Știrile zileiUTA Arad

Linie de mijloc „verde” pentru UTA, la Mediaș! Balint: „Trebuie să-i felicit pe Miculescu, Isac și Rusu, sunt convins vor fi din ce în ce mai buni”





UTA a obținut un punct la Mediaș, contra lui Hermannstadt în condiții speciale. Lui Laszlo Balint i-au lipsit nu mai puțin de nouă jucători, între care doar unul era sub vârstă și e ceva mai veche absență utistă, Denis Hrezdac. În rest, acasă sau pe margine au rămas doar fotbaliști cu experiență, antrenorul utist trezindu-se în postura de a apela la juniorii săi.

Când majoritatea formațiilor (poate exceptând-o pe Viitorul) încep partidele cu exact doi fotbaliști Under 23, iar unul dintre ei nu prind mai mereu minutul 15 pe teren, „Bătrâna Doamnă” a apelat la trei fotbaliști de 19 ani. Toți trimiși în linia mediană acolo unde sibienii aveau „stranieri” de culoare, bine clădiți, plătiți cu bani frumoși: ghanezul Addae și brazilianii Pires și Jo Santos. De altfel, Ruben Albes a contat în disputa cu arădenii pe nu mai puțin de 9 fotbaliști străini, în primul „11” mai apărând spaniolul Mayoral, ivorianul Viera și portughezul Fortes. Apoi, pe parcursul partidei au mai apărut pe gazon sârbul Karanovic, portughezul Caiado și spaniolul Bastos.

Dincolo, UTA l-a avut doar pe greco-albanezul Simo Roumpoulakou din afara granițelor, în timp ce restul au fost români, între care foștii internațioali Under 18: David Miculescu, Damian Isac și Denis Rusu, care împreună nu câștigă, probabil, nici măcar un sfert din salariul lui Addae, de exemplu. Iar diferența nu s-a văzut deloc, dimpotrivă, arădenii au stăpânit meciul timp 50-60 de minute cu cei trei fotbaliști la mijloc, dar și cu cei care au intrat spre final: Dragoș Tescan (21 de ani) și Călin Popescu (18 ani), acesta din urmă debutând oficial pentru UTA.

La final, Laszlo Balint a ținut să-și felicite fotbaliștii tineri, care nu au fost cu nimic mai prejos decât seniorii, ba chiar au avut câteva realizări personale, cum a fost cea a lui Rusu, care a obținut lovitura liberă din care a marcat Hora. „Trebuie să-i felicit, au făcut un joc foarte bun, Isac chiar a fost la debut. Miculescu, chiar dacă a început un pic mai greu jocul, a reușit și el să se ridice la un nivel foarte bun. Apoi, Denis Rusu continuă în nota lui, a evoluțiilor bune sau foarte bune. E adevărat, lipsa de experiență își poate spune cuvântul în anumite momente, dar am foarte mare încredere că ei vor progresa. În plus, bineînțeles, trebuie să fim consecvenți principiilor de a promova jucători de la Academie și sunt convins că, ușor ușor, vor fi din ce în ce mai buni”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Pe bancă pentru UTA au mai rămas alți doi fotbaliști Under 23, portarul Moldovan și mijlocașul Oroian, acesta din urmă fiind unul dintre cei doi fotbaliști din lotul arădenilor (alături de accidentatul Hrezdac) care nu a debutat încă în Liga 1.

FOTO: Claudia Carp









28 comentarii

  1. Asta înseamnă div.A Cate doi și în unele momente ,chiar trei la adversarul cu mingea. !La 10 jucători de câmp asta înseamnă travaliu la recuperări. Baza e pregătirea fizică pentru atac e nevoie de un vârf puternic. Așteptăm pe. Buhacianu în zilele lui bune.Castiguri pe toate planurile. Albu mai bun stoper ,Rusu titular,Miculescu in creștere și Isac cu calmul consacraților. Linie buna de evoluție la Iacob ,Bustea ,Hora. Atenție la mingii jucate înapoi !!! Prestigiu recâștigat de la telespectatori neutrii plus salt calitativ cu privire la echipa din partea comentatorilor TV. !!!

    0
    0
    1. Unii nici la puncte și joc bun nu sunt mulțumiți !! E dreptul lor. Totdeauna e loc de mai bine. Contestatarii par a fi slujbași la primărie ,rude ,sau chiar le împărtășesc ideile. Pe principiul că. ,,,Murdărește ,murdărește ,că ceva tot rămâne ” !!!

