Șoimii LipovaȘtirile zilei

Un prim moment al adevărului pentru Dumbrăvița și Lipova în noua stagiune! Bălu: „Le voi cere băieților să joace cu inima” v.s. Sabău: „Meci deschis oricărui rezultat!”





După două sezoane în care au cam stat în umbra formațiilor ce reprezentau reședințe de județ, CSM Reșița, respectiv FC U Craiova, CSC Dumbrăvița și Șoimii Lipova au cumva teren liber pentru a se bate pentru locurile ce duc la următorul baraj de promovare. Cel puțin pe hârtie, cele două formații par cele mai îndreptățite să spere la vârful ierarhiei seriei a VIII-a, iar duelul de mâine, din județul Timiș, ar putea să spună multe despre potențialul fiecăreia.

În primele patru runde, Dumbrăvița și Lipova au mers în oglindă, cu cele trei victorii și remiza de la Periam. Ambele au pierdut două puncte pe terenul nou promovatei Avântul, „alb-verzii” evitând chiar înfrângerea în cel de-al 6-lea minut de prelungire la finalul săptămânii trecute. Așadar, moralul nu e tocmai rău pentru Drăghici et. comp. „Tot timpul am spus că Lipova are respectul meu total, e singura echipă din Arad care m-a cam bătut. Oamenii de acolo sunt serioși, de la președinte la jucători, prestează un fotbal plăcut, de posesie, cu rezultate până acum. Este o echipă respectabilă pe care o tratăm foarte serios. Avem dezavantaj că am jucat etapa trecută sâmbătă, iar ei vineri, am jucat marți și în Cupă și, chiar dacă am menajat 7 titulari nu am avut un ciclu săptămânal complet. Luni am făcut un antrenament scurt, marți meci, nu am reușit să facem tactica așa cum aș fi dorit, să lucrăm mai mult la finalizare.  Cu siguranță, le voi cere băieților să aibă atitudine și să joace și cu inima. Deci adversarul are 5 zile peste noi ca odihnă, noi venim după un Periam unde a bătut vântul fantastic și ne-a solicitat mult, a fost un efort mare, iar marți în Cupă, cu Ghiroda la fel. Eu cred că va fi un meci bun, deschis, chiar nu ar fi nici o surpriză orice rezultat. Se întâlnesc două echipe bune ale seriei, care joacă fotbal”, susține Sorin Bălu, tehnicianul Dumbrăviței

Fostul secund al regretatului Ionuț Popa la ACS Poli, în Liga 1, a vorbit și despre sistemul competițional al acestei ediții de Liga 3-a. „E clar că e avantajos, ai și șansa locului 2 pentru barajul de promovare în Liga 2-a. Pe de altă parte, sunt jocuri foarte puține, orice punct contează. Este o serie echilibrată, lupta se va da între două echipe din Timiș și două-trei din Arad, se știu ele. Sunt echipe bune, antrenate, cu pretenții, iar cine greșește mai puțin, va avea câștig de cauză. Pot apărea surprize, au și fost deja, sunt echipe care au potențial și încă nu au arătat tot ceea ce pot. Noi nu avem la Dumbrăvița ca obiectiv promovarea, dar mie  nu-mi place daar să mă fac că antrenez. Îmi iubesc meseria și nu pot decât să îmi pun obiective. Vreau să câștigăm toate meciurile, iar dacă vom fi între primele două locuri, vom lupta mai departe”, a adăugat Bălu, care se laudă și cu zero cazuri de COVID: „Suntem una dintre cele mai <<cuminți>> echipe, am trecut de patru testări făcute la 35 de persoane din club și toate au fost negative. Am cerut jucătorilor, staffului, conducerii și oamenilor de la teren să aibă grijă ce fac în afara stadionului, să fim feriți de probleme medicale”.

Din păcare, lipovanii au mai înregistrat două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 după ultima testare. Lui Fabio Trip și David Pop li s-au alăturat acum alți doi juniori, ambii atacanți. Este vorba despre Petre Simon (golgheterul ediției trecute a Ligii Elitelor U19 în tricoul UTA-ei) și Dragoș Grigore (fotbalist venit în iarnă de la Pecica). „Din punct de vedere fizic, bine că nu am jucat în Cupă (n.a. meciul cu Cermeiul a fost anulat, fiindcă „sămădăii” au avut două cazuri de COVID și, în opnia FRF, nu au ovținiut la timp ok-ul de la DSP) și ne-am putut face un program săptămânal complet. Mai puțin bine este că Simon și Grigore sunt pozitivi la COVID,  iar David Pop este neconcludent. Mai avem și accidentarea gravă a lui Simion, o pierdere importantă la <<închidere>>, căci a jucat constant bine și ne-a ajutat mult. Vom încerca să facem un prim <<11>> competitiv, întâlnim o echipă puternică a seriei, ce ne-a pus probleme în ultimii ani. Au jucători experimentați, un antrenor dedicat și organizare foarte bună a jocului. Va fi un meci de 3 puncte deschis oricărui rezultat, nu înseamnă mai mult în acest moment al campionatului. Mai sunt multe etape și destule echipe care pot surprinde prin forma de moment, în așa fel încât să pună probleme echipelor cu pretenții. De altfel, seria este destul de echilibrată, chiar dacă pe moment clasamentul pare rupt în două. Noi mergem la Dumbrăvița să ne facem jocul, vrem să progresăm față e partidele anterioare. Esențial este să reușim să finalizăm și să marcăm mai mult. Asta este problema noastră, suferim la fructificarea ocaziilor, dar lucrăm la antrenamente și trebuie să se vadă asta și în goluri, care – bineînțeles – vor aduce și victorii”, a menționat Flavius Sabău, antrenorul Lipovei.

Așadar, mâine, începând cu ora 15, pe arena „Ștefan Dobay” din Dumbrăvița ar trebui să vedem la lucru următoarele formații:

Dumbrăvița: Miklos – Morariu, Telescu, Soare, Podină – Rus, Zurbagiu, Făgărăşanu, Piţuc – Drăghici, Mura.

Lipova: Iliescu – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, M. Popa, Polgar, Gherasim – Codoban, A. Moise.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Dragoș Popa (Băişoara – Cluj), Ludovic Zifceac(Aleşd – Bihor)

Observatori: Ioan Duma (Sibiu), Sorin Găman (Târgu Jiu)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button