Gloria LT CermeiLiga a 3-aȘtirile zilei

Ghiroda își sfidează adversarii în Liga 3-a cu complicitatea arbitrilor și observatorilor: Antrenorii Bura și Brădău au apărut cu alte nume pe foaia de joc a meciului de la Cermei!





CSC Ghiroda și Giarmata Vii a câștigat primul meci al ediției de campionat 2020-2021 în Liga 3-a, 1-0 pe terenul Cermeiului, însă trupa timișană riscă să rămână fără puncte sau cel puțin să se aleagă cu amenzi. Ghirodanii par să fi făcut o obișnuiță din a se juca cu foaia de joc, pe care trec persoane ce nu au legătură cu meciul, iar situația e cu atât mai periculoasă în aceste vremuri în care toți care intră pe gazon trebuie să fac dovada unui test negativ la COVID.

Sâmbătă, în meciul de la Cermei, bănuielile gazdelor au început după eliminarea portarului Victor Gârlea. Mai precis, în minutul 40, în locul celui eliminat a intrat Raul Golban, un goal-keeper de doar 15 ani, debutant în Liga 3-a, iar în spatele porții sale a ajuns și o persoană de pe banca Ghirodei. Aceasta i-a dat indicații puștiului, care avusese de gestionat o lovitură liberă periculoasă și a intrat imediat în vizorul „oficialilor” celor de la Cermei. Practic, s-a născut chiar un duel verbal, urmat de o contestație la pauză.

Antrenorul cu portarii…născut în anul 2001

Restul poveștii o relatează președintele Cermeiului, Petre Bulza: „Atât eu, cât și alți oficiali  ai noștri au protestat, întrucât nu este voie să se afle la încălzire decât trei jucători, care erau deja acolo, într-un spațiu bine determinat, nicidecum în spatele porții. La protestele noastre, unul dintre jucători a mers înapoi pe bancă, pentru să rămână trei, la cererea tușierului, iar persoana dubioasă ne-a adus injurii, pe cei de la oficială fâcânu-i ˝drogați˝. Imediat ce s-a fluierat finalul primei reprize, m-am adresat tușierului cu întrebarea cine este acel personaj, întrucât pe bancă erau alte trei persoane oficiale, câte scria pe foaia lor de joc. Mi s-a răspuns că, din verificarea lui făcută înainte de meci, ar fi vorba de jucătorul cu numărul 3 al oaspeților, Raul Volosciuc. Adică pe foaie apărea un jucător născut în anul 2001, iar persoana în cauză părea trecută bine de 30 de ani. Am cerut imediat identificarea acelui posibil jucător fals, contestația a fost pusă imediat în aplicare, delegatul oaspeților fiind chemat cu jucătorul cu numărul 3 la arbitri. Ei bine, persoana în cauză a traversat terenul și s-a dus în tribună, iar la vestiarul arbitrilor nu a venit decât delegatul motivând că nu au un număr 3 cum scrie pe foaia de joc. Am trimis bodygarzii la tribună să verifice identitatea acelei persoane și așa am aflat că se numește Florin Brădău și, din declarațiile oficililor Ghirodei care erau și ei acolo, ar fi antrenor cu portarii, dar fără licență. Totodată, el era trecut pe foaia delegaților care ar fi trebuit să ia loc în tribună. Animozitatea de la vestiare s-a reflectat și asupra echipei, repriza a doua a început cu o întârziere de 5 minute. O echipă tânără ca a noastră nu se poate concentra, nu poate juca liniștit dacă ia parte la astfel de discuții. Nu ar trebui să se întâmple astfel de lucruri pe stadioanele de fotbal, noi avem o contestație făcută pentru substituire de jucători, așteptăm un răspuns din partea Federației”. 

De partea cealaltă, Marius Poclid recunoaște că delegatul echipei sale a făcut substituirea, dar nu vede relevanța acesteia pentru deznodământul partidei. „Dacă arbitrii i-au permis antrenorului nostru cu portarii să stea pe bancă, care nici măcar nu era îmbrăcat în echipament de rezervă, ci în trening și adidași, e treaba lor. Pe teren nu a intrat și nici nu ar fi intrat dacă rămânea pe bancă, în așa fel încât să ne încadrăm la infracțiunea de substituire. Într-adevăr, Florin Brădău a venit în tribună la pauză și cred că nu există un caz, așa cum susțin cei de la Cermei. Nu se pot lega nici măcar de faptul că Florin nu ar avea testul COVID, căci îl are și putem demonstra asta”, ne-a declarat „oficialul” grupării timișene.

