UTA Arad

Primul gol pe noul „Francisc Neuman” a fost semnat de un arădean get-beget! Rus: „Probabil așa a vrut Dumnezeu, dar nu știu câtă importanță mai are”





Ciprian Rus a înscris primul gol într-un meci oficial pe noul „Francisc Neuman”. Căpitanul UTA-ei a marcat în prima repriză după o deviere a lui Hora și a deschis scorul în meciul cu Politehnica Iași, însă rezultatul final strică, oarecum, farmecul reușitei.

Până la urmă primul fotbalist care a scuturat plasa adversă la arena de 14 milioane de euro a Aradului a fost chiar un fotbalist născut în orașul nostru, singurul din „11”-le aliniat de Laszlo Balint astăzi. „Probabil că așa a vrut Dumnezeu, să înscriu eu, un arădean, primul gol pe noul stadion. A fost un vis, dar nu mi-l imaginam așa până la capăt. Până la urmă nu știu dacă are vreo importanță acest gol, pentru mine pe plan personal eventual, pentru că mi l-am dorit foarte mult. Ca echipă, e a doua oară când conducem și pe final pierdem puncte, azi chiar nu am luat niciunul”, a spus Rus la finele confruntării pierdute  cu 2-3 în fața celor de la Iași.

Și căpitanul UTA-ei admite ziua mai slabă a echipei. „Se poate spune că sunt carențe în joc, nu am făcut un joc strălucit astăzi, dar chiar și așa am avut 2-1. La Pitești am jucat mai bine, ne-am creat ocazii și tot nu am reușit să câștigăm. În multe momente ale jocului nu am luat cele mai bune decizii și asta ne-a costat la final. Un rezultat de egalitate era echitabil astăzi. Nu știu dacă poate fi o lipsă de încredere, nu venim după înfrângeri ca să nu avem încredere în noi, dar – probabil – pentru prima victorie trebuie să muncim mult mai mult și să avem o atitudine mult mai bună”, a adăugat al doilea marcator al „roș-albilor” în stagiunea trecută.

Ambele echipe au înscris goluri fantastice în partida de astăzi, prin Ursu, respectiv Onea, însă – din păcate – doar reușita tânărului fundaș al Iașiului a fost cea decisivă: „Au fost foarte frumoase, îl felicit pe Ursu pentru că știu cât muncește, dar și el a fost foarte supărat în vestiar.” 

Întrebat dacă discuțiile legate de finanțarea din partea Primăriei au afectat jocul echipei, căpitanul arădenilor a spus următoarele: „Nu ne-am gândit la acest aspect, deocamdată noi suntem cu banii la zi, nu avem probleme financiare, ne-am gândit doar la fotbal.”

UTA nu s-a mai impus la Arad de aproape 7 luni (trebuie menționat însă că din cauza pandemiei, în această perioadă arădenii au disputat doar cinci partide pe teren propriu). „E un duș rece pentru că ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna și am fost hotărâți să bifăm prima victorie, mai ales că suntem și în casa nouă. Văd că nu reușim să câștigăm acasă, au trecut 7 luni de la ultimul succes, cel cu Ripensia. Mergem înainte, următoarea etapă jucăm cu Dinamo, o echipă în formare, cu jucători noi, sperăm să luăm punct sau puncte de acolo. Bineînțeles, ne va trebui o altă atitudine ca să facem acest lucru”

Reușita de astăzi a fost a doua pentru Ciprian Rus în prima divizie, după cea din septembrie 2016, când a marcat pentru ASA Târgu Mureș, într-o victorie cu 1-0 pe terenul lui ACS Poli.

Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Un comentariu

  1. Cipri cu o realizare singulara ,cu ceva adrenalina dar și cu prea multă dezorientare in teren.Pe undeva explicabil . Sunt 9 inși noi in echipa de baza !! Suntem pentru ceva timp înțelegători cu timpul de formare a relațiilor de joc. Ce nu înțelegem ,e de ce se pierd pe parcurs acumulări și tehnice și nu mai vorbim fizice.Un spot de lumina pe Nelut Roșu. Alura lui argentiniana ne dădea și încă mai dă speranțe de realizări de excepție Ei bine ele sunt chiar sub linia de conduită în teren a echipei Cu greu îi dai un 5 ,,Toți pierdem si. toți câștigăm ,” zice Balint. Până una alta trebuie depistați cei care sunt dispuși numai sa piardă. O alta pauza la națională ,în octombrie ,mai poate face lumină în ,,11” de baza . BAFTA. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button