BaschetȘtirile zilei

Bogdan Bulj a revenit pe banca FCC Baschet Arad cu obiectivul locului 2: „O provocare nouă și unică”





Chiar dacă bugetul clubului este încă în aer în lipsa finanțării de la Primărie, FCC Baschet Arad și-a demarat pregătirile sub comanda noului antrenor. Vorbim, practic, despre o revenire pe banca „galben-albastrelor”, cea a sârbului Bogdan Bulj, care părăsise gruparea de pe Mureș în vara lui 2019 pentru campionatul Chinei, dar nu înainte de a aduce o medalie națională (de bronz) după mulți ani.

Acum, tehnicianul de la sud la Dunăre își dorește și mai mult, chiar dacă la ora actuală îi lipsesc una-două „piese” în cadrul lotului. „Am revenit la Arad pentru a treia oară, îmi place acest club, îmi plac oamenii de aici. Este un alt sezon, o provocare nouă și unică. Toată lumea vorbește despre virus, trebuie să respectăm regulile.  Baschetul revine după o pauză foarte lungă și, atât eu cât și jucătoarele, suntem fericiți că începem noul sezon. Avem o echipă bună, cu experiență, doar două-trei jucătoare noi. Obiectivul este locul 2, vreau să  jucăm finala în acest sezon. Este dificil să jucăm fără spectatori, dar toată lumea are această problemă”, a declarat Bogdan Bulj pentru TV Arad.

Brankica Hadzovic începe al șaselea sezon în maioul „galben-albastru”. „Toată lumea știe că sezonul trecut a fost întrerupt din cauza pandemiei, sper să începem bine noul sezon. Avem echipă bună, ca în ultimii doi-trei ani, de altfel, sper să nu se întrerupă din cauza covidului”, a menționat sârboaica de 39 de ani.

În schimb, Ildiko Mîrne-Nagy e la al 13-lea campionat la echipa de baschet feminin a Aradului. Pivotul de 36 de ani evoluase în ultimele sezoane la campioana Sepsi Sfântu Gheorghe. „Este o onoare să joc din nou la echipa din Arad, să joc acasă. Probabil că Sfântu Gheorghe, din moment ce s-a înscris în Euroligă, are o echipă puternică. Probabil primele trei-patru echipe din sezonul trecut vor fi cam la același nivel și acum, însă rămâne să vedem ce va fi anul ăsta, căci tot timpul mai apare și câte o surpriză”, a spus și Mîrne-Nagy pentru TV Arad.

Sezonul baschetbalistic la fete este programat să înceapă la finalul lunii octombrie cu un turneu în Cupa României. În campionat, ar trebui să se dispute două turnee în acest an 2020, în lunile noiembrie și decembrie. ACS Sepsi SIC, CS Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix CSU Constanța, CS Rapid București și CSU Rookies Oradea sunt adversarele FCC Baschet Arad în grupa A, în prima fază a LBNF.

FOTO: Ciprian Petcuț (baschetarad.ro – Facebook)

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button