Crisul Chisineu-CrișȘoimii LipovaȘtirile zilei

Fotoliul de lider e pus la bătaie în Crișul – Lipova! Sulea: „Nu avem ca obiectiv promovarea, dar cu trei puncte am fi sus de tot” v.s. M. Popa: „Favoriți ei, dar…”





Între atâtea infectări cu coronavirus în țară și în județ, echipele din Chișineu-Criș și Lipova au ajuns în faza în care nu mai au niciun fotbalist sau oficial infectat. Asta au spus testele din această săptămână, cu mențiunea că în tabăra gazdelor de mâine a fost vorba doar despre niște „restanțe”. Cu această ocazie, s-a confirmat și negativarea antrenorului Adi Abrudean, dar și cea a mijlocașului Budur.

Este clar că mâine, de la ora 15, vom asista la un adevărat derby. Orgoliile și ambițiile locale vor fi dublate și de miza punctelor la vârful clasamentului seriei a 8-a a Ligii a 3-a. Se întâlnesc formațiile de pe primul loc (Lipova), respectiv locul 3 (Crișul), despărțite de un singur punct, cu mențiunea că teamul de pe Crișul Alb mai are de jucat și restanța cu Cermeiul în săptămâna ce urmează. Totodată, pentru elevii lui „Știli” Abrudean mai există și dorința revanșei pentru eliminarea din Cupa României, survenită în luna septembrie, după un 0-2 sec pe arena „Aurel Ardelean”.

A trecut o lună și o zi de la acel meci și ambele combatante au făcut meciuri bune și au strâns puncte importante. Crișul chiar a câștigat toate partidele pe linie și au al doilea golaveraj din campionat (19-5) după viceliderul Dumbrăvița (20-4). Unul dintre jucătorii care au avut un aport important pe faza ofensivă la Crișul este Andrei Sulea, cel care a plecat în această vară chiar de la Lipova. „Nu am ambiții speciale, nu am ce să mai demonstrez. Cei de la Lipova mă cunosc, îi cunosc și eu pe ei, cel mai bun sau mai în formă să câștige. Avantajul e de ambele părți și pentru mine că știu punctele tari și mai slabe ale fundașilor lor, dar și invers. Sper să fiu mai inspirat decât ei mâine și să-mi ajut echipa să câștige. Cu trei puncte am fi sus de tot, iar dacă i-am bate și pe cei de la Cermei ne-am instala destul de confortabil pe primul loc. Chiar dacă nu avem ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a, spre deosebire de cei de la Lipova, care, din câte știu, vor să ajungă mai sus, ținem foarte mult să câștigăm fiecare meci în parte. Avem un moral bun după victoria de la Periam, venită în condițiile în care aproape toată echipa nu s-a pregătit deloc vreo zece zile din cauza cazurilor de COVID. Am demonstrat că avem un grup puternic, dar că avem și valoare și asta vrem să arătăm și mâine. Nu cred că există o echipă favorită mâine, într-un astfel de derby, echilibrat valoric, se poate întâmpla orice. Bineînțeles că un atacant vrea să marcheze mereu, dar mâine ar fi bun și un autogol pentru o victorie împotriva unei echipe foarte bune”, ne-a mărturisit noul atacant al Crișului, care și-a trecut deja în cont la noua sa formație trei goluri și patru „assisturi”. Pătlăgică nu va fi încă apt pentru acest joc, cum nici Budur nu ar trebui să apară pe gazon după o absență destul de lungă de la antrenamentele echipei. Mihuța e și el accidentat.

Șoimii Lipova tocmai a pierdut primul meci stagional, 0-1, în Cupă, contra Ripensiei, dar evoluția ei dă speranțe pentru un rezultat pozitiv la Chișineu Criș. La rândul lor, lipovanii au scăpat de COVID, Simon fiind ultimul care s-a negativat, așa că pe margine rămân doar Alex Simion, accidentat grav cu Pecica și Gherasim (suspendat). „Aș acuza un pic de ghinion cu Ghiroda și Ripensia, cele două meciuri pe care nu am reușit să le căștigăm. Poate meritam mai mult. Cu Ripensia nici nu ne-am solicitat prea tare, având în veere că mai avem un meci de campionat sâmbătă. Unii titulari au jucat doar 45 de minute sau maxim 60 de minute, cum a fost cazul meu. Meciul de sâmbătă este de acum un derby tradițional arădean de primă parte a clasamentului. Întâlnim o echipă bună, antrenată, jucători și antrenor dedicați. Nu au pierdut niciun meci anul acesta în campionat și sunt virtuali pe locul 1, dacă ne gândim că au acasă o restanță cu Cermeiul, care nu prea poate să le pună probleme acum. Așadar, eu îi văd favoriți pe cei de la Crișul, joacă acasă, sunt mai odihniți. Chiar dacă au avut acele cazuri de infectare, nu au fost afectați fizic și cred că vor fi apți 100% cu noi. Noi ne-am pregătit ca de obicei, fiecare meci îl tratăm la victorie, cunoaștem adversarul și vrem să ne impunem jocul pentru o victorie ce ne-ar consolida prima poziție în clasament”, susține Mădălin Popa, căpitanul Lipovei.

Așadar, mâine, de la ora 15, pe Arena „Aurel Ardelean”, am putea avea față în față următoarele echipe:

Crișul: Zamfir – Haloș, S. Sabău, Nistor, Siminic – Sulea, Suslak, Al. Pavel, Ciornei – Teședan, Modan.

Lipova: Iliescu – Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon – Prună, Polgar, M. Popa, Vlad – F. Trip, Al. Moise.

Arbitri: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca), Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin), Marius Ionuț Matica (Oradea)

Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timişoara), Vasile Rad (Arad)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button