ImpactȘtirile zileiUTA Arad

Bibarț s-a întors foarte odihnit din concediu și face foi de parcurs pentru autocarul UTA-ei, altfel nu spune nimic despre parteneriatul nerespectat cu clubul fanion al Aradului!





S-a întors și îl vom avea pe cap în următorii patru ani de zile. Este vorba despre primarul Călin Bibarț și concediul său de odihnă ce i-a priit foarte mult din moment ce a vorbit multe prostii la emisinea „Ghilea Show”, de la TV Arad. Vom începe cu concluzia, iar aceea ar fi că sportul arădean se află în fața celei mai mari provocări din toate timpurile, iar în mandatul lui „Bibi”, urmașul lui „Gigi”, scapă cine poate. AMEFA, urmașa Astrei, fostă vicecampioană națională de polo, a aruncat prosopul deja, iar finalul de an ar mai putea aduce și alte vești proaste.

O poveste cu multe omisiuni și neadevăruri

Ca o floricică, necombătut din studiou de colegi care, cu tot respectul, nu erau deloc pe subiect, Bibarț ne-a povestit el din nou că Primăria nu e sac fără fund, că în anul luptei cu temutul COVID au fost multe cheltuieli neprevăzute, iar sportul și așa s-a oprit o perioadă, ce bani le-au mai trebuit cluburilor de la bugetul local? Iar acum când le trebuie, că tot s-au repornit întrecerile oficiale, ne mai spune cât s-a chinuit el și specialiștii de lângă el să-i ajute pe fotbaliști, baschetbaliste și cine i-o mai cere bani de la bugetul ciopârțit de virusul asiatic, să finanțeze sportul direct, pe legea nouă (n.a. nr. 115/2020). Doar că a fost brutal stopat de Consiliul Concurenței. Cică în răspunsul Consiliului se specifică doar că banii de ala buget pentru cluburile private sunt considerați ajutor de Stat și, deci, ilegal de acordat și atunci…ghinion. Vorba unui președinte de țară tot galben, cu săgeată în frunte. Parcă a auzit el, „Bibi”, că ar fi ceva cu plafonul de 200 de mii de euro în care e legală și finanțarea directă, dar toată Primăria e la ora studiului de caz…Deliberarea cine știe când, poate după Crăciun. Bineînțeles, nicio explicație normală despre regia de prost gust cu punerea pe ordinea de zi a proiectelor de finanțare pentru UTA și FCC Baschet înaintea alegerilor și retragerea lor nesimțită după câștigarea scrutinului. Adică tu ai răspunsul de la Consiuliul Concurenței pe 16 septembrie, dar pui proiectele pe ordine de zi a CLM pe 22 septembrie și pe 30 septembrie îți amintești de răspunsul negativ de pe 16 septembrie și le retragi de la vot. Halal!

Banii pentru sport, ca la Loto 6/49

Și atunci vine primarul pe care l-au ales vreo 14.500 de arădeni din vreo 140 de mii (despre absenteism cu o altă ocazie) și ne liniștește. Se vor da bani la sport  pe concurs de proiecte, adică pe legea veche (350/2005), care e din nou bună sau singura bună. CMCA-ul a fost bugetat deja, sesiunea de proiecte s-a deschis, UTA și FCC Baschet ICIM pot să apeleze cu încredere. Vor câștiga negreșit lozul câștigător de…o lună de finanațare: 15 noiembrie – 15 decembrie. Parcă de niciunde vine întrebarea moderatorului, ce se întâmplă cu banii alocați care nu pot fi cheltuiți până pe 15 decembrie,? Iar primarul, ce vrea să treacă drept primul înțelept al urbei, spune: „Se reportează , îi dăm anul viitor, se merge înainte ca în orice domeniu. Când era UTA mai în tinerețe, mai în ligă inferioară, se spunea că trebuie mai mulți bani că trebuie să traăiască pentru că nu sunt sponsori, nu sunt drepturi de televiziune. Ca și un copil mic, părinții investesc în grădiniță, în școală, dar la un moment dat când e pe picioarele lui…Acum ești în Liga 1, ai drepturi de televiziune, ai sponsori, dacă ți-i găsești… Dar acum vine și se spune că trebuie mai mulți bani…Încerc să fiu cât se poate de corect”, am redat citatul primarului.

