Progresul PecicaȘtirile zilei

Bozian sună adunarea pecicanilor pentru vizita lui ACS Poli: „Pregătiți din toate punctele de vedere, dar, atenție, își vor vinde foarte scump pielea!”





Calculele hârtiei s-au respectat în derby-ul Lipova – Pecica, iar trupa lui Dan Stupar a bifat primul insucces în campionatul Ligii a 3-a. Ca și joc și număr de ocazii, Progresul putea spera cel puțin la un egal contra „șoimilor”, dar se poate construi în jurul prestației pozitive de vinerea trecută. „Venim după o înfrângere în urma unui meci viu disputat, împotriva unei echipe bune a seriei, unde puteam scoate mai mult daca eram mai atenți la finalizare sau dacă variantele pentru banca tehnică erau mai numeroase. Am jucat în ultima jumatate de oră cu un copil de 15 ani în teren și cu toate astea am fost aproape de um rezultat bun în conditii speciale”, susține Bogdan Bozian, care poartă și banderola „galben-albaștrilor” după accidentarea lui Arsene. De altfel, căpitanul de drept al Progresului s-a operat cu succes de ligamente încrucișate la începutul acestei săptămâni, la Clinica doctorului Radu Prejbeanu, din Timișoara.

Mijlocașul pecicanilor e convins că meciul de sâmbătă, cu ACS Poli, nu va fi o plimbare în parc, dar prima condiție pentru a spera într-un rezultat pozitiv a fost îndeplinită. „Foarte important pentru noi este faptul că toți cei care ne-am testat ieri am ieșit negativi. Așteptăm și rezultatele jucătorilor care au fost în izolare (n.a. Wild și Moraru) și sperăm să îi avem lângă noi, căci avem mare nevoie de ei, în condițiile în care suntem și așa numărați”- ne-a mai mărturisit experimentatul fotbalist, care acum doi ani disputa derby-ul Politehnicelor din tricoul lui ASU Poli și-l tranșa cu un gol spre final de meci. „Bineînțeles, rămân la părerea că ACS-ul nu e adevărata Poli, dar asta contează mai puțin la ora meciului de sâmbătă. O să dăm peste o echipă cu câțiva jucători experimentați, dar și tineri talentați, care a avut un început mai greu de campionat, dar care, cu siguranță își va vinde scump pielea. Mental cred că suntem pregătiți, fizic și tactic nu se pune problema, abordăm meciul ca de obicei cu încredere și la victorie”, a fost concluzia lui Bogdan Bozian.

ACS Poli a pus la păstrare un singur punct din 9 posibile, cel din deplasarea de la Periam, iar apoi a cedat în fața altor două formații arădene, 0-2, acasă, cu Crișul, respectiv 1-2, în deplasare, cu Lipova. Acum o săptămână, „alb-violeții” nu au jucat pe puncte, fiindcă adversarii de la Becicherecu Mic au fost loviți de COVID. „Ne-am pregătit cu toții foarte bine în această săptămâna și, din punctul meu de vedere, cred ca amânarea meciului cu Becicherec ne-a oferit și un mic avantaj, deoarece am avut mai mult timp să pregătim meciul de la Pecica. Sunt, însă, convins că ne va fi mai greu ulterior, deoarece vom juca la foc automat. Cred cu tărie ca putem obține nouă puncte din aceste trei meciuri (n.a. Pecica, Ezeriș și Dumbrăvița), deoarece avem un lot valoros, cu jucători experimentați, care pot face diferența în orice moment al jocului, dar și cu juniori talentați, care vor să demonstreze ce pot. Personal, mă bucur că am reușit să mă impun în primul unsprezece și sper ca de la meci la meci să evoluez din ce în ce mai bine. Nu cred că este un secret anume, doar muncă multă. Totodată, pot spune că antrenorii m-au făcut să înțeleg ce înseamnă să ai atitudine și determinare, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult” , a spus Cristian Mitre, tânărul mijlocaș central al lui Silviu Bălace pentru acspoli.ro. Altfel, tehnicianul ACS-ului a mai primit două întăriri în această săptămână, pe portarul Andrei Filip (25 de ani) și atacantul Robert Foldi (30 de ani).

Sâmbătă, de la ora 15, pe arena „Pădurice”, din Pecica, se vor înfrunta, probabil, următoarele garnituri:

Pecica: Dagău – Ilan, Țugulescu, Manea, Aldan – S. Popa, Tamaș – Mateucă, Puie, Bozian, Capătă.

ACS Poli: Popeț – Bălace, Bilia, Hecsko, Sporin – Salhi, Mitre – Rosenblum, Daminuță, M. Călin – Matiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button