Știrile zileiUTA Arad

Bibarț arată acuzator spre UTA: „Au datorii la bugetul local, de aceea nu mai pot cere bani de la CMCA!” Pentru copiii Aradului sunt făcute acele datorii și vor fi plătite!





Cu riscul de a ne obosi cititorii cu chestiuni politicianiste, legislative și un conflict ce devine tot mai deschis între primarul Călin Bibarț și sportul arădean, cu o țintă „preferată” – UTA, o să ne oprim puțin asupra câtorva declarații, cu titlul de așa-zise dezvăluiri, ale edilului în emsiunea „Topic Arădean” a colegei noastre, Cristina Gheorghe, de la Radio Arad.

Cristina i-a dat lui Bibarț toate argumentele din lume pentru care finanțarea celor de la UTA și FCC Baschet Arad putea fi făcută mai repede dacă exista voință administrativă, dar primarul a insistat pe opțiunea pentru planul B. Adică revenirea la „matcă”, mai precis la finanțarea cluburilor pe legea 350/2005, pe baza concursului de proiecte. Dar și asta cu o mențiunea clară: dacă vor fi încasări la buget pentru cele 6 milioane de lei bugetate în ședința de CLM de pe 30 septembrie.

UTA – printre cei mai mari datornici ai Aradului!?

Noul primar nu s-a putut abține și a arătat cu degetul către UTA, încercând să inducă opiniei publice ideea că formația arădeană e unul dintre cei mai mari datornici la bugetul local și, prin urmare, nu este nici măcar eligibilă pentru participarea la sesiunea a doua de proiecte pentru obținerea de fonduri nerambursabile. „V-au spus și faptul că ei (n.a. UTA) nu-și pot depune dosarul pentru că au datorii? Pentru că legea spune că dacă ai datorii nu mai poți să ceri? De aia se învârt după cireș, dar vă păcălesc și pe dumneavoastră. Ăsta îi adevărul, au datorii și având datorii nu pot să-și depună dosarul și ei nu spun asta. Întrebați-i pe ei cât au datoriile astea. Dacă dumneavoastră primiți de la cineva niște bani și aveți și o mică datorie de plătit, cheltuiți și banii ăia, nu vă plătiți datoria către cel care vă dă banii și apoi mai veniți să cereți. Legea nu-ți dă voie să-i mai dai! Și au doar pe cei de la UTA i-am auzit tot plângându-se, pe cei de la baschet nu i-am auzit că ar avea ceva probleme. De când au auzit că s-a bugetat CMCA-ul din 30 (n.a. septembrie) și-și pot depune dosarul nu am auzit că ar mai fi o problemă”, au fost cuvintele acuzatoare ale lui Călin Bibarț la „Topic Arădean”.

Legea e lege și când nu convine

Datoriile de care primarul a vorbit cu câteva minute înainte în aceeași emisiune sunt legate de neplata facturilor pentru închirirea bazelor sportive din Arad. Adică Bibarț vrea ca UTA să-i dea bani Primăriei pentru lunile ianuarie-septembrie, iar ea, Primăria, a finanțat-o pe UTA în perioada 1 iunie – 15 august. Sau cunoașteți legea doar când vă covine, domnule primar, omițând faptul să spuneți că orice entitate sportivă pe care o finanțați nu poate plăti retroactiv facturi? Prin urmare, dacă Primăria semnează contractul cu UTA pe 1 iunie, clubul nu poate achita din acei bani facturile pe primele cinci luni ale anului și nici după ce respectivul contract se încheie. Așadar, vorbiți doar pe sfert adevărul, i-ați dat UTA-ei bani în iunie, dar ea nu putea să-și plătească din ei datoriile pe primele cinci luni ale anului. Și nici după 15 august, când contractul de finanțare a expirat. Și așa utiștii au întins bugetul clubului ca pe o gumă în anul în care a  trebuit să întrețină o promovare în Liga 1, care, parcă, pe unii de la kilometrul zero îi încurcă serios.

Ce propuneți pentru copiii Aradului?

Și, probabil nu știiți și nici nu vă interesează. Datoriile la care vă referiți sunt făcute în special de copiii și juniorii clubului, ai Aradului, ai căror părinți și bunici oricum plătest taxe la Primărie. Și ce variantă ar avea acești copii de la UTA și de la alte cluburi din municipiu pentru a face mișcare? Ghiță Falcă, precedesorul dumneavoastră a eliminat maidanele, ca să nu mai pomenim de cele trei stadioane demolate (Telecom, Strungul și Vagonul), pentru a face loc betoanelor. Dar tot el spunea că bazele sportive ce au rămas funcționale vor putea fi folosite gratuit de copiii Aradului. Păi cum sunt gratuite dacă dumneavoastră veniți și spuneți că UTA e datoare în contul folosirii terenurilor de către fotbaliști între 7 și 18 ani?

