ImpactUTA Arad

Pancu a vorbit și despre o victorie tactică, Balint atenționează: „E destul de greu să schimbi reperele sistemului de joc într-un timp foarte scurt, căci există riscul unui mic haos”





Contra celor de la Poli Iași, UTA a făcut, poate, cel mai modest meci de la revenirea pe scena primului eșalon românesc. De altfel, chiar antrenorul Laszlo Balint recunoștea că jocul echipei sale a regresat față de deplasarea de la Pitești, iar victoria moldovenilor este meritată la  cum s-au desfășurat ostilitățile în special în actul secund, sau mai precis în ultimele 20-25 de minute.

Tot „principalul” arădenilor a observat distanța mare creată între compartimente la un moment dat, de 30-40 de metri, asta în timp ce Daniel Pancu afirma aseară: „Cred că astăzi am câștigam și tactic acest meci, pentru că ne-am creat de multe ori superioritate în spatele liniei de mijlocași Albu și Roșu. Eram trei contra doi, Breeveld, Pasaglia și Vanzo au făcut această morișcă și de acolo au plecat multe acțiuni periculoase”.

Așadar, poate fi vorba și despre un dezechilibru tactic, atâta timp cât UTA pierde, cel puțin numeric, un mijlocaș pentru un al doilea atacant. Iar când jucătorii din față nu sunt foarte pragmatici sau inspirați, riști să primești un gol mai mult decât adversarul, cum s-a întâmplat și ieri. În plus, fotbaliștii de bandă pentru care a optat Gyuszi Balint în primul „11” provin tot din atacanți. De altfel, Vali Buhăcianu a fost unul dintre „vârfurile” echipei în Liga a 2-a, iar Dragoș Tescan a jucat „aripă” în sistemul 4231 sau 433 și nu au deprinderi dezvoltate pentru a se apăra ca la carte pe momentul de nonposesie. Iar în Liga 1 e cu totul o altă poveste decât la „matineu”, spațiul și timpul sunt comprimate de valoarea individuală ale adversarilor sau de plusul tactic ce vine de pe bancă.

Întrebat în această seară, la emisiunea „Glasul Tribunei” de la TV Arad, dacă nu se gândește să renunțe la sistemul de joc 442, Laszlo Balint a spus: „Ne gândim la multe variante, doar că țin să subliniez că acest 4-4-2 care este pus pe foaie ca dispoziție inițială cunoaște foarte multe modificări în dinamica jocului. Noi ajungem în multe sisteme în momentul de atac pozițional, dar, într-adevăr, pe defensiv se văd acele linii. Apoi, de multe ori ne apărăm într-un 4411, raportându-ne și la particularitățile adversarului. Nu sunt un antrenor rigid, lucrez după niște principii și jucătorii trebuie să înțeleagă și să interpreteze aceste principii. E normal, căutăm variante, dar, pe de altă parte, e destul de greu să schimbi reperele sistemului de joc într-un timp foarte scurt și există un risc să apară un mic haos în ceea ce privește exprimarea tactică a echipei. Evident, dacă schimbi radical aceste principii de interpretare tactică”.

Probabil, la această oră, tehnicianul utist nici nu are în lot acel mijlocaș ofensiv, cu abilități de coordonator de joc, care să facă mai ușor legătura între compartimente. În schimb, beneficiază de 4-5 atacanți de meserie: Hora, C. Rus, Ioniță, Morar și Buhăcianu, care, s-a văzut și ieri, au tendința să aștepte mingi undeva la 25-30 de metri de poarta adversă, mai ales atunci când echipa trebuie să recupereze un rezultat. Condiții în care jocul UTA-ei e destul de ușor de neutralizat. „Sigur, campania de transferuri mai este deschisă timp de două săptămâni, dar trebuie să vedem și ce părere are conducerea, pentru că am văzut că domnul Meszar a spus că suntem la limită cu bugetul de salarii. Eu am zis-o și nu odată, în momentul în care avem o oportunitate de a aduce un jucător ca să ne ridice nivelul valoric, sută la sută nu voie ezita, pentru că munca noastră trebuie orientată spre un scop, acela de a deveni cât se poate de puternici. Bineînțeles, raportat și la condițiile pe care le poate oferi clubul, pentru că – totuși – suntem la statutul de echipă nou promvată din toate punctele de vedere. Lucrurile nu sunt simple, suntem, totuși, la un început de drum, suntem într-un proces de construcție a unei echipe și, pe de altă, parte într-un proces de dezvoltare a clubului sau de ridicare al lui la tot ce înseamnă rigorile primului eșalon”, a mai punctat Balint în cadrul aceleași emisiuni televizate.

Altfel, trebui spus că ultimii juniori care au ieșit pozitivi la coronavirus săptămâna trecută, Alex Oroian și Damian Isac, vor fi retestați mâine, iar în cazul unui rezultat negativ vor reveni, la rândul lor, la antrenamentele echipei.

