PoloȘtirile zilei

Fără finanțare din partea autorităților, AMEFA a aruncat prosopul: „Pe scurt, nu se doreşte sport în Arad”





Noua ediţie a Superligii Naționale de polo pe apă se pune în mişcare de săptămâna viitoare, mai exact de pe 7 octombrie, cu un prim turneu la Focșani. Dintre combatante, doar că AMEFA Arad nu se află la start, Federaţia anunțând că șapte echipe sunt înscrise în competiție: CSM Oradea, Crișul Oradea, Steaua București, Politehnica Cluj-Napoca, Rapid București, Dinamo București și Sportul Studențesc. Cu o prezenţă constantă în elită în ultimii 25 de ani, dar şi cu medalii şi prezenţe până şi în cupele europene, AMEFA Arad se vede pusă în imposibilitatea de a mai putea participa, din cauza problemelor financiare.

Practic, autorităţile locale au blocat finanţarea proiectelor nerambursabile declarate eligibile la prima sesiune din acest an, Primăria Arad alocând, atunci, 150.000 de lei, bani care nu au mai ajuns niciodată la echipa de polo, pe motiv că Aradul s-ar lupta din greu cu  coronavirusul. Așadar, fără finanțare, formația arădeană de polo spune „pas” prezentei ediții a Superligii spre rușinea unui întreg oraș și mai ales a acelora care-l coduc.

Confirmarea a venit de la Cristian Cosma. „Da, este adevărat că nu putem participa, de fapt nici nu ne-am putut înscrie, deşi Federaţia ne-a aşteptat o vreme. Nu există aşa ceva, să mergem la al doilea turneu şi la primul nu! Este oficial, nu putem participa în această ediţie de campionat. Nici nu ştiu ce să mai zic, pe scurt nu se doreşte sport în Arad, doar aici nu sunt legi şi bani pentru câteva echipe, care fac cinste oraşului. Probabil cu juniorii vom continua pe banii părinţilor, vedem ce posibilităţi avem…”, lea declarat antrenorul AMEFA-ei colegilor de la livearad.ro.

Un comentariu

  1. Bravo bai leprelor din primarie, ati mai omorat o disciplina sportiva de traditie in Arad si pentru ce, pentru niste maruntis.
    Arda-va jaru’, o sa va scoatem din primarie insa nuncu suturi in cur ci direct de pe balconul primariei.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button