Domnule Bibarț, banii pe care nu îi dați acum echipelor, sportivilor, nu e premiu la loto 6/49 ca să-l reportați! Până când ies numerele câștigătoare, respectiv dorința politică din CLM se aliniază conform ideilor dumneavoastră, aceste echipe trebuie să trăiască! Spuneți-le celor de la polo că banii lor s-au reportat pentru la anul, când ei deja s-au retras din Superligă, asta vreți să se întâmple și cu cele mai titrate echipe ale orașului? Oraș pe care, tare frică ne este, că-l veți reprezenta mai rău decât Ghiță Falcă. Ceea ce ar fi cu adevărat o „performanță” pentru care cei de la Cartea Recordurilor vor veni din nou la Arad după ce au trecut de curând în document, pentru posteritate: ”Francisc Neuman – arena cea mai mică din lume construită în cel mai lung timp posibil”. Adică 6 ani și trei luni!

Despre parteneriat vă mai amintiți?

Pe scurt, pe UTA ați finanțat-o în lunile iunie, iulie și august și mai urmează, probabil, perioada 15 noiembrie – 15 decembrie! Asta e ideea dumneavoastră despre parteneriatul pe care l-ați clamat în campania electorală, zâmbind în poză alături de Alexandru Meszar? Acesta, când v-a strâns mâna, a crezut că a semnat un gentlement agreement, e clar că s-a înșelat și s-au înșelat și cei care au mai crezut în dumneavoastră. De ce mințiți și afirmați că UTA v-a cerut mai mulți bani, când tot ceea ce dorea era o finanțare la nivelul anului trecut, când activa în Liga 2-a? Adică undeva la 7 milioane de lei, din care i-ați cu chiu cu vai 2,9 milioane și o să-i mai dați cât vreți în noiembrie că și așa nu-i va putea cheltui până se închide anul financiar la Primărie!

Are grija autocarului UTA-ei

Iar la finalul intervenției despre UTA ați mai dat-o epocal cu bâta-n baltă. V-ați apucat dumneavoastră, primar de oraș, să-i faceți foi de parcurs autocarului UTA-ei. Adică nu puteți fi de acord că jucătorii și antrenorii călătoresc câteodată cu avionul la meciurile din Capitală sau împrejurimi și autocarul merge gol, cică, pentru ca apoi să-i „plimbe” câte 50 de kilometri în stânga și în dreapta!? În primul rând, autocarul nu merge chiar gol domnule primar, ci cu echipamente, materiale de antrenament, dar și maseurii care de acum se vor simți și mai prost că le țineți dumneavoastră socoteala cu ce călătoresc. Apoi, domnule Bibarț, acel autocar circulă prin țară fiind inscripționat cu UTA și face imagine inclusiv orașului pe care l-ați condus și-l veți mai conduce. Sau nu ați știut că A-ul din UTA înseamnă Arad? Uzina Textilă Arad! Se răsucește baronul Neuman în mormânt când vede pe mâna cui a ajuns orașul lui drag și echipa lăsată moștenire unei comunități care, din păcate, și-a cam uitat valorile.









24 comentarii

  1. Tovarășe bibart văzându-se azi pe tv arad, mi-am dat seama că ți-a crescut nasul. Rușine Pinocchio!!!

    0
    0
  2. Acest Articol pune punctul pe i.
    Bravo…dar va intreb …! unde sunt aradenii….
    Trezirea oameni buni….! acest personaj a ajuns primar cu nici 10 procente !!

    0
    0
  3. Ohhhh…dar cum sa nu….Mister Bibi are canal propriu….Tik Tok…sau You Tube…”La Strada”..acolo sa vedeti aberatii de gen „Fat Frumos din Lacrima” si cati ii canta in struna….Iliescu e mic copil fata de Bibilescu….”sa bati apa in piua,a scrie versuri,fara a avea nimic a spune”….