      0
      0
      1. Aici,domnule @Ionescu Gavrila,gresiti profund,mai mult decat credeti…Nu murdareste absolut nimeni si nimic,doar vedem,probabil ca si dvs., ca apar anumite variante de copii cu dor de fotbal,pe niste posturi grele,cele mai grele de gestionat..mijlocasii 19-19-19..Iata ca,nesperat ne-au aratat ca se descurca perfect…Si dupa ce s-au trezit din emotii,ce meci au facut la Medias…Uite ca piese grele,considerate utile,din varii motive,nu au intrat in lot..
        Pai,sincer,nici nu as dori sa fiu in pielea lui Mister Balint…
        Miculescu,trecut prin multe,de cand a debutat la echipa mare,a facut cel mai bun meci al sau…Era peste tot…
        Il astept pe Oroian,cu acel tupeu,viteza,smecherie…
        Despre Denis Rusu?Este copilul „Piparus,titirez”..ma incanta,pur si simplu…Atata dezinvoltura,tupeu,incat poate fi oprit doar cu fault….Daca va prinde si putin curaj de a suta la poarta,va fi maxim pericol,oricum se pare ca este deja…
        Oare l-ar incerca cineva ca si coordonator?Hmmmm…

        0
        0
    2. Si cu Cipri ce facem ? Il
      Mai ținem sau il dam afara ? Mai bine ar fi HORA Căpitan !!! Atatea felicitări dar noi nu reușim sa câștigam nici in meciurile ușoare. Daca asta s-au laudat ca e greu cum va fii cel cu Craiova, CFR sau Steaua ?

      0
      0
  2. Felicitariii echipei sa văzut dorință. Bravo Rusu si Isac iar Miculescu este cu nasul pe sus si este ținut de cineva in brate ai juniori mai buni si mai muncitori ca el in echipa de ceva timp nu pune osul la bătaie si nu vad ca ajuta echipa cu nimic doar cu numele.

    0
    0
    1. Aseara Miculescu a fost in prima repriza cam cel mai bun jucator de la UTA despre ce vorbesti. Nu a pierdut o minge in fata lui Oprut ( international de tineret), depasindu-l destul de usor de multe ori. A facut excelent si faza defensiva, asta conteaza foarte mult intr-un meci.

      0
      0
      1. Alin P, cred ca te-ai uitat la alt meci. Dintre toti juniorii pe care ii detinem, David Miculescu e cel mai slab. Nu ii contesta nimeni calitatile, dar la nivel de gandire sta foarte foarte nepregatit.

        0
        0
        1. Nu am nimic cu nici-un junior asta sa fie clar pt toti dar Miculescu este în scădere de forma inca de la meciurile de baraj sa de-a dumnezeu sa isi revina dar mai sunt in echipa si alti juniori gen Troian care așteaptă momentul si sunt cer convins că vor face fata daca se t8n de treaba.Aseara din pacate Miculescu nu a fost arțăgos era tot sub m8nge foarte moale eu asta am văzut .Nu era primul la minge.

          0
          0
    2. Și ce ai vazut la Rusu (ca tot e in voga cu lov libere scoase )in afara faultului din min 75? A atins mingea 75 de minute ca de recuperări sau altceva nu are rost sa vorbim.
      Sau tu vezi doar un junior care chiar a muncit mult(a recuperat ,și a avut și 4-5 faze bune de atac cu driblinguri și centrări bune plus alte cornere scoase)

      0
      0
    3. La ce tv te uiți pe lămpi ?
      Rusu a atins mingea in min 75,a pus osul la ceva?
      Miculescu a scos câteva cornere ,a deposedat ,a recuperat mingi,a centrat și tu pe cine ai vazut muncitor
      Schimbați ochelarii sau televizorul

      0
      0
    4. La ce tv te uiți pe lămpi ?
      Rusu a atins mingea in min 75,a pus osul la ceva?
      Miculescu a scos câteva cornere ,a deposedat ,a recuperat mingi,a centrat și tu pe cine ai vazut muncitor
      Schimbați ochelarii sau televizorul

      0
      0
    5. Ai vazut munca la Rusu care a atins mingea de 2 ori pana in min 75.
      Deposedari 0,centrări 0,recuperări 0,driblinguri 0.A stricat o minge la 3 cotra 2!
      La tv cu lămpi te uiți?

      0
      0
    6. De unde dracu sti tu ca ii ținut in brațe ,ai vazut tu pe Rusu sa facă ceva pana in min 75 nici nu a atins mingea
      Miculescu A fost cel mai activ junior in prima repriza

      0
      0
  3. Ne place verdele…și în oraș. Rețeta lui Coco Dumitrescu prin 70 cînd a făcut UTA campioană. Domide, Brosovschi, Biro si câtiva veterani de caracter, Lereter…
    Gyuszi, du-te pe mâna lor că faci treabă cu ei.
    Costele, nu te mai lega de tineri. Miculescu va fi pe viitor căpitanul acestei echipe.
    Îl asteptăm in echipă si pe Oroian, Hrezdac, Tescan. Voi sunteti viitorul. Sunteti buni tinerilor. Felicitări!

    0
    0
  4. Pe lângă felicitări juniorilor as dori să-i mulțumim și preparatorului fizic care a cam fost criticat în ultimul timp,cu răbdare și timp încet încet vom arăta tot mai bine iar în iarna cu 2-3 transferuri bune +o pregătire bună vom putea impune respect indiferent de adversar sau locul unde jucăm.