15 comentarii

  1. au trecut 4 etape si atacantii echipei sint total depasiti de situatie, efectiv nu au nici un pic de luciditate. Hora e atacant bun care inscria goluri dar la UTA nu da deloc randament (aici eu vad problema antrenorului care nu stie s-ai aseze in teren ) Buhacianu e atacant bun care are simtul portii dar la fel tot timpul e pozitionat ràu sau cind are mingea nu se poate concentra ,Morar ,Ionita sint inexistenti ,Cipri Rus joaca 15-20 de minute iar apoi nu mai poate fugii. Pancu la citit foarte bine pe balint si nu este prima oara ,aceeasi strategie ca in Liga a doua .Sa nu uitam ca Pancu a castigat cu 2-0 cind antrena Rapidul si acum 2-3 cu Iasiul….

    0
    0
  2. Temele de casa se fac la fiecare meci in parte,diferind foarte mult situatiile….Noi,din pacate suntem corigenti in orice gestionare….Ori am „murit” fizic..ori am ratat ocazii imense….Ramane aceeasi problema…la cel mai mic avantaj de un gol,ne inchidem si nu inteleg din ce cauza???….Primul sablon a fost anul trecut,la Ripensia….cu aceasta abordare falsa…
    Valoare personala exista doar teoretic, daca nu si in practica….Carente enorme in abecedarul de juniorat..Tescan e bun,nu dati direct in el,trebuie incurajat…Nu reuseste preluari simple….dar nici lui Rusu nu i s-a dat sansa…
    Nu mai loviti nici in portarul Moldovan in fata cu o aparare ciuruita nesincronizata pe perechi….nu ai juniori si joci cum ai dupa regulament….
    Eu ma refer la un Hora,Morar,Rosu,Ionita…dar mi se pune mereu pumnul in gura,nu i-am jignit…
    Ce vad eu?Ne bazam doar tot pe baietii buni, ramasi din Liga a 2-a,Cipri Rus,Bustea,Tomozei,Ursu,Simo…Daca pe Vali BUHACEANU(va rog invatati-i numele,pentru bunul Dumnezeu)il faci mijlocas,este ca si cum l-ai fi pus pe Domide in spatele varfurilor….scuze pentru proportia comparatiei…
    Mister Balint este ok,alunecator in declaratii,diplomat, si sunt alaturi de dansul total,atat timp cat isi acopera jucatorii,incercand sa tina grupul unit…Sunt curios cat ii va mai acoperi,pentru ca vede si dansul „meniul” si „continutul”…
    Albu,nu poate singur sa duca tot mijlocul….

    0
    0
  3. Unii zic ca valoarea unui antrenor se cunoaste dupa schimbarile care le face. Nu-i cred, pentru ca uneori si sa stii si sa vrei sa faci schimbari nu ai cum sau nu ai cu cine. Cert este ca in meciul cu Iasul, ei l-au blocat pe Albu si noi nu l-am blocat pe Cristea. Am atacat cu Buhaceanu si Rus si i-am cam tinut in jumatatea lor. Cei doi au fost schimbati si au intrat 2 atacanti lenti si poate si indolenti, care oricum nu aveau nici o sansa in fata experimentatului si puternicului Mihalache.Practic i-am invitat sa ne atace. Si ne-au taxat. Toata lumea cauta jucatori tineri, talentati si de perspectiva. Noi ce am adus ? Unii pe bani multi si carora nu le-a gasit Apostu echipa ? Eu cred in Balint si sper sa ia franele in mana sa faca rapid curatenie si economie de bani, care sa fie investiti acolo unde merita.

    0
    0
  4. Jucătorii sunt ei aranjați de Balint ,dar în virtutea unui istoric personal in care au dat randament maxim plus că sunt și întrebați. Sigur că e greu acum să le găsești alta sarcina ,când nu corespund pentru ce i-ai luat. Mai ales div.A nu e banc de proba Poate sa ai mana buna cu ceva idei noi. Altfel greșelile aici se plătesc mai repede ca impozitele !!

