Progresul PecicaȘoimii LipovaȘtirile zilei

Lipova – Pecica, al treilea derby arădean al stagiunii cu miza unui loc pe podium! Iliescu: „Atenție la atacanții lor!” vs. S. Popa: „Favoriți ei, dar venim la victorie!”





În weekend e programată runda cu numărul 4 a Ligii a 3-a și ajungem deja la al treilea derby arădean. Atât Lipova, cât și Pecica au fost deja protagoniste împotriva aceluiași adversar, Gloria LT Cermei, pe care l-au bătut cu scorul de 3-1. Șoimii, pe teren propriu, iar Progresul, în Țara Sămădăilor.

Chiar dacă trupa lui Dan Stupar are trei victorii din tot atâtea meciuri față de cele 7 puncte ale elevii lui Flavius Sabău, gazdele de vineri sunt mari favorite. În primul rând, au un lot larg, cu dubluri și chiar trei jucători pe post, pe când pecicanii de abia pot trece pe foaie 17-18 jucători, cu tot cu unul-doi junori de 16 ani din cadrul clubului. În primul rând, pecicanii s-au trezit de pe o zi pe alta fără Gabor (plecat în străinătate) și căpitanul Arsene (cu ligamente încrucișate rupte), iar de o săptămână sunt scoși din circuit și Wild și Moraru (infectați cu COVID). În plus, Ilan e suspendat după eliminarea cu Periamul.

E adevărat, Progresul a reușit să-l împrumute pe Alex Manea, fostul căpitan al UTA-ei, de la Beliu, iar Sergiu Popa ar putea avansa din nou la mijlocul terenului. „Cu Periam am jucat pentru prima dată în cariera mea de fotbalist ca fundaș central datprită absențelor din lot. M-am simțit destul de bine, colegii m-au ajutat, dacă era un adversar mai bun nu cred că ne ieșea așa bine faza defensivă. Dar și lor le-au lispsit niște jucători importanți, noi am jucat bine, toată echipa a jucat foarte sus și a fost bine. Ne pregătim în aceste zile pentru meciul cu Lipova, toate meciurile le pregătim la fel, vrem victoria chiar dacă adversarul este favorit. Suntem și anul acesta pe primele locuri al debutul campionatului ca și anul trecut, sper să rămânem sus și după meciurile grele ce urmează Mă bucur că a venit Manea, un jucător foarte bun pentru Liga a treia, care sigur va face diferența. Eu îmi reiau locul la centrul terenului, putem alinia un prim <<11>>competitiv și sper să facem un meci bun cu toții. Lipova cred eu că se bate pentru baraj anul acesta, alături de Dumbrăvița și de ce nu, Crișul și Pecica vor fi echipele din careul de ași. Am petrecut ani frumoși la Lipova, toti sunt prietenii mei, ținem legătura în continuare în afara terenului, s-a format o familie frumoasă în fotbalul arădean”, a precizat Popa,  care are cuvinte de laudă și pentru fostul său coleg de la Lipova: „Mă bucur mult pentru Denis Rusu, a primit o șansă uriașă și a știut să profite de ea. Talentul, munca lui și încrederea dată e antrenorul Flavius Sabău l-a făcut să sară două eșaloane și să confirme la primul meci ca titular la UTA. Bravo lui!”

Dar, Popa a fost coleg de echipă și cu Adelin Iliescu, care a venit la Lipova la doar 18 ani. Acum goal-keeperul are 21, nu se mai încadrează în regula juniorilor, dar are toată încrederea lipovanilor. „După ce nu ne-a fost tocmai ușor cu Poli, urmează o partidă tot acasă cu Pecica, un derby local pe care îl pregătim cu mare atenție. Au trei victorii din trei meciuri, stau foarte bine în atac, cu jucători cu experiență ca Bozian și Capătă pot face diferența. Dar, sperăm ca fundașii noștri să nu le dea poarta pentru că pot fi letali. I-am urmarit și în acest campionat, îi știm de anul trecut, au un antrenor preocupat și am văzut că și-au rezolvat și probelemle din apărare, prin aducerea lui Manea, un fundaș central cu ani buni de Liga 2-a. Vrem să luăm cele trei puncte, să ne îndeplinim obiectivul, suntem cu toții la antrenamente, nu par să fie probleme cu lotul până la ora jocului”, consideră Iliescu, care, la rândul său, a aprecizat evoluția fostului său coleg cu Dinamo: „Ne bucurăm pentru Denis Rusu, merită să joace în Liga 1. Este un copil bun și talentat, care a muncit mult și când i s-a ivit o șansă a fructificat-o. Eu cred că la acest meci cu Dinamo a confirmat ca titular și își va urma drumul în Liga 1 și din iarnă încolo. Noi i-am ținut pumnii, l-am încurajat și avem încredere că nu va dezamăgi nici în continuare. Sigur că îl regretăm, ne-ar fi ajutat foarte mult la Liga 3-a, dar ne bucurăm pentru el că și-a împlinit visul”.

Partida dintre Lipova și Pecica se dispută vineri, 2 octombrie, de la ora 15, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic și va fi transmisă în direct de colegii de la TV Arad.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, Polgar, M. Popa, F. Trip – Codoban, Moise.

Pecica: Dagău – Tamaș, Manea, Tugulescu, Aldan – S. Popa, Rădulescu – Mateucă, Puie, Bozian – Capătă.

Arbitri: Cătalin Aurelian Flonta, Csaba Antal (ambii din Cluj-Napoca), Zsolt Kopriva (Carei)

Observatori: Ioan Mureșan, Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button