Știrile zileiUTA Academie

One man show Claudiu Negoescu și UTA U19 o răpune pe Craiova după un meci cu 7 goluri! Șerăngău – decisiv în întâlnirea juniorilor mici





După debutul ratat cu AFK Csikszereda, juniorii „Bătrânei Doamne” s-au revanșat în fața CS Universității Craiova, uneia dintre echipele cu pretenții în seria de Vest. Ambele formații ale Academiei UTA angrenate în Liga Elitelor au trecut cu olteni, la limită, însă desfășurarea ostilităților a fost total diferirită.

Negoescu a strălucit pentru „roș-albi”

Așadar, juniorii U19 UTA-ei au reușit să obțină prima victorie din acest sezon, după un meci de infarct contra „juveților”. Aceștia începuseră excelent meciul și conduceau 2-0 pe terenul „Motorul”, după numai 5 minute de joc. Atitudinea elevilor antrenați de Costel Bogoșel și Mihai Petcuț s-a schimbat rapid și ocaziile au început să apară. S-a ratat foarte mult, dar arădenii au și avut în Claudiu Negoescu (17 ani) un jucător în zi mare, care i-ar putea atrage antenția lui Laszlo Balint. Mijlocașul de bandă a marcat toate golurile echipei sale, reducând mai din diferență în minutul 17, scorul pauzei fiind 1-2.

În repriza secundă, având și un om în plus pe teren, „roș-albii” au fost ceva mai pragmatici și au întors scorul la 3-2. În minutul 81, Popa a faultat în careu, iar Universitatea Craiova a egalat din penalty: 3-3. Trei minute mai târziu, însă, Negoescu a făcut o fază frumoasă și a șutat puternic de la 15 metri pentru 4-3. Eroul meciului s-a întors recent la Arad și asta după ce, din informațiile noastre, transferul său la Monza (Serie B) a căzut pe finalul perioadei de transferuri.

UTA U19: Roșca – Dănilă, Bortiș, Cleuță, Turc, Ursoi, Mercioiu, Rotea, Borcea, Negoescu, Maxim. Au mai jucat: Popa, Onișor, Moldovan

Ratările au ținut scorul mic

A doua partidă a zilei dintre cele două combatante a fost mai liniștită decât precedenta. Șerengău a marcat repede, în minutul 8, după care arădenii au controlat bine tactic  partida. Mai mult, în repriza a doua s-au ratat ocazii mari, drept pentru care scorul nu a luat proporții. A fost a doua victorie consecutivă pentru echipa condusă de pe bancă de trio-ul Donca-Ungur-Boros, care câștigase și weekendul trecut, 4-0, la Timișoara, cu Ripensia.

UTA U17: Blaga, Varga, Opriș, Roșu, Sarkozi, Șerengău, Bulza, Mare, Nagy, Mihai, Lingurar. Au mai jucat: Popa, Ungurianu

8 comentarii

  1. Foarte talentat Claudiu Negoescu!!! Pe modelul Denis Rusu de la Lipova ,am vazut inca 3 juniori talentati 2001 cu prezente la nationalele de juniori , Aurel June si Valentin Hagiu de la Vaslui (Liga 3) si Gabriel Toma care a debutat la 16 ani in Liga 2 la Dunarea Calarasi ,acum este la Rapid 2 (Liga 3).

    0
    0
  2. Claudiu Negoescu poate e noul denis rusu! S-a investit in trecut in copii si juniori, apar roadele, Meszare nu neglija juniorii, acolo e viitorul! Nu inteleg de ce nu a-ți inscris echipă in liga a treia cu grupa lui Gaica, si jucatorii împrumutați, a-ți fi câștigat fara probleme liga a treia!

    0
    0
    1. Daca inscria grupa lui Gaica in liga 3 termina campionatul oe locul 6-7 . Nici intr-un caz nu castigau seria. E greu sa joci contra seniorilor .

      0
      0
    2. Nu trebuie pusa prea mare presiune pe Denis Rusu…clar, foarte talentat,din orice perspectiva..L-au citit deja echipele adverse si il tavalesc bietul de el,la intimidare ieftina,ghiolbanii,ca avertisment…E ca si Hopa Mitica…Trebuie sa continuie modest,asa cum poate si stie…Nu trebuie sa i se puna pietre de moara in carca…Si ca si el,mai sunt si altii prin zona…
      Nu doresc o anumita comparatie fara sens…Brosi era mic de statura,relativ,Lereter la fel,Cura jumatate de metru,ma rog,asa imi vine din amintiri….Sunt acei jucatori pe care nu i-a ajutat neaparat talia ci acel nerv de piparus,de ardei iute,foarte hotarati…Nimeni nu are o reteta completa de jucatori sablon..,pentru ca nu exista asa ceva in lume…Ce naiba?Giurgiu,(Mobra,fundas stanga)era mic,dar rau tare..Repetitiv incerc sa spun ca ultimul coordonator de joc adevarat,numar 10,la UTA,a fost Manaila..si avea o inaltime medie…Si nici Bogdan Mara nu era foarte inalt…Raman si sustin mai departe,cu toata iubirea neconditionata fata de UTA,ca ne lipseste o asemenea minte lucida la echipa,la mijloc…Acel jucator care sa stie incotro sa joace mingea si cand sa o faca,mai ales…Probabil imi veti raspunde cu SS Sorin Stratila…I-a facut mari pe Curtuius,Denis Man,etc….Dar fotbalul te rasplateste sau nu, conform dedicatiei totale…

      0
      0
    1. Cum nu vrea Balint? Parcă stiam că el este antrenorul echipei de seniori, nu conducatorul clubului să decidă el soarta juniorilor! Unii vor zice că nu au bani pt o echipă satelit, bine că are mediaș , astra sau concordia chiajna!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button