Condițiile de finanțare ale Primărie, ca ale oricărei bănci comerciale

Oricum, nu ar trebui să aveți dumneavoastră grija UTA-ei, care mereu a avut această problemă în ultimii 7 ani de zile și întotdeauna a găsit soluții să fie eligibilă pentru finanțarea de la instituția pe care tot dumneavoastră o comparați cu o bancă. „Dacă doriți să luați un credit de la Primărie, adică din banii arădenilor, trebuie să acceptați condițiile puse de Primăriei. E ca la o bancă ce vă oferă un credit. Dacă îi acceptați condițiile pentru împrumut bine, dacă nu luați acel credit nu e nicio supărare”, a mai punctat Bibarț. Clubul UTA va scoate din piatră seacă cei aproximativ 70 de mii de euro pentru a plăti la zi facturile cu închirierea bazelor sportive din Arad și-și va depune dosarul în termen, adică până pe 5 noiembrie. Apoi va trebui să-i dați bani undeva prin 15 noiembrie pentru a-i putea folosi până în 15 decembrie, atunci când se încheie anul financiar.

Oare chiar se poate și mai rău?

Practic, Primăria care se clamează partener de nădejde al UTA-ei finanțează clubul în anul de grație 2020 exact trei luni și jumătate din 12! De aceea unii vă mai trag de mânecă, domnule primar și vă spun că ați pierdut timp prețios (poate chiar ați tras mâța de coadă cu bunăștiință) cu toată tevatura cu Consiliul Concurenție, când oricum nu luați în considerate răspunsul referitor la finanțarea de minimis 200 de mii de euro. Se pare că ați avut mereu în cap acest plan B prin care să vă întindeți până la finalul anului, când cluburile și așa nu mai pot folosi mare parte din banii pe care-i oferiți. Nu demult cineva ne spunea: ”O să plângeți voi după Falcă”, lucru pe care mintea ta refuză să-l perceapă și să-l asimileze, dar când evidențele îți dau peste nas…

15 comentarii

  1. Nici un comentariu?Ceva presiuni asupra @sportarad?
    Daca nu esti…destul…esti si fudul…
    Pai haideti putin sa facem o recapitulare cat se poate de succinta….Cate pepiniere de copii si juniori are Aradul?Atletico(teren privat,concesionat)CSS Gloria,Ministerul invatamantului,teren Subcetate,distrus(dar exista,asa cum se poate),ca si altele de catre comenduirea Falca…Academia Brosovski,pe fostul CPL,facut dintr-o mlastina,o bijuterie,dupa posibilitatile dansilor…Viitorul si ei la Sanleani,dupa puteri si posibilitati…
    Am lasat UTA intentionat mai la capat…DECI:UTA,in sectorul ei juvenil si nu numai,foloseste bazele ICRTI,SEGA,MOTORUL si Sanicolau…Adica niste baze preluate gratuit de la foste intreprinderi cu echipe de fotbal,pe vremurile apuse….Sa zicem ca Primaria le-a repus in functiune cumva,conditii decente,nu discutam acum despre calitate,fiind totusi bune,bunicele…Bine domnule primar Bibart…dar pe a cui bani le-ati amenajat?Nu pe ai mei,ai vecinului,al aradeanului contibuabil,in general?Unde este acel slogan din fostele campanii si recenta?”Totul pentru copii,ca sa faca sport?”
    Initial ati pus gardieni pe la portile scolilor,sub diverse motive puerile,ca si copiii riverani sa nu mai poata bate mingea,uitand ca de pe acolo,ca sa nu le denumesc maidane au fost gasite multe talente…Exemple multe..Gen.22,18,Gradiste,Vlaicu…si cine mai stie cate si cate….Neavand incotro,la multele presiuni publice,ati dat inapoi si acum,copiii se pot bucura din nou….
    Repet…e absolut logic si normal ca sa existe o paza(impotriva huliganilor),dar nu poti ingradi dreptul la joaca,de a bate mingea nici unui copil!..Copil,al caruia parinti,bunici,rude,platesc un impozit la bugetul aradean….
    Asa ca,domnule primar,ceea ce declarati dvs,este un fel de „ataca si musca..tocmai ca sa te scuzi si sa incerci ca sa te aperi”…
    Am citit si recitit de cateva ori articolul @sportarad si nu pot decat sa aplaud o presa care incearca sa nu va fie vasala,la ordine si comanda…
    Trista,trista domnule Bibart,incercarea dvs de a manipula opinia publica…Pentru cunoscatori….si cu ajutorul acestui articol….cautati alte motive..Acestea nu stau in picioare,din pacate..:-(((

