Auto-motoȘtirile zilei

E oficial: Din lipsă de finanțare, Raliul Aradului a fost înlocuit cu Raliul Bacăului!





Sporturile de echipă, respectiv cluburile emblemă ale orașului, UTA și FCC Baschet Arad, nu sunt singurele care nu au fost finanțate încă la Arad. Dacă pentru cele două grupări lucrurile s-ar putea schimba, pentru Raliu Aradului, de exemplul, totul s-a tranșat și nu în sens pozitiv. După 11 ani la rând, mașinile de raliu vor sta departe de Arad pentru simplul fapt că autoritățile locale nu mai finanțează evenimentul.

În primavară, Primăria a alocat suma de 500.000 de lei pentru Raliu, dar, între timp, conducerea orașului a susținut că banii au fost „înghițiți” de criza din sistemul medical cauzată de COVID. Prin urmare, Federația Română de Automobilism Sportiv a fost pusă în situația de a decide în Biroul Executiv, de pe 24 septembrie, următoarele:

”Ia act de imposibilitatea clubului AMC Racing de a mai organiza Raliul Aradului în perioada 23-24 octombrie 2020, contând ca etapa 6-a din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano și aprobă introducerea în calendarul competițional a Raliului Bacăului, care se va desfășura în perioada 24-25 octombrie 2020 (sâmbătă-duminică), în organizarea clubului ACS Rally Spirit Onești”.

Pe undeva, ultimele etape ale Campionatului Naţional de Raliuri Betano nu mai au miză, atâta timp cât Simone Tempestini a cucerit deja un nou titlu de campion naţional, verdictul sosind după cursa de la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button