Fotbal femininȘtirile zilei

Final de infarct, puncte împărțite: AC Piroș Security – Universitatea Galați 2-2





După dușul rece de la Prundu Bârgăului, fotbalistele de la Piroș Security primeau șansa revanșei în „intermediara” cu Universitatea Galați. Toamna trecută, moldovenele defilau la Arad (0-8), însă acum arădencele, întărite masiv în ultima lună, porneau ușor favorite în fața unei formații care a pierdut 4-5 jucătoare importante. Punctele în clasament erau aceleași, câte 6, doar că „leoaicele” aveau ceva mai puține goluri luate.

Moldovencele au început mai bine partida, dar asta și pe fondul multor greșeli la construcție ale gazdelor. În minutul 6, scorul devenea 0-1, după ce Arnăutu a bătut la colțul scurt o lovitură liberă de la marginea caerului, lateral dreapta. Maha fusese mascată și de o coechhiperă și a fost nevoită să scoată balonul din plasă. Gălățencele au continuat să stea bine în teren, pe două linii pe poziții defensive, iar arădencele au avut dificultăți să-și creeze ocazii. Primul șut pe spațiul porții adverse a venit de abia după o jumăatte de oră de joc.

Bozian și-a făcut o minge la 14 metri, dar a tras prea slab pentru a-i pune probleme portarului advers. 4 minute mai târziu, Răduc și-a încercat și ea „tirul” de la distanță, dar mingea a fost centrală. Cu 6 minute înainte de pauză, Drăgan a prins un „șiret” curat de la 23 de metri, dar transversala a salvat-o pe Bobocel.

Bugar a mutat la pauză cu cealaltă achiziție a săptămânii, Maria Neacșu (Cristina Sucilă a fost titulară în centrul atacului) și atacul amfitrioanelor s-a animat. „Leoaicele” au atacat cu toate liniile și șutul lui Eli Bozian respins cu greu de Bobocel a prefațat egalarea. În minutul 64, Neacșu a scăpat pe dreapta, a centrat în gura porții de unde Anca și-a trimis defectuos mingea în propria poartă. Pe o contră, Bențoiu putea da lovitura, dar a tras peste poartă de la 15 metri. În minutul 77, Neacșu a primit în adâncime,, a pătruns până la marginea careului, de unde a tras puternic milimetric peste transversală. 

După aște 5 minute, Sucilă a nimerit bara din stânga lui Bobocel, după o „indirectă” de la 17 metri. Aceeași fotbalistă luată miercuri de la Becicherecu Mic a urmărit o minge lungă în careu, dar a greșit execuția: reluare în plasa laterală. În minutul 86, oaspetele păreau să scape în câștigătoare. Balon lung în careu, Maha iese greșit și Topal trimite în plasă pe lângă portarul lui Piroș. Partida s-a reluat de la centru, mingea a ajuns în stânga la Neacșu, aceasta a centrat în careu și Olariu a deviat balonul cu talpa: transversală-gol: 2-2 (min. 87).

În cele trei minute de prelungire nu s-a mai nimic notabil și „leoaicele” trebuie să se mulțumească cu un singur punct, deși speranțele erau altele. În deplasarea de la Alexandria victoria este obligatorie pentru ca fetele de la Piroș să aibă un moral bun înainte de derby-ul Vestului, cu Becicherecu Mic.

Formații: 

Piroș: Maha – Olariu, Ancăș, Marcea, Suveț – Sârbovan (46 Neacșu), Bozian, Răduc, Drăgan – Parlak, Sucilă. Antrenor: Florin Bugar.

Galați: Bobocea – A. Ivan (85 Surcică), Oprica, Anca. Petrouskaya, Lepădatu, Bențoiu, Moacă, Topal, Arnăutu (90+3 V. Ivan), Hilohe (68 Condrea),  Antrenor: Gabriel Călinescu.

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) -Ovidiu Timar (Oradea), Alina Mihoc (Arad)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button