Știrile zileiUTA Arad

Hora a înscris și în precedentul succes al UTA-ei în Liga 1 și tot la București: „Aveam nevoie trei puncte pentru a nu rămâne în coada clasamentului”





După exact 4532 de zile, UTA a simțit din nou gustul victoriei pe scena primului eșalon. Precedentul succes al arădenilor în elită data de pe 2 mai 2008, tot la București, dar împotriva Rapidului, iar printre marcatori se afla Ioan Hora (alături de Cristi Todea și nigerianul John Ibeh). Atacantul „Bătrânei Doamne” a decis și azi meciul din Șoseaua Ștefan cel Mare cu o echipă Dinamo ce a cam jucat în gol 60-70% din timpul regulamentar, iar când a intrat în careul arădenilor ori a fost imprecisă la finalizare, ori a dat peste portarul Florin Iacob în zi de grație la debutul în tricoul UTA-ei în Liga 1.

În minutul 42, Ioan Hora s-a prezentat foarte stăpân pe el la punctul cu var și l-a executat cu sânge rece pe Mejias, un portar care a trecut și pe Real Madrid în cariera sa: „E important că am rămas calm și mi-am ajutat echipa” – a comentat fotbalistul care debutat pe scena primului eșalon chiar cu UTA în urmă cu 13 ani.

Dinamoviștii nu au mai reușit să anuleze reușita lui „Horică” și UTA ia trei puncte mari în „Groapă”: „E o victorie importantă pentru noi, aveam nevoie de ea pentru a nu rămâne în coada clasamentului. Cred că am avut și puțină șansă, dar ne-am sacrificat cu toții pentru această victorie. În primul rând vreau să-mi felicit colegii. Am avut un portar mare în seara asta (n.r. Iacob) și am avut și un copil care ne-a ajutat enorm (n.r. Denis Rusu) a mai afirmat „vârful” arădenilor.

Hora a ieșit accidentat în minutul 67, după un contact dur cu fundașul lui Dinamo, Gonzalez: „Sper să nu fie grav, e doar o contuzie și cred că într-o zi, două, voi fi ok.”

Reușita de luni este prima a lui Hora în acest sezon din Liga 1 și golul cu numărul 53 al carierei în prima divizie.

FOTO: Claudia Carp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button