„Principalul” Bura e, de fapt, Popescu, iar pe foaie nu există niciun … Vlad Bura

Discuția e, însă, puțin mai amplă, fiindcă cei de la Ghiroda mai au o problemă, destul de importantă. Pe banca tehnică, respectiv în spațiul tehnic la meciurile oficiale ale timișenilor ia loc fizic Vlad Bura, care – însă – nu este trecut deloc pe foaia de joc. Antrenor principal, cu licență, figurează Octavian Popescu, care nici nu vine la meciurile ghirodanilor. În schimb, Bura, care activează ca și director sportiv al echipei (dar nu e trecut pe foaie nici măcar în această postură) își asumă rolul de „principal”, printre altele el fiind cel care acordă declarații presei la finalul meciurilor disputate de „galben-albaștri”.

Președintele Cermeiului a vorbit și despre această „speță”. „Este premeditat totul, nu știu cum de își permit așa ceva. Cu toată conducerea lor în tribună, să substitui antrenorii de pe bancă, mi se pare de neimaginat. Noi luni dimineața la 6 mergem să ne testăm, respectăm competiția și protocolul, cum își permit unii să substituie persoane în așa condiții, nu știu. Mă mir cum de nu i-a prins nici un arbitru sau observator de joc la cele 5 meciuri pe care le-au jucat în acest sezon. Să le fie rușine, noi îi vom contesta, trebuie să ne apărăm imaginea și cerem tuturor să respecte regulile și fair-play-ul”, a declarat Petre Bulza. 

Despre această anomalie ne-au vorbit și reprezentanții altor grupări arădene. „Îmi amintesc perfect meciul de la Ghiroda din prima etapă, când între Pășcălău și banca lor au fost niște schimburi de replici care mi-au atras și mie atenția. Chiar m-am mirat că nu știam cine este antrenorul de fapt, mai ales că pe foaie era trecut Octavian Popescu, un fost polist care știam că arată altfel, dar nu am dat importanță atunci pe moment. Sigur a fost și acest antrenor cu portarii care a ieșit negativ în evidență la Cermei, care la fel, nu era trecut pe foaie. Modul cum a procedat Ghiroda, probabil și la cealaltă etapă și la două meciuri de Cupă, mi se pare o lipsă de bun simț, de respect pentru adversari și, până la urmă, de fair play. Credeam că jocul pe fals este demult apus, dar iată că unii mai umblă cu șmecherii mai ales acum când avem așa probleme medicale, cu testări și cu frica de îmbolnăvire. Ne mai trezim la vestiare în preajma unor oameni dubioși, despre care nu știm dacă sunt sau nu testați, iar acum unii dintre ei mai intră și în teren”, ne-a declarat Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Crișul Chișineu Criș, care și-a condus echipa de margine în prima etapă a acestui sezon, la Ghiroda, când scorul a fost egal: 2-2.

Următoarea deplasare a Ghirodei va avea loc pe terenul din Sânnicolau Mic, unde joacă Șoimii Lipova din acest sezon. „Eu știam Ghiroda ca fiind un club serios, nu-mi vine să cred cele petrecute în aceste etape.  Îl știu pe președintele Poclid ca un om serios, preocupat de corectitudine și legalitate. Peste două etape vor veni la Sânnicolau Mic, sper că nu se gândesc că vor putea face vreo manevră și cu noi”, a avertizat Radu Pop, președintele „șoimilor”.

Ca și în cazul antrenorului cu portarii, Marius Poclid a recunoscut destul de senin substituirea. „Avem mare încredere în antrenorul nostru, Vlad Bura, într-adevăr el încă nu are calificare la Liga 3-a, dar își face cursurile. Activează ca și director sportiv în cadrul clubului nostru, are și el testul COVID la zi, pur și simplu își conduce elevii de pe margine. Suntem conștienți că numele său nu apare pe foaia de joc, dar nu au fost niciun fel de probleme până acum și aici includ și meciul de la Cermei”, a spus președintele Ghirodei. Interesant este că Vlad Bura, antrenorul de drept al timișenilor este de profesie avocat.

Așadar, la gruparea de la marginea Timișoarei a devenit o obișnuiță jocul cu identitatea „oficialilor” echipei, iar dacă arbitrii și observatorii partidelor permit acest lucru nu vedem de ce ghirodanii nu ar merge mai departe pe „burtă”. Dar oare jucătorii ce joacă efectiv sunt toți reali, sau mai pot fi și acolo surprize, dacă, vorba președintelui, nu au fost probeleme, dacă arbitrii le-au permis…

Pentru conformitate vă reamintim că partida de ieri, dintre Cermei și Ghiroda a fost arbitrată de: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj) – Daniel Popa (Aiud) și Claudiu Giorgiu (Cluj-Napoca). Observator de joc a fost Adrian Copăcean (din Caraş Severin), iar cel de arbitri, Sorin Ciotlăuș (Deva). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button