Șoimii LipovaȘtirile zilei

Petre Simon, golgheterul UTA-ei U19 ajunge la Lipova! Mijlocașii A. Gavrilă și D. Pop – opriți și ei de Sabău, care s-ar putea despărți definitiv de Rusu: „Are oferte scrise!”





După ce s-a despărțit de doi atacanți, Andrei Banyoi și Andrei Sulea, plus mijlocașul ofensiv, Denis Rusu (împrumutat la UTA) și i-a adus pe Alex Moise (care e și bolnav în acest moment), pe Fabio Trip (are Covid) și pe juniorul Dragoș Grigore în compartimentul ofensiv, Șoimii Lipova a întâmpinat ceva probleme la finalizare în acest start de sezon. Lipsa unui al doilea vârf de meserie pe teren s-a simțit cel mai mult în deplasarea de la Periam, acolo unde „alb-albaștrii” s-au jucat cu ocaziile și asta i-a costat, în cele din urmă, două puncte.

Tocmai de aceea, conducerea clubului a urgentat „încorporarea” a încă unui atacant și nu unul oarecare. Este vorba despre Petre Simon, golgheterul UTA-ei Under 19, formație ce a jucat semifinala Ligii Elitelor în această vară. În această vară, Simon s-a mai aflat în discuții și cu Dinamo (pentru echipa de juniori) și Viitorul Pandurii. „Din câte știm noi, Petre nu a fost doar golgheterul echipei de juniori a UTA-ei, ci a întregului campionat național U19. Sunt sigur că se va acomoda rapid la noi, atât el, cât și Andrei Gavrilă, un alt jucător de bază al aceleași generații a lui Sandu Gaica, de la UTA. În plus, l-am mai legitimat și pe David Pop, un mijlocaș defensiv născut în anul 1999, campion anul trecut cu echipa sa în San Marino. El a fost în probe timp de o săptămână și a fost apreciat de Flavius Sabău. Am dorit să avem concurență pe posturi, să avem un lot numeric mai mare, dar și mai bun valoric pentru a face față în cazul în care ne-am lovi de probleme cu infectări cu COVID. Nu ne dorim să periclităm competiția”, ne-a declarat Radu Pop.

Tot președintele Lipovei susține că Denis Rusu va fi imposibil de ținut la Lipova, chiar dacă UTA va renunța la serviciile sale în iarnă. „Denis rămâne la UTA până în decembrie, iar clubul arădean își păstrează prima opțiune în caz că va dori să-l cumpere. Altfel, trebuie văzut ce vom face cu el, pentru că astăzi avem la club trei oferte scrise pe numele lui de la echipe de Liga 1 și una de la o echipă de Liga a 2-a. Chiar dacă a jucat foarte puțin în meciurile oficiale ale UTA-ei, Denis Rusu le-a sărit în ochi celor din fotbalul mare”, mai susține Pop.

Totodată, președintele Lipovei a ținut să mulțumească unui sponsor: ˝Și anul acesta vom face deplasările cu partenerul nostru tradițional, compania de transport persoane a lui Fredy Pletl căruia îi mulțumim pentru autocarul modern, branduit pentru clubul Șoimii Lipova pe care ni l-a pus la dispoziție.˝

Dacă Simon și Pop ar putea debuta în curând la Lipova, Gavrilă încă nu și-a revenit complet după accidentul suferit la începutul lunii august, în urma căruia a trebuit să-și bage mâna dreaptă în ghips.

În altă ordine de idei, să mai spunem că în ultimele clubul UTA a mai semnat împrumutul portarului Raul Opric, la Metalurgistul Cugir și cel al fundașului Lucian Vidican la Avântul Periam.









3 comentarii

  1. Balint,Rusu nu este bun?? Trebuie sa fie impresariat neapărat de Apostu??? Aduceți elefanți care nu au suflu in ei ,buni doar pt pensionare…

    0
    0
  2. Mister Gaica,cu tot respectul,nu a ridicat nici un aradean,preferand sa-i dea afara pe cei care au muncit enorm de mult,in Atletico si UTA,aducand pe altii…Tipic….ca o tot dam pe Academie,nici un aradean nu este la echipa mare…Asa este,Mister Gaica?Ce parere aveti domnule Pacurar,domnule Voinea,domnule Meszar?Exagerez?

    0
    0
    1. Si care ar fi aradenii aia ? Ca 95% dintre juniori nu fac fata la liga 3. Sau daca joaca la liga 3 au lipsuri mari . Lui Gaica i sa cerut performanta . El a facut cst de cat performanta la nivel de juniori .

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button