Știrile zileiUTA Arad

Laszlo Balint nu face politică, dar vede cu ochi buni candidatura la funcția de primar a lui Alexandru Meszar: „Sportul arădean și UTA ar avea nevoie de un manager ca dânsul”





Arădenii își vor alege, duminică, noul primar, iar printre pretendenți se află și Alexandru Meszar, omul din spatele proiectului UTA, început din vara lui 2013 din Liga 4-a și concretizat cu promovarea în Liga 1 în această vară. În condițiile în care „Bătrâna Doamnă” a fost pusă în stand-by de Primărie privind finanțarea promisă în diverse ocazii, ca – de altfel – întreg sportul arădean, care depinde direct de banii publici, venirea la conducerea orașului a unei persoane din fenomen ar fi mai mult decât binevenită.

Întrebat dacă implicarea lui Meszar în administrația orașului ar fi de bun augur pentru UTA, Laszlo Balint a punctat următoarele: „În primul rând, vreau să spun că nici clubul UTA, nici antrenorul Balint nu facem politică, dar eu cred că UTA are nevoie de un om în cadrul Primăriei. Indiferent că este vorba de domnul Meszar, de domnul Bibarț sau de domnul Wiener, de fapt de indiferent cine va fi primar. Este nevoie de un om care să înțeleagă importanța brandului UTA pentru Arad și aici putem să ne raportăm la aspectul financiar, dar continuăm cu aspectul de infrastructură. Bun, avem acest stadion foarte frumos, dar mai sunt destul de multe probleme și provocări în ceea ce privește infrastructura sportivă și nu numai pentru UTA. Trebuie s-o spunem că sportul arădean trebuie dezvoltat și e un subiect destul de delicat în ultima perioadă. Eu cred că toată lumea care iubește sportul în Arad, suporterii utiști, ar vrea o deschidere din partea Primăriei către sport, către fotbal, către UTA. Nu că n-ar fi fost, deci nu trebuie să punem acest aspect sub semnul îndoielii, dar – bineînțeles – problemele noastre trebuie înțelese cumva cu o deschidere mai mare. Eu cred că toată lumea trebuie să înțeleagă acest aspect. Eu vă spun din interiorul fenomenului, căci știam chiar înainte de a prelua funcția de antrenor, că Aradul fotbalistic se raportează la UTA și așa a fost de foarte mulți ani încoace, indiferent de eșalonul în care a evoluat această echipă. Iar acum, mai ales că suntem în elită, noi trebuie să facem tot posibilul ca UTA să devină respectată la acest nivel.  Nu putem să ne zbatem în mediocritate, chiar dacă vorbim despre mediocritatea de la prima ligă și atunci este nevoie de aportul tuturor și mai ales de aportul autorităților locale, care, din punctul meu de vedere, ar trebui să aibă grijă de principalul brand sportiv al Aradului”.

Dincolo de aplecarea lui Alexandru Meszar spre problemele și nevoile cluburilor și sportivilor din Arad, calitățile sale manageriale ar putea fi un plus pentru întreg orașul. „Am ajuns să-l cunosc destul de bine pe domnul Meszar și știu cât de atent este la detalii. Eu sunt convins că Aradul ca și oraș, cetățenii Aradului ar avea foarte mult de câștigat în momentul în care dânsul ar fi implicat într un mod oficial în activitatea Primăriei. Am deja destul de mult timp de când colaborez cu Alexandru Meszar și nu numai pe partea sportivă, ci și pe partea administrativă, organizatorică și este un om extrem de aplecat asupra detaliilor, un om foarte implicat. Iar atunci va fi un câștig în cazul în care Aradul îl va coopta în cadrul administrației locale”, a mai afirmat Laszlo Balint.

Pe 27 septembrie, Alexandru Meszar va candida pentru funcția de primar a orașului din partea Uniunii Democratice a Maghiarilor Arad.









2 comentarii

  1. Vreo 3000 de voturi cred că câștigă din „nucleul UTA” și încă de la etnicii maghiari. Sper să intre ca viceprimar. Că altfel….

    0
    0
  2. Pt. toata suflarea utista de pretutindeni , ar fi un lucru EXTRAORDINAR ca, Alex. Meszar sa iasa primar al Aradului. UTA. va fi mult mai puternica in liga1a !!! Doamne ajuta !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button