    0
    0
  5. L-an auzit pe Dl Balint la TV Arad. dansul vorbeste frumos, explica fluent, dar pare a nu vedea esenta si a nu recunoaste realitatea. Vorbind la rece ,..I Kovacs, le-a anulat iesenilor un gol valabil, a dat fault ( nu a fost) la o eroare a lui Erico, atacantul central , scapase singur cu portarul, apoi la o lovitura libera ( scoasa fenomenal de portar) a suflat rapid o infractiune de zid. Deci arbitrul a fost bun cu noi. Sa mai adaugam ca golul lui Ursu…a fost intamplator, nu mai da asa ani buni. inainte, ca ocazii nu prea au existat. Revazind meciul, a doua zi, am vazut mari erori tactice : UTA a jucat cu doar doi mijlocasi, nici unul defensiv, mereu prinsi de joc , in fata si 2-3 ieseni atacau , mereu, in spatele lor, cei doi stpperi, de la UTA. Apoi Bugacianu, pus pe stanga, mijlocas, nu stie …fisa postului, sa faca faza defensiva, in plus el era „o gura de tun” periculoasa, in fata. Am jucat cu doi under 21, multa vreme, desi Tescan nu a jucat mai nimic. Hora a fost foarte slab, fara realizari, Tomozei, mereu fragil ca sticla , strica , des,o schimbare. L-am auzit pe Dl Balint criticand „unii suporteri carcotasi, care nu pricep fotbalul”. Asa o fi, dar la intrebarile puse a fost smecher. Spre exemplu ne-a spus ca la Viitorul am terminat in atac ( am atacat ultimile 2 minute, dupa ce am stat ultimile 30 minute , inghesuiti in careu), nu recunoaste slaba reactie fizica , pe final. Nu este …inca..dezastru, dar ar trebui sa vedem si realizari, de acum vin meciuri grele, Dinamo primul ( ..aseara …a distrus , in deplasare Gazul). Deci sperante ar exista, dar nu exista motive sa credem ca unii vor „pune osul la bataie” mai mult, mai cu folos, ” angajatii lui Apostu” au contracte bune, sint multumiti…nu ii prea doare de UTA. Iar noi suporterii, cu infrigurare, gandim ca …sintem candidati siguri la ultimile locuri…si asta nu e confortabil. Sa promovam, ca sa avem de und retrograda…nu este o chestie lacuta.

    0
    0
  6. Ramane de vazut cat de carcotasi sunt unii suporteri, in etapele care vor urma , urmand sa demonstreze domnul GUSY ca, unii suporteri s-au inselat in a critica pe baietii si ca, echipa va demonstra prin rezultate toate reprosurile care li se aduc !!! Cu MINAMO etapa urmatoare va fi greu dar nu imposibil !!! BAIETII trebuie sa isi revina pt. ca, etapele trec si este mare nevoie de puncte !!! FORTA UTA !!!

    0
    0
  7. Cosmin, in mare spui cam aceleasi lucruri, care le-am spus si eu. Din pacate dl. Balint acopera cateva lucruri, care (daca nu intelege) il vor „”ingropa””, la figurat vorbind. Dl. Apostu a uitat zilele cand sub comanda lui Trica (antrenor) umbla pe la persoanele influente din Arad sa adune bani pentru echipa. Acum ne ingroapa cu Morar, Rosu, Hora, Pleasca carora nu le-a gasit echipa. Din pacate dl. Balint accepta marea pleasca. Poate unii dintre acestia vor mai face si cate un meci bun, cine stie ? Nu va fi destul. Ne vom indrepta cu pasi repezi inspre acele meleaguri de unde am revenit asa de greu. Mult mai greu, decat sa spui ca „habar nu ai” noi suntem cei care ne pricem la fotbal, voi doar sa platiti abonamente si bilete caci „de banii vostri si istoria echipei ne ocupam noi”. Ce bine ca v-am mai tras o teapa !

    0
    0
  8. Cred că avem așteptări prea mari de la echipă în momentul asta.In fond suntem o nou promovată și ar fi o performanță excelenta să reușim să ne menținem,asta trebuie sa fie obiectivul in primul an.E o perioadă de tranziție de la un nivel scăzut la liga 2 la un alt nivel atât fizic cât și tactic.In toate campionatele din Europa nou promovatele au foarte mari probleme in primul an.Orice punct adunat în orice condiții și cu orice joc ne poate ajuta la final.Din păcate jucam fără spectatori,echipa ar fi avut nevoie maxima de stadion plin și de susținere.
    Să fim mai puțin exigenți sa susținem echipa sa ne bucuram că suntem în primele 16 echipe din țară.
    Jucătorii, antrenorul fac greșeli și or sa mai facă.O sa mai pierdem meciuri,probabil mai multe decât o să câștigăm dar e de așteptat.In primul an o sa ne fie greu ,ideea e sa acceptam ceea ce suntem în momentul de față și să susținem echipa necondiționat.

    0
    0
  9. Preparator fizic + psiholog. Vom merge in jos. De la startul playoff din liga 2 nu am mai jucat nimic. Nici promovarea cu arges nu a fost o partida stralucita.

