Progresul PecicaȘtirile zilei

Stupar, surprins de Bălace în Pecica – ACS Poli 0-2! „Ne-am trezit de abia după ce am luat golul doi, dar am ratat ocazii rarisime” v.s. „Ne-am bucurat și gata, ne trebuie continuitate”





Progresul Pecica nu a reușit să se adune după eșecul de la Arad, cu Lipova și a bifat al doilea insucces la rând. Fără victorie în actuala stagiune, ACS Poli s-a mobilizat mai bine pe arena „Pădurice”, a taxat toate erorile gazdelor și au avut și destulă șansă la ocaziile mari ratate de „galben-albaștri”.

Fiindcă reveniseră din punct de vedere medical, negativându-se după infectarea cu coronavirus, Wild și Moraru au umplut în premieră foaia de joc a pecicanilor în acest sezon, dar adevăratele soluții pentru acest meci pentru Dan Stupar rămâneu puține. „Am început prost partida, am sesizat o lipsă de prospețime și adversarul a stat mai bine și ne-a dominat ușor. În prima repriză, din păcate am fost pe timpul doi la minge și a venit și golul după o nesincronizare a lui Ilan care a pasat spre Dagău la cererea acestuia, dar fără să fie avertizat că adversarul este lângă el. Repriza a doua am început-o mai bine și Bozian a scos un penalty. Există acea regulă nescrisă la fotbal, cel faultat nu execută penaltyul, așa că și-a asumat responsabilitatea Sergiu Popa. Părea sigur pe el, dar a ratat, i se putea întâmpla oricui. Din păcate, echipa a acuzat un pic ratarea șansei de egalare și ne-am trezit abia după ce am luat al doilea gol. Din minutul 60 încolo am controlat partida, se părea că putem reveni în joc și un gol ne-ar fi dat mari speranțe. Am avut trei ocazii rarisime pe final, iar fotbalul se joacă pe goluri. Am pierdut al doilea meci consecutiv, fapt care ne dă de gândit puțin, mai ales că vin alte două partide extrem de grele, acasă cu Dumbrăvița și în deplasare la Ghiroda. Lotul restrâns numeric nu ne permite să facem mari schimbări de jucători în primul <<11>>, așa că vom încerca să discutăm și să scoatem cât mai mult cu cei pe care îi avem. Tot cu ei am câștigat primele trei etape, cu ei  trebuie să avem din nou rezultate pozitive. Degeaba sunt jucători că care au și probleme de formă sportivă, pentru că nu avem cu cine să-l înlocuim. În săptămâna care urmează trebuie să facem ce putem ca să recâștigăm prospețimea și pofta de joc. Problema este la intensitate, nu la pregătirea fizică generală. Dacă nu aveam pregătire bună nu puteam domina finalul de meci astăzi, dar pe intensități avem probleme”, a spus antrenorul principal al Progresului.

Silviu Bălace câștigă primul meci stagional pe banca ACS-ului, precedentele confruntări pierzându-le cu alte două formații arădene: 0-2 cu Crișul și 1-2 cu Lipova. „A fost un meci foarte greu. Veneam după o perioadă dificilă, am întâlnit o echipă matură, ca și noi. Spre deosebire de celelalte meciuri, de această dată am făcut o primă repriză aproape perfectă. Am văzut echipa și jocul cum mi le-aș dori – în mare, fiindcă perfecțiunea se atinge mai greu de atât. Puteam marca încă de două-trei ori în prima parte, pe fondul unui joc bun al nostru. La începutul reprizei secunde a fost cheia meciului, Popeț și-a ajutat echipa, este ceva normal, fiecare își joacă rolul. Victoria este binevenită, dar ne trebuie continuitate – le-am și zis băieților, e nevoie de sacrificiu, de efort, punctele se câștigă greu. Ne așteaptă o săptămână dificilă, cu meciuri din două în două zile aproape. Voi fi satisfăcut pe deplin dacă la sfârșitul săptămânii viitoare avem alte șase puncte în clasament. Fizic o să fie greu, nu suntem obișnuiți cu acest ritm, dar asta este. Fiecare picătură de energie este importantă. Contează să se recupereze bine, mâine ne concentrăm pe asta. În rest, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, am câștigat doar un meci, ne-am bucurat, și gata. Dar chiar aveam nevoie de bucuria asta”, a precizat antrenorul „alb-violeților”.

Timișorenii vor intra pe teren și la mijlocul săptămânii viitoare, când au programată restanța cu Becicherecu Mic, iar în weekend găzduiește Ezerișul. Pecicanii evoluează tot acasă, cu Dumbrăvița, formație cu pretenții de primele două locuri (de baraj de promovare) în Liga 3-a.

FOTO: Sorin Dan Cârstea









2 comentarii

  1. ACS RECAS confirma revenire! Balace la prima victorie dupa multe insuccese! la mai multe in continuare,multa bafta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button