Știrile zileiUTA Arad

CV-ul lui Contra nu-l sperie pe Balint: „Am o relație de amiciție cu Cosmin, rolul antrenorilor se diminuează odată cu primul fluier”





După Daniel Pancu, antrenorul celor de la Poli Iași, Laszlo Balint se va duela cu un alt fost fotbalist cu nume din fotbalul românesc. În cariera sa, Cosmin Contra a evoluat la AC Milan sau Atletico Madrid, grupări de top în Europa, iar ca tehnician a activat inclusiv în Primera Division, la Getafe. Între 2017 și noiembrie 2019, fostul fundaș dreapta al naționalei a fost selecționerul „tricolorilor”, din această postură întâlnindu-se cu Balint pe terenul „Motorul” într-un meci demonstrativ organizat cu ocazia sărbătoririi a 120 de ani de fotbal în România. Evenimentul fusese organizat de regretatul președinte al AJF Arad, Adrian Lucaci.

Luni seară, cei doi foști fundași vor face tot posibilul ca echipele lor, Dinamo, respectiv UTA, să mai pună la păstrare punct(e) după un start stagional în surdină. „Am mai spus-o, fotbalul nu se rezumă la duelul antrenorilor. Într-adevăr, sunt niște aspecte destul de importante în pregătirea unui meci, dar în momentul în care arbitrul fluieră startul jocului cred că aportul antrenorilor se diminuează destul de mult. Adică e foarte important ceea ce fac jucătorii în timpul meciului, decizia este la ei. Este foarte evident, Cosmin Contra este un antrenor experimentat, care a fost inclusiv selecționer, a avut și rezultate a antrenat și în străinătate la un nivel foarte înalt. Dar, asta nu este neapărat o sperietoare pentru mine sau pentru noi. Îl respectăm, eu chiar am o relație de amiciție cu Cosmin. Îi respectăm pe cei de la Dinamo, dar încercăm să ne prezentăm la cel mai bun nivel al nostru, în așa fel încât să dăm o replică pe măsură și să obținem un rezultat bun”, a spus Gyuszi Balint, „principalul” arădenilor.

Fiindcă sub noul patronaj spaniol în tabăra „câinilor roșii” au sosit multe individualități, fotbaliști peste nivelul Ligii 1, precum Borja Valle, Juan Camara, Isma Lopesz, Alexander Gonzales, Janusz Gol sau Tomas Mejias, Balint știe că: „E clar că trebuie să fim foarte bine organizați, să ne îmbunătățim în primul rând jocul colectiv. Dar, trebuie menționat faptul că și UTA are în componența lotului jucători care au calitate și experiență și chiar am așteptări și pretenții ca acestea să iasă la iveală, ca și orgoliul lor, de altfel. În acest meci, jocul colectiv trebuie cumva presărat și cu execuții și cu realizări individuale”. 

Dinamo – UTA încheie etapa cu numărul 5 a Ligii I luni seară, de la ora 21.









7 comentarii

  1. sa si vedem acea daruire ,acel joc cu nerv ,sa rupem din adversarii vorba lui nea Popica,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    UTA daca mai pierde un joc si apoi nu invinge nici Clinceniu acasa,l atunci chiar ca ne afundam la subsolul clasamentului si mu stiu cine ne mai scoate de-acolo?!
    HAIDE UTA ,una dintre campioanele provinciei!

    0
    0
  2. Singura sperietoare între UTA și Dinamo ,erau arbitrii Vorbim de epoci apuse.Niciodata arădenii nu au ,,poftit” la jucători cu profil Dinamo !! Suporterii lor de data recenta nu vor să-și asume păcate istorice . Multe titluri obținute cu ordin de cancelarie in tandem cu Steaua .Ce greutate in aur au titluri cucerite in epoci potrivnice ??? Nu avem încă jucători să restabilească nedreptăți apuse ,dar ,,,nepotii” pot aduce zâmbetul pe fata suporterilor cluburilor. fără păcate competiționale BAFTA !!