    0
    0
  10. Dacă ne bate Dinamo la 3 goluri diferență,oare ce ar mai spune domnul Balint ? Pina acum a avut întotdeauna un ,,alibi,, am făcut egal ,jocul echipei e în creștere , am pierdut cu Iașul ,,încă se caută primul 11 ,, .În meciul cu Iașul UTA nu a avut nici o tactică sau mai bine spus a fost haos și a ieșit ce a ieșit ,toți am văzut .Balint nu trebuie să acuze ci să-și așeze echipa în teren astfel încît să joace fotbal. Poate că vom pierde la Dinamo cu 1-0 ce ne va spune domnul antrenor? Cârcotașii vor fi de vină? În curând se vor sătura și grosul galeriei de el dacă nu știe redresa echipa ,și ei tot cârcotașii vor fi???

    0
    0
  11. Pentru a avea succes este nevoie de 99% transpirație și 1% inspirație.
    Jucătorii trebuie să pună în practică ce le spune antrenorul și la momentul potrivit să inițieze acțiuni personale menite a destabiliza apărarea adversă ( vezi golul lui Ursu cu Poli Iași – FELICITĂRI !!!).
    Pentru a lua o acțiune pe cont propriu, ai nevoie de o mulțime de calități, printre care este CURAJUL, de care nu duc lipsă unii jucători printre care, Ursu, Denis Rusu, Oroian etc.
    Sunt convins că Gyuszi Balint le transmite jucătorilor, de fiecare dată, tot ce trebuie să știe pentru a obține victoria, dar ( că tot timpul există un „dar”) succesul nu se realizează fără entuziasm, spirit de echipă și atitudine de învingător!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  12. Stimate d-le Balint,
    Atunci cand ai sosit la Arad am sperat ca vei deveni un Fergusson al Aradului. Incep sa ma indoiesc de profesionalismul staff-ului tehnic si medical. Enorm de multi jucatori cu probleme musculare iar conditia fizica este la pamant.
    In alta ordine de idei asezarea jucatorilor lasa mult de dorit. Atat Rosu cat si Albu sunt trimisi mult prea in fata iar fundasii sunt lasati descoperiti. Pe benzi nu coboara nimeni. La mijloc nu reusim sa punem mingea jos fiindca echipa sta prost in teren si este logic sa fie „rupta in doua” chiar in trei uneori.
    Toata stima pentru d-l Apostu pentru cea ce a facut atat ca jucator cat si ca impresar pentru UTAm dar asta nu inseamna sa aibe exclusivitate la transferuri.
    Si nu in ultimul rand atentie la cat ne indatoram la Alexander Holding.

    0
    0
    1. Scuze…in general de acord..atentie la citatul „cat ne indatoram”…dezvolta,te rog….Sponsorizarile inseamna imprumuturi?Nu este cazul la UTA….Nu este un unic patron,gen Becali,Negoita,Rotaru,etc…care isi crediteaza propria echipa….si vor sa recupereze inzecit…
      Mmmda..exista imprumuturi pe termen foarte scurt de lichiditati,nevoie rapida,se stie….dar nu indatorari trecute la bani pierduti…E altceva….

      0
      0
      1. Cei din anturajul restrans/cu putere de decizie sper ca au inteles si ultima fraza.
        „Imprumuturile”; „creditarile”, sau cum vrem sa le spunem, pe termen scurt sau lung, cu toate dedesubturile lor sunt cele care de fapt distrug cluburile si fotbalul din Romania. Un exemplu aproape de camasa noastra este defuncta UTA SA. Mai precis datoriile catre diverse persoane in afara celor fata de stat (impozite). Multe din ele nefiind nici macar inregistrate in contabilitatea clubului ci doar acte notariale. Am folosit termenul de indatorare datorita multiplelor sensuri pe care le are.
        Mesajul s-a dorit a fi doar un semnal de alarma, pana nu este prea tarziu.
        Cu asta inchei. Cred ca am dezvoltat destul subiectul.
        In rest HAI UTA! Sper sa te revad din nou si in competiile internationale!

        0
        0
  13. Toți dorim ca UTA să fie in primele 6 locuri și poate va fi până la finele campionatului.
    Putem avea critici constructive,dar să nu uităm că suporterul susține echipa și o încurajează!
    Azi la ora 17 și 30 de minute la Teatrul de Vară de pe Str. Baritiu Gheorghe, nr. 16. a fost o lansare de carte despre PECSOVSZKY, „Csala – Minunea blondă „, la care nu prea au fost prezenți suporterii UTA-ei. Să nu fi fost suficient de bine mediatizată, sau înfrângerea cu Poli Iași să fi fost motivul multor scaune libere?
    Citez din cartea „Csala – Minunea blondă „…”Pe teren nu a cunoscut leneveala, nici scuza…cu fiecare mișcare a sa a dovedit…că pilonul de bază al celui mai frumos joc din lume este spiritul de luptă.”
    Cei din teren sunt cei care trebuie să dea dovadă de o agresivitate pozitivă până la ultimul fluier al arbitrului !
    HAIDE UTA!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button