    0
    0
  5. Felicitări pentru rezultat și pentru determinarea majorității jucătorilor !
    Sunt speranțe că vor apărea mai des VICTORIILE !
    La corner, Addae nu marca niciodată dacă loveam noi mingea, aici trebuie lucrat, să fim tot timpul primii la minge, cu încredere, curaj, detentă, organizare etc
    Dacă a funcționat pe „verde”, să continuăm și prin introducerea lui Oroian, un jucător curajos și cerebral, care atunci când a jucat in Liga 2 a făcut-o dezinvolt.
    Pe lângă remarcații lui Gyuszi și anume Isac, Denis (ai încredere să șutezi) și Miculescu-care începe să arate altceva, dar din păcate are momente când nu este concentrat), i-aș remarca și pe următorii:
    Iacob, Bustea, Albu ( mult mai bun ca fundaș central, din păcate inconstant, a mai jucat bine cu Voluntari), Benga. Cu doar 7 jucători determinați, concentrați, care fac risipă de efort nu poți câștiga un meci !
    Mi-au plăcut incursiunile alternative în atac ale lui Albu și Benga și faptul că echipa a crescut ca nivel de efort, continuați tot așa!
    Hora, felicitări pentru gol, DAR încă nu ești suficient de mobil, de energic, nimeni nu îți contestă experiența și dacă ai deveni profesionist, ai face și risipă de efort!
    Simo, dădeai anumită siguranță și erai printre jucătorii cu o formă constantă, azi ai fost sub media echipei, tu poți fii un exemplu de implicare pentru ceilalți!
    Sub media echipei au fost și Pleașcă, Morar, Buhăcianu și Tescan.
    Roșu, din partea mea ( mai puțin șutul pe poartă ) după 7 etape ai cartonaș ROȘU!
    Un mijlocaș profesionist are curaj, ține de minge și o pasează mai mult înainte, nu înapoi și nu greșește atâtea pase!
    Pentru o resetare, este obligatoriu ca fiecare jucător să își facă AUTOCRITICA, să fiți modești, umili și perseverenți!
    Sunt convins că ați fost foarte bucuroși după ce ați câștigat cu Dinamo și numai de voi depinde să retrăiți victoriile!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  6. Marea surpriza placuta , la UTA, a fost nivelul excelent la care au jucat Rusu, Miculescu, Ivan. Ivan..a inchis ..ca un jucator cu experienta, Miculescu a fot bun pe dreapta, dar si in careu , la faze fixe, Rusu a produs lovitura libera de la gol. Fizic ei au stat foarte bine, si cu nerabdare il astept si pe Oroian, la fel. In rest Albu ( foarte bun), Benga si Iacob au fost „scutul ” necesar inapoi, Bustea …mai bun ca si Pleasca, Simo util, Hora…a dat gol, restul au muncit…dar cu rezultate mai slabe. Inca ceva, cel putin in deplasare…Bugacianu..nu poate fi…rezerva. Un meci bun, exceptand prima jumatate de ora, dar fara victorie , cu Chindia…nu ne va fi de folos. Balint trebuie sa faca ceva ca sa avem mai multe ocazii de gol, nu doar pe contraatac

    0
    0
    1. Daca Buhăcianu e Bugăcianu sau Bugăceanu, imi imaginez ca Ivan e de fapt Isac. Nu-i stress, se rezolva cu cativa miei de Paşte.☺

      0
      0
      1. Ai vrut să spui că se rezolva cu un porc de Crăciun…dar na e ceva normal la tine daca in mintea ta e tot paște ,,paște,, în continuare atunci.

        0
        0
        1. Eu am scris exact ceea ce am vrut sa scriu. Mai informeaza-te inainte sa mananci cu polonicul. Pofta buna sa ai!

          0
          0
  7. Vad ca, dupa opiniile scrise de mai sus, vad meciul cu CHINDIA un meci foarte usor si ca, cele 3 puncte sunt bagate castigate !!! Eu nu as crede asa ceva, pt. ca va fi un meci destul de greu ca si cele 7 disputate de pana acuma. Baietii nu trebuie sa se relaxeze luandul ca un meci usor abordabil pt. ca, si CFR Cluj, Minamo, Botosani si mai nou Gaz Metan care au cazut in plasa RELAXARII si au luat-o pe coaja !!! GUSY stie foarte bine acest lucru si stie ce sa la transmita jucatorilor punandu-i in garda pe baieti sa joace la fel cum au jucat cu Hrmanstandt, cu multa determinare pt. fiecare minge pusa in joc si inteligent , avand in vedere ca Chindia va juca ca disperatii pe teren avand in componenta lotului cativa jucatori vulpoi cum ar fi Florea, Popasi Negut !!! Deci ATENTIE MARE ca UTA. sa nu pice in plasa celorlalte echipe invinse de Chindia !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA, HAI BAIETII !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button