Gloria LT CermeiȘtirile zilei

Cermeiul rămâne pe zero și după vizita Ghirodei! Moisă: „Cel mai dureros este că nu am profitat de superioritatea numerică” v.s. Bura: „Mulțumit de băieți!” +FOTO





Chiar dacă nu s-a mai repetat dezastrul de la Dumbrăvița (1-9), Cermeiul nu poate fi mulțumită cu eșecul la limită contra unei alte formații din Timiș, ACS Ghiroda și Giarmata Vii, cu atât mai mult cu cât a jucat acasă și încă în superioritate numerică timp de 50 de minute.

Moisă: „ Creșterea noastră în joc trebuie să se vadă în puncte, altfel e degeaba”

Golul lui Lucian Simedru după doar 5 minute de jov avea să fie decisiv în stabilirea câștigătoarei, deși portarul Gârlea i-a făcut cadou fostei echipe o eliminare după numai 40 de minute de joc. Mai mult, înlocuitorul său, mai precis cel al lui Andreca, a fost un goal-keeper de doar 15 ani, Raul Golban. „Cel mai dureros este că nu am profitat de superioritatea numerică mai bine de o repriză. Ne pierdem rapid luciditatea, mai ales când trebuia să insităm pe construcții și pe ducerea mingii pe laterale, acolo se putea vedea luciditatea și nu pe mingi lungi pe axul central unde Bocșan a dat cu capul în toate mingile și a dirijat foarte bine apărarea. Ne-a lipsit și atacantul care să aibă luciditate în fața porții și să facă diferența. Adversarul putea să-și majoreze avantajul, au avut două bare, exterioare e adevărat, dar au fost bare. Creșterea noastră în joc trebuie să se vadă în puncte, altfel e degeaba”, a spus Flavius Moisă la finalul disputei cu ghirodanii.

Tânărul tehnician al „sămădăilor” a făcut o comparație neaștepată cu campioana României. „CFR Cluj câștigă din faze fixe, organizare bună și din experiență, asta dacă aș căuta un alibi pentru noi, car de fapt, nu avem de niciunele. Sper că la meciurile cu echipe de pretențiile noastre, căci deocamdată am dat de echipe peste ce avem noi, să scoatem și victorii. Nu avem ce să facem, trebuie să o scoatem singuri, să analizăm foarte bine problemele pe care le avem, pentru că și astăzi, pe o contră la mijloc, care se câștigă pe atitudine, am luat gol. Lazăr a mers puțin cu piciorul slab, ne-au  scos adversarii prin un-doi, nu am reușit să facem fault și am ajuns să fim conduși încă din minutul 5. Conduși fiind, sub presiunea pe umeri, parcă jucăm mai bine, mai motivați. Și 11 la 11 tot noi am propus fotbal și am încercat să jucăm, dar în superioritate am venit cu șapte centrări de pe dreapta, cu șutul lui Didier, cu Luca Bodri care a propus mult și care a scos și cartonașul roșu la Gârlea, fază la care ne-am grăbit.  Cu un portar debutant de 15 ani în poarta lor, noi trebuia să prindem poarta, să scoatem ceva. În a doua repriză, trebuia să scoatem mai mult mingea în lateral, să venim cu centrări pentru că știam că juniorul din poartă nu va ieși, sau să finalizăm pe poartă, dar nu s-a întâmplat acest lucru și tabela a rămas neschimbată”, a a adăugat Moisă.

 

Bura „Chiar și cu un portar debutant de 15 ani, care nici nu poate veni la toate antrenamentele din cauza școlii…”

Fără victorie în primele trei runde (de fapt din două jocuri căci meciul cu Ezerișul a fost amânat), Ghiroda a spart gheața la Cermei și ajunge la cota 5 puncte. „Am știut că va fi un meci greu. După ce pierzi la scor la Dumbrăvița, e clar că te strângi și joci o carte mult mai organizată. Sunt foarte mulțumit de băieți, am jucat mai bine de o repriză în zece oameni, cu un portar debutant de 15 ani, care nici nu poate veni la toate antrenamentele din cauza școlii. Îl felicit și pe el și pe băieți, mai ales că am jucat fără câțiva jucătorii importanți, Stupu, Ghinescu, Bîte sau Mosoarcă. Este o serie foarte puternică, orice echipă se poate încurca oriunde. Am pățit-o și noi la Becicherecu Mic, trebuie să tratezi foarte serios fiecare partidă dacă vrei să fii sus în clasament. Obiectivul nostru este foarte îndrăzneț, un loc pe podium, muncim zilnic pentru acest lucru și vrem să câștigăm fiecare meci”, a declarat Vlad Bura, antrenorul „galben-albaștrilor” de lângă Timișoara.

Ambele formații vor juca marți în turul trei al Cupei României împotriva conjudețenelor, Șoimii Lipova, respectiv CSC Dumbrăvița.

Galerie foto Gloria Lunca Teuz Cermei – Ghiroda și Giarmata Vii 0-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button