Fotbal judeteanȘtirile zilei

Ultima campioană a județului Arad își justifică votul negativ pentru reluarea întrecerilor pe puncte: „Riscurile erau mari în special pentru jucători, cheltuielile și ele importante”





O singură echipă din fotbalul județean arădean a disputat meciuri oficiale în anul 2020, marcat de epidemia de coronavirus. Este vorba despre Victoria Zăbrani, decretată campioană a Ligii a 4-a după „înghețarea” decretată de AJF, care a pierdut promovarea în eșalonul terț după meciurile de baraj cu Progresul Ezeriș (Caraș-Severin) și Știința Turceni (Gorj).

După aceste meciuri, zăbrănenii declarau că vor încerca să atace din nou promovarea la finalul stagiunii 2020-2021, însă s-au aflat printre cei care nu și-au dat ok-ul pentru începerea campionatului. Așadar, având „undă verde” doar de la cluburile din Păuliș, Sântana și Ineu, conducerea AJF a decis să amâne startul noului sezon pentru începutul anului viitor. Bineînțeles, dacă situația medicală se îmbunătățește.

Până una alta, cei de la Zăbrani își justifică votul negativ dat pentru revenirea în iarbă în această toamnă. „Din păcate, pandemia nu ne-a stricat doar returul campionatului trecut, ci iată că nu reușim să reîncepem nici noul sezon. S-a interzis fotbalul în martie când erau doar câteva sute de cazuri, acum cu 3-4000 cazuri cine are curajul să își asume riscurile? Fiecare club din Liga 4-a a fost întrebat dacă putem și dorim să jucăm în condițiile protocolului medical, cu testări la 14 zile. Din discuțiile cu jucătorii, am ajuns la concluzia că nu putem să îndeplinim aceste cerințe. Pe de o parte, sunt costuri destul de mari cu testările și bugetul local este cam strâmtorat în această perioadă. În plus, se schimbă și consiliile locale și un proces de mai lungă durată și de abia apoi se va aborda problema bugetului pentru sport. La Zăbrani, dar nu numai, majoritatea jucătorilor lucrează și orice infectare îi poate lăsa fără servici. Dacă se testează și ies pozitivi lipsesc de la servici, se pune în izolare familia, soția, părinții, bunicii și copiii, deci se creează probleme în lanț, despre care nu știm cum se finalizează. După cum se vede, se poate muri după infectarea cu coronavirus, mai ales persoanele mai în vârstă. Mai mult, nu se acordă concedii medicale pentru starea de izolare, unii angajatori chiar le desfac contractele de muncă celor infectați. În fața acestor argumente, conducerea clubului nu a putut să-și asume responsabilitatea participării la competiție și, ca Zăbraniul, majoritatea celorlalte cluburi în județ au luat aceeași decizie. Am citit că în Hunedoara se joacă, la ei se pare că sunt mult mai puține cazuri în județ. Au avut și un pic de curaj, le dorim succes și să termine turul sănătoși”, spune Tibi Nicula, creierul formației din Zăbrani și, totodată, consilier local al comunei arădene.

Ce se întâmplă cu contractele fotbaliștilor pe perioada în care fotbalul județean e „înghețat”? „Jucătorii noștri au înțeles și ei constrângerile financiare.  Ultima lună de plată va fi septembrie, fotbaliștii sunt de acum în vacanță, vom vedea ce vom face din ianuarie.  Mai precis ce va fi cu pandemia și cum putem să ne întoarce pe teren”, a adăugat Nicula.

Vă reamintim în ședința de Comitet Executiv de pe 10 octombrie, Asociația Județeană de Fotbal a decis să nu mai reia în acest an nicio competiție, o decizie ulterioară urmând a se lua în ianuarie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button