Șoimii LipovaȘtirile zilei

Lipova și Ripensia bat Cupa (și) cu gândul la campionat: „Să ținem cont și de aspectul fizic!”





În virtutea relațiilor apropiate, ce s-au concretizat și prin cele două amicale din vară, Șoimii Lipova și Ripensia Timișoara au căzut de acord să anticipeze cu o zi meciul de Cupă, din cadrul turului cu numărul patru. Prin urmare cele două formații se vor duela marți, de la ora 14,30, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic într-un meci important și nu prea pentru adevăratele obiective stagionale.

Vicecampioni ai seriei a IV-a două sezoane la rând, lipovanii ar dori să atace promovarea și pentru asta au nevoie de un parcurs constant în noul campionat, de zece formații. Patru puncte au fost lăsate deja pe drum, iar sâmbătă se deplasează pe terenul conjudețenei Crișul Chișineu Criș, care e și ea pe podium și, deci, foarte periculoasă pentru Codoban și colegii săi. „Încercăm să facem un joc cât se poate de bun în Cupă, ne interesează și această competiție. Cel mai important este, însă, că ne putem măsura forțele cu o echipă de Liga 2-a, fără a uita că sâmbătă avem un examen greu la Chișineu-Criș și trebuie să ținem cont de aspectul fizic. În cunoaștem pe cei de la Ripensia, am jucat amicale în vară cu ei, au jucători interesanți și un antrenor profesionist. Îi respectăm și știm că vin să-și facă treaba și să câștige pentru moral. Au mare nevoie de așa ceva, mai ales după înfrângerea de acasă, de sâmbăta trecută”, spune antrenorul „șoimilor”, Flavius Sabău, care nu-l are încă la dispoziți pe Petre Simon, ieșit pozitiv la COVID în urmă cu aproape două săptămâni. Totodată, Gherasim este suspendat, iar Simion accidentat. În schimb revine fostul utist, Norbert Polgar, după etapa de suspendare.

„Ripi” vine la Arad după insuccesul intern cu Metaloglobus, ce îi ține pe timișoreani pe un neconfortabil loc 18 în Liga 2-a, cu doar 6 puncte acumulate din 21 posibile. Ca și omologul său de pe banca Lipovei și Cosmin Petruescu pare să fie mai interesat de campionat, cu mențiunea că – totuși – pentru teamul de pe Bega intervine în ecuație și factorul blazon. „Orice meci oficial îl tratăm cu seriozitate, fiecare competiție își are importanța ei. Suntem o echipă de Liga 2-a și trebuie să ne respectăm blazonul. Pentru mine, cel mai important este primul meci și acesta este marți, în Cupa României. Până sâmbătă, la meciul din campionat de la Târgu Jiu, cu Pandurii, este destul timp de refacere. Suntem o echipă tânără, cu un lot echilibrat numeric și valoric și ne dorim să câștigăm pe teren toate meciurile în care jucăm. Chiar dacă în campionat încă suferim, jocul pe care îl practicăm ne dă speranțe că vor veni și victoriile. Avem o singură absență, fundașul Lalic, care a fost eliminat. În rest stăm bine, mergem la Sânnicolau Mic să câștigăm, chiar dacă întâlnim o echipă competitivă, pe care o știm, cu care am jucat două amicale în vară. Lipova are un antrenor preocupat de fotbalul total și cred că și ei pun preț pe ambele competiții. Îi felicit pentru ce au făcut în acest campionat și cred că anul acesta au gânduri de promovare, chiar dacă nu o declară răspicat”, spune antrenorul „roș-galbenilor”.

După cum vă spuneam cele două formații au s-au întâlnit și în perioada pregătitoare din vară, împărțindu-și victoriile. Echipa din județul Arad s-a impus la Timișoara cu 3-2, iar „Ripi” și-a luat revanșa la Sânnicolau Mic, cu 4-1. Confruntarea de mâine se va vedea în direct pe TV Arad și în format live-text, pe sportarad.ro.

Formații probabile:

Lipova: R. Buta – Nagy, Dolga, A. Popa, I. Gavrilă – A. Gavrilă, Polgar, D. Pop, Stoin – F. Trip, Al. Moise.

Ripensia: Mociu – A. Macriţchii, Neacşu, Ţieranu, Gladun – Stoi, Burdeţ, Urvanţev Sârbu, Golda, M. Ene.

Arbitri: Alexandru Șuvar (Sibiu), Radu Despa (Baia Mare), Emeric Tocai (Alma – Sibiu).

Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timişoara), Cătălin Pașcanu (Cugir)

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button