    0
    0
  2. O bibarț(de la biborțeni unde ai fost conceput…),tu nici nu știi cât de mic începi să fi!!!Aradul,UTA,nu vi se datorează voua ,dar să fi atât de răuvoitor cu simbolurile Aradului….o bibarț tu nici nu ști cât de mic ești deja!!!

    0
    0
  3. Bai Pacala de la Tarnova, o sa regreti amarnic comportamentul asta mizerabil.
    Nu va tine situatia asta la nesfarsit si nu te vei putea ascunde mereu in spatele pandemiei.

    0
    0
    1. 6 ani nu a fost pandemie si tot au facut ce si cum au dorit. Prost , scump si cu intarzieri de ani de zile. Asa ca la fel vor face si dupa pandemie, fara a-i deranja nimeni cu absolut nimic.

      0
      0
  4. Aradul încă nu a avut așa primar prefăcut ! Incredibil cum ne minte în față și încă cu ce lejeritate….escroc la drumul mare.

    0
    0
  5. Iata cit de fraier poate fi „aradeanul de rand” !. Il voteaza pe Bibart ca Primar, iar acesta, imediat devine „intelept”. Inainte de votari „sarea in foc” sa termine o arena facuta „pe repede inainte”, se lauda cu promovarea UTA, facea fotografii cu emblema UTA. Azi aflam ca „lupul isi schimba parul…nu si naravul”…de parca nu stiam. Un singur lucru imi vine sa spun azi…ca Dl Bibart este urmasul lui Falca in functie metode de lucru si…caracter. Asa ne trebuie !

    0
    0
  6. daca tot spune acest „domn” ca uta este cea mai mare datornica a Aradului…de ce nu a spus-o si inainte de alegeri. inainte de alegeri era pe live-uri

    0
    0
  7. copiii Aradului? s-a a auzit si la primarie ca de fapt juniorii aradeni sunt indepartati de la club,iar viniturile din alte orase sunt tinuti pe bani grei la hotel cu cazare si masa din bani publici? in sfarsit se face dreptate ,bravo Bibart. ps sper ca nu mai imi stergi mesajul pt ca spun adevarul.

    0
    0
    1. Tu esti unul ofticat ca plodul lui nu a fost tinut la Uta . Pai tu nu ai vazut ca este bun la pian sau clariner sau la fifa . Performanta cere sacrificii . Spui pe dracu adevarul. Urla invidia in tine . Dar se vede ca nu te pricepi la fotbal . Cati sunt acum din Arad la prima echipa? doar cu aradeni erai in liga 3 te bateai cu celelelte echipe aradene.

      0
      0
      1. sa inteleg ca tu si plodul tau sunteti vinituri in Arad? de aceea ai sarit ca ars? si fi mai atent ca eu vorbeam de juniori, nu de echipa mare ,asa ca asta cu liga a3-a….. nu vad paralela. in rest numai de bine.

        0
        0
  8. Ai dreptate. Dar povestea BD asa a inceput: ,,cu aradeni, pt. aradeni”, patriotism local in antiteza, evident cu UTA de atunci din liga 2. Dar cati isi mai amintesc astazi de astfel de lucruri? Si pe atunci Ghita+Sanyi= love iar Ghita+ Gio=hate. Intre timp s-au mai schimbat lucrurile…pt. primul scenariu zic.

    0
    0
  9. Se vede destul de clar ca, noul domn Primar ales de catre aradeni , este ANTI UTA. ? Cauta mereu nod in papura acestui club dar de unde atata rautate si inversunare la adresa UTA-ei ?

    0
    0
  10. P.s.-România lucrului bine făcut,(liberali-sânteti în cartea recordurilor negative-cel mai mic stadion din lume construit în cel mai lung timp.Nici acuma nu e gata!)Ploua în interiorul lucrului făcut de mântuială pe banii arădenilor!Rușine Liberali!!!Fără supărare apa de la Biborțeni e buna,cea de la Arad…Pute!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button