Știrile zileiStranieri aradeni

Țucudean, pus în gardă de tragedia lui Ekeng: „Am luat decizia să mă retrag, pentru că nu se știe niciodată!”





Deși a avut destule oferte după despărțirea de CFR Cluj, arădeanul George Țucudean a decis să-și pună ghetele în cui la doar 29 de ani. Fostul atacant  al naționalei a confirmat informaţia pentru Antena Sport, motivându-și în trei propoziții și  hotărârea: „Ferească Dumnezeu, am fi putut vedea cazuri precum cel al lui Ekeng! Am luat decizia să mă retrag, pentru că nu se știe niciodată. Pentru binele meu, cel mai bine a fost să mă opresc”, a declarat Țucudean, care anul trecut a suferit două operații la inimă. A revenit la antrenamentele celor de la CFR Cluj în debutul lui 2020, însă nu a jucat în dubla cu Sevilla, echipă ce avea să câștige Europa League în luna august, după ce fotbalul a fost oprit timp de patru luni ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Așadar, fostul „vârf” al „Bătrânei Doamne” s-a gândit în primul rând la sănătate, urmând să se axeze în perioada următoare pe afacerile familiei. Printre altele, George Țucudean manageriază Crama ce poartă numele băieților săi, Maximilian și Marc.

În momentul în care a spus stop carierei de fotbalist, Tucudean era evaluat la 1.4 milioane de euro de transfermarkt. Fotbalistul a câștigat 5 titluri, cu 3 echipe diferite: 3 cu CFR Cluj și câte unul cu Viitorul Constanța si FCSB. Mai are in palmares două Cupe ale Romaniei, cu Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti si două Supercupe, cu Dinamo si CFR. A fost votat fotbalistul anului în 2018, fiind cel mai bun marcator al Ligii 1 atât în acel an, cât și în următorul. În total, Tucudean a adunat 187 de meciuri pe prima scena a fotbalului romanesc, a marcat 65 de goluri si a oferit 20 de pase decisive. La naționala de seniori a strâns zece selecții și trei goluri. S-a remarcat la UTA, de unde a fost transferat apoi la Dinamo, în cariera sa mai jucând pentru CFR Cluj, Viitorul, FCSB, ASA Târgu Mureş, Pandurii, Standard Liege şi Charlton.

 

2 comentarii

  1. O cariera întreruptă ,dar nu scurta și nici lipsită de realizări notabile. George a început să fie cunoscut când a ,,indraznit” să depășească propriul tata ,nici el lipsit de talent. Din păcate l-a egalat la necazul unui verdict medical. Fotbalul face victime ,ia vieți tinere sau arata alta fata tot dramatica in cazul Nesu. .Decizie salutară de a se opri. Viața oferă destule satisfacții pe alte planuri.Tot un tânăr,mare poet ,lord George Byron ,începea o noua era în domeniul revoluționar ,devenind idolul Greciei moderne. Viața are multe bucurii ascunse într-o lume în permanență schimbare . Succes in noua viață. !!!

    0
    0
  2. George Tucudean si-a castigat dreptul la respect. Este campion national, a jucat in nationala, in Cupe Europene. El este cunoscut mai mult ca „fotbalistul George Tucudean”. decit ca „fiul unui fost fotbalist la UTA. Ca suporter, am un singur regret, spre deosebire de tatal sau , George a ajutat, putin, UTA, dar cine stie, poate ca va reveni la UTA…in alta pozitie

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button