Sporturi de contactȘtirile zilei

Trei medalii naționale pentru judoka arădeni…într-un hotel de la Poiana Brașov





Judoul este primul sport de contact care a organizat un Campionat Național de seniori în pandemie. Aproximativ 100 de judoka au participat la Campionatele Naționale de Seniori, individual și pe echipe desfășurate în weekend, la Poiana Brasov.

CSM Arad a înscris în competiție două sportive, ambele reuşind clasarea pe treapta a treia a podiumului. Este vorba despre Andreea Ciopraga (antrenor Dorin Drimbe), la categoria -78 Kg şi Beata Kabat (antrenor Ionel Lazăr) la +78 Kg. Și CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad, sub coordonarea profesorului Mihai Telechi, a înscris în competiție doi sportivi. Din păcate, Patricia Petraş, la -63 Kg, a pierdut meciul pentru medalia de bronz, iar Andrei Buda, la +100kg, a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Trist dar adevărat, nu am avut voie să ne pregătim cu antrenamente de judo, am făcut numai pregătire fizică generală”, spune antrenorul Dorin Drimbe, de la CSM Arad, care continuă: „A fost o competiție reușită a FR Judo în ceea ce priveste modalitatea de organizare și desfășurarea competiției. S-a putut concura şi participa doar în urma unei examinări a testului Covid. Odată intrați în hotel nu am mai avut voie să-l părăsim pe perioada desfășurării competiției, am  fost izolați. Competiția s-a desfășurat în incinta hotelului în care eram cazați, într-o sala imensă, pe două tatami, unde intrau doar antrenorul cu sportivul care trebuia să lupte. Sportivilor li s-au pus la dispoziție săli de încălzire, care erau dotate cu televizoare și programul care arăta când trebuie să se pregătească pentru a intra în competiție. Cel mai important lucru a fost acela că toți participanții au respectat toate măsurile impuse de MTS şi Ministerul Sănătăţii. A fost pentru prima dată când o competiție de judo s-a desfășurat fără spectatori”

De menţionat că fetele de la CSM Arad au luptat şi în competiţia pe echipe, cucerind alături de Rapid Bucureşti medaliile de bronz. Următoarea competiție va fi finala destinată juniorilor, principala speranţă fiind ca în perioada următoare să existe un cadru legal pentru ca sportivii să poată desfăşura şi pregătire specifică.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button