HandbalȘtirile zilei

Peste trei zile, Crișul debutează în Liga Florilor! Cîtu: „Am încredere în fete, ne-am pregătit să câștigăm împotriva Clujului!”





Mai sunt trei zile până ce handbalul feminin arădean va debuta pe scena primului eșalon. Crișul Chișineu Criș e prima formație din județul nostru care se va bate cu granzii din Liga Florilor, iar emoțiile primului meci sunt mari, cu atât mai mult cu cât, pe fondul pandemiei de coronavirus, „alb-albastrele” nu au putut susține nici măcar un amical pentru a-și verifica potențialul înainte de a juca pe puncte. CSU Cluj-Napoca este primul adversar al fetelor de la Crișul la turneul de două zile de la Ploiești. Boldor și colegele sale vor intra pe teren împotriva someșencelor joi, de la ora 10,15.

De la finalul lunii iulie, de când Sebastian Tudor a ales să plece la Oradea, de pregătirea echipei din Chișineu Criș se ocupă Narcis Cîtu. Născut la 16 martie 1971, Cîtu a jucat în cariera sa la Strungul Arad, Minaur Baia Mare, Poli Timișoara (în două perioade), Fibrexnylon Piatra Neamț și CSM Oradea. Are o experiență de antrenor de 13 ani de zile, perioadă în care a stat pe banca diferitelor naționale de juniori (Under 18, Under 19, Under 21 Under 16), fie ca „principal” sau „secund”. Cea mai importantă performanță a obținut-o în 2016 cu „tricolorii” Under 18, la Euro Men Championship din Georgia, când s-a situat pe primul loc. În vară s-a despărțit de CNE Sighișoara și a optat pentru Crișul pentru a pregăti barajul de promovare ce nu a mai avut loc, fiindcă patru dintre combatante au făcut pasul înapoi și restul au făcut direct pasul spre elită. Prin urmare, Cîtu va debuta în Liga Florilor pe banca „alb-albastrelor”, odată cu jocul cu Clujul.

-Domnule profesor, sunteți de mai bine de două luni la cârma echipei din Chișineu Criș, ce ați găsit aici?

-În primul rând, o echipă destul de unită, cu fete tinere care doresc să se afirme în hadbalul românesc, mai ales acum când s-a promovat în Liga Florilor. Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere al restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, dar acest lucru a fost valabil pentru toate echipele. Apoi, inițial știam că trebuie să ne pregătim pentru turneul de baraj, care – până la urmă – nu s-a mai ținut, ca după aceea să aflăm că s-a schimbat de vreo două-trei ori și data de începere a Ligii Florilor. Este greu să-ți faci un plan, mai ales că  nici jocuri de pregătire nu am putut lega în situația în care ne găsim.

-Au sosit câteva jucătoare importante în această vară, sunteți mulțumit de lotul pe care-l aveți acum la dispoziție?

-În acest moment eu zic că da, am încredere în toate jucătoarele. Pe parcurs, vom vedea dacă toate fetele vor confirma așteptările într-o competiție foarte tare. Repet, sunt multe jucătoare tinere la echipă, sper ca ele să aibă curaj și evoluții constant bune. Din punct de vedere numeric, mi-ar fi plăcut să mai avem un portar. Acum sunt doi, dar mereu am fost adeptul a unui lot cu trei portari. Concurența între fetele din poartă e mai mare și aportul fiecăreia, la fel. Mai rămâne de văzut dacă vom pleca cu tot lotul la Ploiești, fiindcă astăzi am făcut testele COVID, sper să nu avem surprize neplăcute.

-V-ați atins toate obiectivele din punct de vedere tehnico-tactic sau mai era de lucru până la ora debutului în Liga Florilor?

– Mereu e de lucru, dar, într-adevăr, aș fi vrut să mai am timp să lucrăm la sistemul de apărare. De o lună-două lucrăm la agresivitatea pe faza defensivă, dar nu am reușit să ne punem la punct doar prin antrenamente. Poate, dacă am fi făcut ceva jocuri de pregătire vedeam ce mai trebuie îmbunătățit. Așa, însă, vom vedea pe viu, ca să spun așa, cum ne vom prezenta.

-La ce să ne așteptăm la meciul cu Clujul, o echipă, din câte se pare abordabilă, dar cu ani buni la nivelul primei Ligii?

-Într-adevăr, se poate spune că având experiența celor câtorva sezoane în Liga Florilor fetele de la Cluj pot fi considerate favorite, dar noi ne-am pregătit să câștigăm, pentru asta mergem la Ploiești. Nici clujencele nu s-au pregătit mai bine, nici în tabăra lor nu au fost toate lucrurile roz, sperăm ca după cele 60 de minute cele trei puncte să ne revină. După perioada asta de incertitudine toată lumea își dorește să revină pe teren cu o victorie, acum depinde de noi cum vom gestiona situațiile de joc de la acest meci. Trebuie să fim cu capul pe umeri și cât mai limpezi în gândire.

-Când credeți că Federația va renunța la acest sistem cu turnee?

-Cu toții am fi vrut un campionat normal, cu etape, decât să mergem undeva să stăm toate echipele la grămadă. Avem noroc, totuși, că prima etapă se joacă în două zile diferite, parcă nu vor fi toate echipele deodată în aceeași localitate. Poate se va reveni la normal odată și odată să jucăm cu etape regulate, cum am fost obișnuiți până acum. Vă dați seama că ne-am dori să jucăm și la Arad și chiar cu suporteri împreună, dar, deocamdată, acest lucru nu e posibil.

Lotul Crișului de la stânga la dreapta: Reka Tamas, Anna Ivanenko, Daiana Gaiu, Sabine Klimek, Cornelia Vrabie, Roxana Boldor, Diana Șamanț, Jessica Snakovszki, Andreea Nastasă, Nicoleta Pășălan, Carina Ciui, Bianca Cherecheși, Andreea Taivan, Milica Golusin, Loreana Horge, Alexandra Haidu, Simina Vezentan, Andriyana Naumenko.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button