    0
    0
  4. Două pronosticuri ,nedorite ,date de mine. Că primăria se. va uita spre banii TV ,și apariția firava dar palpabilă a segmentului antisport !!!

    0
    0
  5. Nici două luni n-au trecut de când această formă de viață promitea bani in continuare pentru UTA…si, uite cum, acum, inscăunat, cu sacii in căruță, cum ar veni, intoarce spatele sportului arădean și naivilor suporteri care au pus ștampila pe numele lui. Va spun 100%, in momentele astea Jita este invidios pe tupeul lui Bibi.

    0
    0
    1. Domnule Bibi, aplauze! Aveti potential, Pinocchio sigur v-ar invidia. Una ziceati acum 2 luni, alta ziceti acum. Felicitari celor 14.000 care v-au facut primar. Adevarul e ca va meritam din plin!
      P(e)N(ibi)L!!!

      0
      0
  6. Domn nu vă pot spune mai degrabă j*****e de primar cu p mic ați distrus sportul Arad iar acum vreți să distrugeți și cea mai rămas din el sunteți un mincinos notoriu

    0
    0
  7. 1. Omul asta e un personaj de bancuri, aidoma lui Bulă. 2.Vorbeşte aiurea despre lucruri de care nare habar. 3.Presonalitatea insului e mai degrabă, de conducător de ștraf, nu de primărie 4.Vom deveni celebri, dar nu știu dacă îl poate egala pe vanghelie. 5. Urmează un mandat ” interesant”.

    0
    0
  8. Clar ti-ai propus sa il depasesti pe Pinochio-Ponta si o sa ai mari probleme cu el pentru ca i-ati luat titulatura de PINOCHIO- BIBART.
    Esti ce-a mai joasa speta cum poti sa minti in halul ala la televiziunile de casa, care iti pun doar intrebarile agreeate de tine, in special la emisiunea „LaStrada” unde chiar sarmanul Variasi s-a plans ca tu Pinnochio-Bibart i-ai interzis categoric sa mai citeasca intrebarile despre SPORT ca sa nu pierzi timpul limitat al emisiunii cu subiecte ne-importante.
    Tu chiar ne iei de prosti, iar tu te ti destept. E… uite ca o sa ai o surpriza, NOI suporterii o pregatim.

    0
    0
    1. Ce surpriza boss mai pune galeria un banner pe gard la stadion si gata au rezolvat problema. Toti aveti glas aici pe net sa comentati dar putin sange in … nu aveti sa mergeti peste ei, ca doar sunt banii aradenilor nu ai lor. Uite ca asta e doar inceputul celor 4 ani ai domnului Bibacel.

      0
      0
  9. Bine pucntat Iuliu…))), ar fi interesant daca aceasta televiziune online „LaStrada” (care are si o emisiune sportiva moderata de Hamza), vor invita vreodata si partea cealalta, adica reprezentantii tuturor echipelor sportive, (nu doar fotbal si baschet), care sa spuna fara menajamente (daca au curajul) ce a promis acest PINNOCHIO bibart inainte de a fi primar si cum se comporta acum.
    S-a vazut o diferenta clara (de om umil si simpu) inainte de alegeri (si de o aroganta maxima si de stapan) dupa alegeri.