    0
    0
  3. Sper ca, baietii sa faca un meci reusit cu MINAMO , este greu dar nu imposibil !!! Nu se stie ce va fi , fotbalul este imprevizibil !!! JUCATI CU CURAJ BAIETII, NU AVETI CE PIERDE, PRESIUNEA ESTE PE EI CARE VOR NEAPARAT SA CASTIGE !!! FORTA UTA UTA UTA !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  4. „E clar că trebuie să fim foarte bine organizați, să ne îmbunătățim în primul rând jocul colectiv. Dar, trebuie menționat faptul că și UTA are în componența lotului jucători care au calitate și experiență și chiar am așteptări și pretenții ca acestea să iasă la iveală, ca și orgoliul lor, de altfel. În acest meci, jocul colectiv trebuie cumva presărat și cu execuții și cu realizări individuale”.
    Ca de obicei, ceea ce transmite Gyuszi Balint este PERFECT,…”e foarte important ceea ce fac jucătorii în timpul meciului, decizia este la ei”…” Îi respectăm pe cei de la Dinamo, dar încercăm să ne prezentăm la cel mai bun nivel al nostru, în așa fel încât să dăm o replică pe măsură și să obținem un rezultat bun”.
    Cei ce vor fi pe dreptunghiul verde, vor stabili învingătoarea și prin modul în care se vor comporta își vor arăta caracterul.
    Sacrificiu vs indolență, depinde numai de voi dacă doriți să arătați că vă respectați antrenorul, suporterii și în primul rând pe voi!
    Fotbalul fiind joc colectiv, spiritul de echipă este extrem de important, comunicarea dintre voi, ultima pasă ( aici nu mă refer la felul în care Ioniță i-a subtilizat mingea lui Albu care avea poziție de șut, in meciul cu Voluntari ), concentrare, risipa de efort PE TOT PARCURSUL MECIULUI…
    În apărare, să-i întâmpinați din timp în special pe jucătorii cu mingea, să nu le lăsați loc pentu centrare sau șut, blocându-le TOATE tentativele, printr-un pressing și un dublaj ucigător.
    Jucând cu Dinamo, toată lumea va fi cu ochii pe voi, DEMONSTRAȚI CĂ ROȘ-ALBUL UTE-I ESTE MAI VIZIBIL ȘI MAI PUTERNIC!
    Fiți modești, curajoși și CU SPIRIT DE ÎNVINGĂTOR potrivit bradului UTA !
    Suntem alături de voi și avem încredere că vom fi mulțumiți la finele meciului.
    FORZA UTA!!!

    0
    0
  5. Prea multă filozofie, prea puțină dăruire! Fotbalul e un sport! Te implici, fugi, o bagi in ate! Ursu nu cred ca a calculat tangenta la unghiul păianjenului, viteza vantului…..s-a uitat si a tras încolo! A intrat! Problema e ca echipa asta nu i-a avut pe suporteri în tribune, peste ei….. Nu vor înțelege altfel, spiritul UTA! Majoritatea sunt învățați cu 20-30 de suporteri pensionari nu cu un vulcan de partea sau împotriva lor!

    0
    0
  6. Nu mi-e teama nici de Contra si nici de Minamo,umflati ziaristic….Avem anumite atuuri contra lor….Asa era si Rapidul umflat de presa miticiana si i-a trantit astazi Recea…Comuna Recea…Satul Recea….Petrolul idem,dar nu ne intereseaza…
    Ca sa fiu sincer,pentru UTA,as fi vrut(dorit) mai multe puncte fata de adversarii de pana acum,teoretic de invins….va urma tot mai greu si mai greu….
    Strangem din dinti si e ca si la capra vecinului….Sa faca putine puncte echipele de teapa noastra si se pare ca functioneaza dorinta,din nou….dar nu trebuie sa ne bazam din nou doar pe prisma rezultatelor….
    Succes la Bucuresti!Ar fi extraordinar,pentru moral,pentru baieti,pentru staff si nu in ultimul rand,pentru noi,suporterii…
    Bafta totala!Inimile noastre vor fi cu voi!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button