Știrile zileiUTA Arad

UTA nu se poate ridica la nivelul financiar al lui Petre, dar și al altor jucători aflați în discuție pentru un transfer: „Greu de crezut că mai poate apărea ceva”





Se știa de săptămâni bune că drumul lui Adrian Petre la FCSB se va încheia în această vară, sau cel puțin se va întrerupe pentru un timp. Cătălin Sărmășan, impresarul atacantului de 22 de ani, și-a valorificat relațiile din fotbalul italian și l-a dus pe fotbalistul arădean la Cosenza, în Serie B, însă discuțiile au fost multe, inclusiv cu UTA.

Clubul ce l-a lansat pe Petre în fotbalul mare era pe lista posibilelor destinații în finalul perioadei de transferuri, dar tratativele erau greu de încheiat, cum recunoaște chiar Laszlo Balint.  „Din punctul meu de vedere, Adrian Petre era un subiect greu de concretizat pentru UTA. Mai ales financiar, Petre e la un nivel rdicat pentru noi, pe munca lui bineînțeles. Noi suntem departe de acel prag, iar în plus sunt convins că el poate evolua mult mai bine la un nivel cât mai apropiat de potențialul său. Într-adevăr, contează cum joci, cum progresezi, dar pentru niciun jucător nu e de neglijat aspectul financiar. Fotbalul e și o meserie, suntem profesioniști în fotbal și muncești pentru a ajunge la un anumit statut financiar nu e deloc simplu. Nouă ne foarte greu să ne gândim că putem ajunge la un consens, chiar dacă ne gândim și varianta împrumutului la Arad”, a explicat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Mai sunt două zile și jumătate până când fereastra de transferuri se va închide inclusiv pentru echipele românești, iar Gyuszi Balint mărturisește: „În acest moment nu e deschisă nicio discuție, îmi e greu să cred că apare ceva pe ultima sută de metri. Chiar va fi vorba despre vreo variantă foarte bună și utilă pentru noi, o să analizăm atent, adică trebuie văzut dacă se impune. Am mai avut propuneri de jucători interesanți, străini, dar criterilul financiar ne-a împiedicat să avansăm discuțiile. Au fost și jucători cu CV interesant, care erau ok și din punct de vedere fizic, fiindcă au fost în competiție, dar e greu să ne apropiem acum de fotbaliști cu adevărat importanți, de nivelul Ligii 1. Și aici mă refer, bineînțeles, la fotbaliști străini”.

Revenind la arădeanu Petre să spunem că noua sa echipă, Cosenza Calcio, a încheiat sezonul precedent de Serie B pe locul 15. Lotul echipei valorează 7.08 milioane de euro cumulat, potrivit Transfermarkt.com. Cel mai valoros fotbalist al echipei este aripa stânga, Jaime Baez, cotat la 1.2 milioane de euro. Acesta este singurul jucător de la Cosenza care are o cotă de piață mai bună decât Adrian Petre, arădeanul având o valoare de 800.000 euro.

Foto: Ciprian Petcuț

11 comentarii

  1. Când un jucător ajunge la o cota ,meritată sau nu, mai renunță la bani când ajunge să joace de plăcere. Adică pe la 35 de ani. Cum să renunțe Petre la 22 la chilipirul de transfer. Mai are cota ,deși drumul se îngustează. Mai greu ajunge lumea la turci ,arabi ,sau prietenii de la Ludogoret !! La UTA găsea un lot care i-ar fi ridicat din nou valoarea ,așa greu va găsi o echipa sa lupte pentru el ,mai ales acolo unde deși sunt echipe puternice ,de fapt e fiecare pentru el

    0
    0
    1. Repet….Adrian Petre Tabarcea a devenit foarte arogant fata de noi, suporterii…in ultima lui vreme la UTA,inainte de plecare si nu inteleg din ce cauza?Ne-a aratat degetul mijlociu in sus,de nenumarate ori,fara logica sau sens….Nu il intelegea nimeni din ce cauza ne arata semne obscene???A marcat 29 goluri,nu l-a criticat absolut nimeni si ne dadea muie mereu…sau nu stiu cui,de fapt si din ce e cauza….Apoi m-am intalnit cu el la KFC,modest….si l-am intrebat din cauza ne tot da in gura?Eschivare…
      Eheiii….Unii uita de unde au plecat,din pacate….

      0
      0
  2. eu zic ca gasiti jucatori de valoare in liga 2 sau liga 3 care au putine pretentii financiare si dornici de afirmare daca aduci un nume ai pretenti si nu iti joaca nimic in schimb unul din liga inferioara pune osul la bataie…..forza uta

    0
    0
  3. avem mai valarosi jucatori ca el ne bazam pe ei!!
    el nu are loc in echipa este sub nivelul lotului nostru

    0
    0
  4. adevarul e ca exita un motiv pentru care un jucator in floarea virstei ajunge liber de contract….mai bine cu 10 denis rusu in echipa si luam campionatul

    0
    0
  5. Si daca venea Petre la UTA. , era vreun mesia ? Nu , pt. ca el a uitat de unde a plecat , la anii lui ,este foarte tanar si putea sa vina sa dea o mana de ajutor echipei care l-a lansat in fotbalul mare ca, nu murea un an sa stea la UTA. dar ce sa ii faci ,asa este cand ajungi mare vedeta !!!

    0
    0
  6. Am scapat de trendul dinamovist,ca norocul,deocamdata….Militenii..L-am avut pe Comisarul Moldovan,1 din 11,apoi pe Multescu,ma rog,pe la incepturile de antrenorat,potentialul Chirila,Cine da cu parul,despre Mihalcea nici nu am curaj sa amintesc despre Elefantii sai de rezervatie naturala,fosile…Mai avem pe unul,prin conducere, care trage tare pe rebuturile Dinamo….
    Oare cine tot suna zilnic la Minamo?Cin’sa fie,cin’sa fie???Cine da cu parul in vie?Dragan sa fie?..Ha,ha,ha…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button