    0
    0
  10. Am văzut că sunt comentarii care dezaprobă categoric finantarea UTA-ei si a sportului arădean. Pe baza că e club privat. Trebuie amintit, domnilor, că UTA a avut patroni, dar acesti patroni au dus acest club la faliment. După acest moment s-a ajuns la o intelegere, primărie si noul club infiintat de d-l Meszar, ca echipa să nu mai ajungă pe mâna unor patroni ci să fie a orasului. Adică ideea principală a fost ca UTA să nu mai potă fi lfalimentată de niste pseudo patroni. Asa s-a ajuns la UTA de azi, echipă a orasului ARAD. Este a noastră. Este non sens să spuneti că pe voi nu vă interesează, după cum nu vă interesează nici o hintă in parc, dar pe o mămică cu un copil o interesează. La fel, pentru unii băieti fotbalul este centru universului lor, pentru altii nu. Dar un oras este al tuturor. Ce ar fi să vedem numai spitale, scoli, drumuri si poduri? Un oras este complex in structura lui. Cum v-ati imagina un oras fără sport, fără fotbal? Ca un om schiop de-un picior. Dacă UTA este nesuferită de unii, si cu orice pret o vor desfintată, vă imaginati că in Arad n-o să mai fie fotbal? Nici vorbă. S-a făcut stadion si acuma unii nu sunt de acord să fie folosit gratis. E ca si cum ai aruncat bicicleta veche a copilului tău, îi cumperi una nouă noută si îi cer bani pentru folosintă cu ora. Nu sunteti ridicoli, oameni buni. De unde să vă dea bani? Asta este un semnal că nu vă pasă de acestă echipă si faceti tot ce tine de voi să dispară. UTA este o imagine a Aradului si unii spun: ”Ce imagine, că numa pierde.” Cum să ceri unui sportiv subnutrit să concureze la 100 m cu Bolt? Asa este cu UTA. Cereti performantă, de unde performantă dacă grija lor nu este antrenamentul ci dacă mai pot plăti salariile pe luna viitoare. Cum să faci performantă? Asigură salarii si ai să vezi si performantă.

    0
    0
  11. Am impresia ca o sa se puna de o adunare a suporterilor cat de curand cu directia primarie pt ca e clar ca asa nu se mai poate.Acest padurar instalat in functia de primar de sub 10 la suta din aradeni are impresia ca orasul asta e mosia lu tacsu.Si-a batut destul joc botoxatu ani de zile de orasu asta,ar cam fi cazu sa inceteze mizeria asta.Ori respecta ceea ce a primis ori roiu si altul la rand.

    0
    0
  12. Cum si Primaria Targoviste, primar fiind Cristian Stan , sustine echipa fanion a jud, Dambovita, Chindia Targoviste sustinand ca, echipa este a cetatenilor a acestui oras si pe langa aceasta ,echipa mai este sustinuta si de cati-va sponsori privati ai orasului , pe vechiul stadion se construieste un alt stadion pe banii cetatenilor contribuabili de taxe si impozite si nu i se cere taxa de catre Primarie Clubului CHINDIA !!! Asa ar trebui sa faca si domnul Primar al ARADULUI cu UTA ARAD pt. ca, echipa este a orasului ,a cetatenilor , nu este o echipa oarecare ci UTA ARAD , UN SIMBOL CARE A PURTAT STEAGUL ACESTUI ORAS DECENII LA RAND !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Stadionul din Targoviste este construit cu fonduri de la CNI , de accea primaria nu are nici un drept sa solicite chirie , poate doar pe terenul gol . Aici la noi in stil pur dambovitean , mostenitorii baronului au donat terenul gratis primariei , nici prin gand netrecandu-le prin cap ca smecherasii vor solicita ulterior chirie pe o constructie facuta intr-adevar din banii comunitatii , DAR pe un teren care a fost luat pe de-a moaca . Nimeni nu zice sa nu stabilesti o chirie ( doar cat sa iti acopere in mod normal cheltuielile de intretinere , nu sa mai faci si profit , ca doar nu au fost banii mosteniti de la mama ) , dar pe de alta parte sustine si tu echipa , ca doar de aia se numeste UTA ARAD , nu e UTA Meszar sau mai stiu eu ce

      0
      0
  13. Mincinosu bibart-PINNOCHIO o da cu….. sunt echipe PRIVATE si nu pot fi finantate din banul public. Pai…. ce ai facut tu (Bibart-Primarie) ca sa infintezi un club al comunitatii Aradene ( de exemplu CSM = Club Sportiv Municipal sau SCM = Sport Club Municipal) cu mai multe sectii cum de fapt au 98 % din orasele Romaniei, de exemplu: Craiova, Iasi, Bucuresti,Botosani,Timisoara,Alexandria,Galati,Satu Mare, Voluntari, Clinceni, Sfantu Gheorghe,Pitesti,Targoviste si exemplele pot continua. Va spun eu ce ati facut…..absolut NIMIC! Ati pus SPORTUL la cosul de gunoi.
    Sau tu PINOCHIO- bibart vrei sa ne spui (MINTI) ca orasele „super-dezvoltate” ca Targoviste,Clinceni,Sfantu Gheorghe, Botosani, Alexandria au atras sponsori asa de multi de au facut echipe de fotbal, baschet, handbal, rugby,volei si alte sporturi fara ajutorul PRIMARIEI??? Putem vedea pe tricourile lor cati sponsori privati au.
    Sportul in Arad NU va disparea, dar sa fereasca dumnezeu sa te vedem prezent pe stadioane sau in sali sau la vreo poza cu sportivii cand sarbatoresc vreo performanta, ca o sa iti primesti portia cuvenita cu varf si indesat.

