Știrile zileiUTA Arad

Contra își taxează elevii, dar își asumă eșecul cu UTA: „Am crezut că vom câștiga doar cu tricoul pus pe noi, e vina mea cp nu am ajuns la jucători”





Ca și UTA, Dinamo rămâne fără victorie pe teren propriu în acest sezon. Pentru „câini”, după două rezultate de 1-1 cu Hermannstadt și Botoșani, a venit eșecul cu „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, unul greu de digerat de noul patronaj spaniol al bucureștenilor.

În discursul său de la finalul meciului, Cosmin Contra și-a asumat, oarecum, înfrângerea pentru că nu a reușit să-și motiveze îndeajuns elevii. „În primul rând, felicitări UTA-ei pentru cele trei puncte. Până la urmă, dacă nu tratezi fotbalul cu seriozitate, intri relaxat pe teren și îți permiți anumite lucruri contra unei echipe ca UTA plătești. Prima repriză am dominat-o, dar le facem cadou penalty-ul. Ei nu au ajuns la poartă până atunci, în timp ce noi am avut destule incursiuni în preajma careului lor, dar nu am avut seriozitatea de a trata fazele cum trebuie, în ultimii 20 de metri. După prestațiile bune din a doua repriză cu Botoșani și cu Mediaș, am crezut că intrăm pe teren și vom defila cu UTA. Chiar le-am atras atenția toată săptămâna…Se pare că sunt principalul vinovat de această înfrângere pentru că nu am ajuns la jucători. Vom vorbi și vom stabili anumite lucruri pentru că nu putem să continuăm așa. Ne pierdem luciditatea, mai ales după primirea golului. În a doua repriză am dominat copios, dar nu am avut luciditate, nu am dus mingea la margine, cu toate că am insistat foarte mult pentru că ei s-au baricadat în jumătatea proprie și trebuia să jucăm foarte repede, să ducem jocul pe margine. Din păcate, nu am reușit lucrul acesta și, până la urmă, a câștigat UTA. Jucătorii noștri s-au relaxat, au crezut că după o victorie, intrăm pe teren și câștigăm cu tricoul pus pe noi, dar e foarte greu să reușim în asemenea condiții”, a spus tehnicianul lui Dinamo, care, pe de altă parte, nu e îngrijorat de factorul motivațional la meciul ce urmează: „La un derby, cum va fi cel cu FCSB, nu cred că jucătorii au nevoie de motivare și vorbesc de ambele tabere. E destul de motivant să joci acest derby, ce am mai putea adăuga noi, antrenorii?”

Inclusiv Ion Crăciunescu, fostul arbitru de Champions League al României, a spus la Digi Sport că intervenția cu mâna a lui Rusu în propriul careu trebuia penalizată cu penalty petru Dinamo. „Sunt experți în Comitteul de Arbitri sau cei care îi deleagă să-și dea cu părerea. Sincer, mie mi s-a părut un henț foarte clar în careu, dar a rămas la aprecierea arbitrului…Lor, la prima fază, le-a dat penalty, probabil că a și fost, dar și în cazul nostru trebuie să acționeze la fel. Era minutul 60 și ceva, dacă am fi înscris și noi de la 11 metri, la 1-1, altfel s-ar fi jucat, probabil, meciul până la final”, a adăugat fostul internațional.

Întrebat dacă șefii săi spanioli ar avea motive să fie nemulțumiți sau îngrijorați, Cosmin Contra a adăugat: „Mai avem mult de lucru, este un proiect nou. Au venit 10 jucători, grupul e puternic, dar mai avem de lucru. Am spus și după meciul de la Mediaș, iar astăzi s-au văzut anumite lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim. Suntem aici să muncim și să arătăm, sâmbătă, în derby mai bine”.

Având doar 5 puncte în clasamentul Casa Liga 1, Dinamo e antepenultima în clasament după cinci runde.

FOTO: prosport.ro

Un comentariu

  1. Contra nici nu știi cât de mic începi să fii !
    La interviul de după meci încrezutul Cosmin Contra a spus printre altele… „asta e când faci anumite cadouri și permiți unei echipe mi..,unei echipe ca UTA”!
    Numai de voi depinde să demonstrați până la finalul campionatului care echipă e mai mică!
    Cât de mic trebuie să fii ca om, să spui că UTA cu 6 titluri de campioana și 2 cupe este o echipă mică!
    Din punctul meu de vedere, aceste cuvinte ale lui Contra sunt mai presus de orice discurs motivațional pentru UTA , să demontreze prin rezultate că a fost , este și va fi CAMPIOANA SUFLETELOR NOASTRE !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button