenilor potenți financiar care nu-i interesează de UTA. E chiar rușinos că din tot Aradul sa fie doar 2-3 firme care să sprijine clubul. Aici nu mă refer la Tucudean că asta și-a pătat obrazul față de club și culori ,mai degrabă e anti-utist ,dar sint firme in Arad care au potenta de a finanța clubul….

      0
      0
  4. Zic si eu…nu ar fi mai bine un sponsor ..ca sa nu depindem de pimaria vietii?
    De ce nu se cauta solutii .?
    Sau conducerea clubului e multumita asa cum decurg lucrurile acum….si inca ceva…de ce nu ni se spune cu cat cotizeaza sponsorii de pe tricou…e secret?

    0
    0
  5. Hai domnilor nu fiți rai UTA nu a jucat așa rău ,eu zic că poli Iași a prins o zi buna la Arad ,dacă UTA juca așa rău cum scriu unii sigur nu marcau doua goluri.

    0
    0
  6. Pai Domnul DANIEL STAN primar al TARGOVISTEI , cum de se poate sa se implice la CHINDIA fiind principalul sponsor al echipei si la ARAD, un oras mai mare decat TARGOVISTEA ca si potential economic, NU SE POATE ?

    0
    0
  7. Din păcate oamenii ăștia care conduc uită sau se fac că uita că sunt angajații acestui oraș și trebuie să gestioneze resursele și să se ocupe de bunăstarea acestui orașului nu de interesele proprii.
    Ghinionul nostru să trăim într-un oraș cu așa conducători și vina noastră că nu-i dam jos când avem ocazia.
    Domnul Bibart in loc să tragă cu praștia aiurea, mai bine și-ar ține promisiunile.
    De fapt mai nou e politician și ăștia oricum nu-și țin promisiunile și nu au cuvânt, așa că e absolvit…

    0
    0
  8. UTA are nevoie de un patron nu de bani cersiti de la Primarie!
    Unde s-a mai vazut ca o echipa finantata din bani publici sa faca performanta?!
    Traim in Romania anului 2020 ,UTA a promovat dupa 12 ani in prima liga dar daca nu se gaseste in viitorul apropiat un adevarat investitor sunt sanse mari ca la anul sa revenim cu brio in liga2!
    UTA este cel mai important brend al Aradului !
    Mergeti la vot si votati cum va dicteaza constiinta insa oricine va deveni in viitor primar al Aradului nu poate finanta la infinit doar fotbalul !
    UTA poate deveni o forta numai daca si suporterii vor putea deveni actionari!
    HAIDE UTA,una dintre campioanele provinciei!

    0
    0
  9. Problema majora este ca d-l Meszar candideaza la primarie!Atat si nimic mai mult!Toata clica de tip Ginta Faraonica,taie fonduri si cu atat mai mult pe UTA….Din ce cauza?Pentru ca UTA inseamna brand resuscitat doar de catre Meszar…In rest toti sunt o cioaca ieftina…propaganda pe 6 ani pierduti,dar arogati….
    Cuibul viperelor se simt amenintati….Se stie….Eu sunt apolitic si raman asa….HAI UTA!

    0
    0
  10. aici nu e vorba de a ti place fotbalul uta pt arad e totul e cea mai titrata echipa societate etc !daca s au dat vreo 10 mil euro pt spatii verzi 1 milion de euro pt un judet ca aradul e maruntis insignifiant!aradul nu exista fara uta nici uta fara arad!sa ne gandim ca acest oras a apartinut in trecut baronului neuman ?ma refer la principalele activitati economice daca nu veneau comunistii sa confiste si sa distruga tot eram departe!ma intreb ce faceau neamurile lui bibart falca pe vremea aia pun pariu ca erau cu picioarele in noroi!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button