    0
    0
  14. Știți care e ridicolul?!? Bibi a fost ales de aprox 14000 de alegători… o cifra mai mică cu vreo 2500 decât capacitatea noului stadion ?. Dacă măcar acei 12000 de fani care vreodată vor putea avea acces „să vadă un meci și ei”( să nu mai vorbesc de numărul total de suporteri) ar fi votat altfel decât galben… poate azi citeam un articol despre UTA cu un conținut total diferit! Dar asta este…. suntem prea pasivi pentru a ne schimba soarta… ne place să ajungem în situația de a ne plânge de milă! O zi frumoasă tuturor!

    0
    0
  15. Concret Asociatia Suporterilor face ceva in situatia asta? Sa nu-mi spuneti de tricouri si bannere si comunicate. Astea sunt fumate de Bibi de mult☺

    0
    0
      1. stiti ce stare e in Romania? este interzis de lege sa faci manifestati, adunari mari de oameni. Cei ce le fac intra sub incidenta penala, asa ca usor cu criticarea SCU. Credeti ca Bibi nu stie ca nu avem cum sa iesim in strada sau sa fim pe stadion sa ii umplem frigiderul, normal ca isi permite aceste arogante.

        0
        0
  16. Gunoiul tot gunoi ca si mentorul sau Falca, ajutat de alt gunoi Balcea !
    Sunteti rusinile Aradului in fruntea Aradului !Nu numai pentru UTA ci pentru tot ce furati din acest Municipiu Arad,Oras Liber Regesc, Arad ,care a fost o mandrie in cadrul Imperiului Habzburgic, in cadrul Imperiului Austro-Ungar, in cadrul Ungariei , In cadrul Romaniei Mari , pana a venit democratia FNS-lista, PSD-lista ,PD-lista, PNL-lista,etc.De cacat au facut Aradul si Falca, si fie iertatul pocait dinainte Doru Popa si continua si azi Bibart cu acolitii lui.Arad oras ajuns de liga a 3-a, putin mai sus decat Mizil,Podul Iloaiei sau Harlau, cu 200 de metri sub Oradea, Alba Iulia si cu 500 m sub Cluj,Sibiu

    0
    0
  17. Eu nu inteleg astia sunt ticalosi hoti asa au crescut in familie eu ma intreb vreti sa ii educati pe astia sau care e faza?stim de ani de zile ca falca cu pnl pdl ul lui de rahat turcesc pt asta s au nascut imaginati va pe iotcu care a aruncat plicul de mita in brad si a spus ca e nevinovat si pe falca si bibart il inmultiti cu 10 doar ca astia isi bat joc ca au spate la sri …ce se vrea de fapt?

    0
    0
  18. Bibart are spate asigurat de patronul judetului Arad, Falca, cum oricine o stie.
    E doar papusa de paie manuita de papusa de „portelan” botaxat cu piele intinsa anual.
    Sa nu uite Bibart ca timpul baronilor locali e pe final, de la stanga, de la dreapta. In momentul cand o sa se sparga buba or sa ramana multi sobolani fara coteț.
    Falca e fericit ca nu se mai aud trilurile gen „…esti o mizerie” la adresa lui. Eu cred ca toti fanii stiu ca el trage sforile in orice decizie si in ceea ce o priveste pe UTA. Si iata asa coboara Aradul in vremuri intunecate, medievale, pe contrasens fata de Oradea, Cluj, Alba-Iulia, Sibiu, Brasov, etc.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button