Știrile zileiUTA Arad

UTA – la al patrulea „asalt” stagional pentru o victorie pe noul stadion al Aradului! „Chindia joacă foarte bine la rezultat, să fim lucizi și rapizi la construcție!”





Promovate pe scena primului eșalon la o vară distanță, UTA și Chindia se înfruntă mâine pentru a 13-a oară în istorie, în premieră în elită. Sigur, UTA a mai întâlnit-o pe CS Târgoviște în sezoanele de Divizia A (’77-’78, ’78-’79 si ’81-’82) pentru trei succese, un egal și două înfrângeri, dar palmaresul cu Chindia se reduce doar la eșalonul secund. La „matineu”, combatantele au disputat nu mai puțin de 12 „dueluri”, arădenii având avantaj clar cu 6 victorii, patru remize și doar două eșecuri.

La ultima vizită la Arad, pe 20 aprilie 2019, Chindia a „smuls” un punct (2-2) pe „Motorul”, suficient pentru a se bucura la finalul campionatului de o promovare istorică în Liga 1. UTA i-a bătut ultima oară acasă pe târgovișteni în decembrie 2017, cu 2-1, reușita de trei puncte aparținându-i lui Daniel Florea, care acum e unul dintre liderii echipei lui Emil Săndoi. Meciul se juca la Șiria pe zăpadă.

Balint insistă pe fazele fixe

Așadar, „roș-albii” de pe Mureș și „roș-albaștrii” de sub Turnul Chindiei încep să-și scrie palmaresul în Liga 1 pentru trei puncte mari puse la bătaie în economia luptei pentru supraviețuire. Oricât și-ar dori ambele combatante să „navigheze” în apele limpezi ale primului eșalon, probabil vor ajunge să se înfrunte și în play-out, dar deocamdată sunt libere să viseze. În special dâmbovițenii par ceva îndreptățiți de la „înălțimea” celor 11 puncte și a celei mai bune defensive, după favoritele la titlu CSU Craiova și CFR Cluj. „Întâlnim un adversar despre care, cel puțin după ultimele trei etape, putem spune că este într-o formă foarte bună. Au luat șapte puncte din 9 posibile, nu au primit gol și au una dintre cele mai bune defensive din Liga 1 până în acest moment. E adevărat, nici nu marchează foarte mult, dar faptul că au o defensivă bună și câștigă puncte cu un gol pe meci înseamnă că sunt o echipă extrem, extrem de eficientă. E clar, Chindia știe să joace foarte bine la rezultat și va trebui să fim foarte hotărâți. Va trebui să avem o construcție rapidă, să putem să-i desfacem și, subliniez din nou, va trebui să îmbunătățim acest detaliu al fazelor fixe. De data aceasta chiar sunt convins că va fi un detaliu extrem de important la meciul meciul de sâmbătă”, a spus Laszlo Balint despre adversarul de mâine.

O echipă greu de desfăcut, e nevoie de luciditate și pase în viteză

Intrând și mai în detaliu, atacând și chestiunile de ordin tactic, dar și individualitățile Chindiei, antrenorul UTA-ei a adăugat: „Este o echipă foarte disciplinată, cu jucători foarte muncitori, ca să spunem așa. Toți știu să interpreteze foarte bine partitura trasată de către Emil Săndoi, un antrenor experimentat. Apoi, să nu uităm că au niște jucători foarte periculoși pe moment de tranziție pozitivă. Mă refer la benzile lor, la Neguț sau Yameogo și – bineînțeles – și la cei doi atacanți, Popa și Florea, care mai au și abilitatea de a specula greșelile adversarului. Eu sper să fim lucizi, sper să fim responsabili, să avem această capacitate de a pasa repede, de a dezvolta o construcție rapidă și, în același timp, să fim foarte atenți la apărarea preventivă pe care o avem în momentul în care pierdem mingea. Va fi extrem de important și cum vom reacționa pe tranziția noastră negativă”.

Fără surprize la Chindia față de meciul cu Gaz Metanul?

În fine, Balint a vorbit și despre absențele târgoviștenilor pentru COVID, Șerban, Căpușă, Iacob și Dulca. „Da, sunt importante și prin prisma jucătorilor care se încadrează la regula de sub vârstă. Până la urmă, eu cred că venirea acestui contingent de la Viitorul îi ajută foarte mult în ceea ce privește consistența jocului și echilibrarea tuturor compartimentelor ca și soluții. Rămâne să vedem până la urmă în ceea ce privește primul 11, nu cred că vor apărea foarte multe schimbări față de ultima etapă. Nu știu acolo, ce mijlocaș central vor pregăti pentru că Denis Dumitrașcu a fost eliminat, dar trebuie să ne adaptăm foarte bine la soluția ce va fi găsită de către Emil Săndoi. Dar, eu am foarte mare încredere în băieți, indiferent de ce echipă va alinia adversarul, de ce partitură tactică vor încerca să impună. Dacă vom fi bine noi și sunt convins că vom fi, vom reuși să câștigăm toate punctele puse la sfârșitul meciului”, mai susține principalul arădenilor, care își va conduce echipa de pe margine pentru a doua oară la lumina zilei, de la debutul în Liga 1, după deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul. „La nivel de liga întâi e adevărat că ne dorim cu toții să jucăm în nocturnă, mai ales că avem parte de un stadion frumos, dar astea sunt programările dictate de cei care fac programul, în speță televiziunile. Nu avem altceva de făcut decât să ne prezentăm cât se poate de bine la ora la care jucăm, să nu uităm că în sezonul de Liga a 2-a am avut rezultate bune sau foarte bune în mijlocul zilei. Totodată, antrenamentele le facem cumva în prima parte a zilei, să spunem că poate din acest punct de vedere suntem oarecum avantajați”, a mai afirmat Balint, care are și el cinci absențe pe motiv de COVID, respectiv Balauru, Ilie, Tomozei, Melinte și Hora, plus accidentații Pleașcă și Hrezdac.

Săndoi nu mai crede în avantajul terenului propriu

Bineînțeles, și tehnicianul târgoviștenilor și-a studiat în detaliu adversarul de mâine. „Am urmărit și analizat prestația celor de la UTA atât în liga a doua, cât și acum în primul eșalon. Am văzut și victoria cu Dinamo, chiar dacă a fost obținută cu șansă. Întâlnim o echipă echilibrată, bine organizată și dispusă în teren de Laszlo Balint. O formație bună care a făcut transferuri importante în vară, unul chiar de la noi, pe Alex Benga. Va fi o partidă dificilă, dar atât noi, cât și UTA, ne dorim victoria cu siguranță. Sigur, arădenii pot fi cu atât mai periculoși cu cât vizează prima victoria pe noul teren, dar datorită circumstanțelor din ultima perioadă, avantajul terenului propriu nu prea mai există. Și noi evoluăm practic doar în deplasare și pe teren neutru (n.a. arena celor de la Chindia este în renovare și Chindia evoluează la Ploiești)și încercăm să obținem puncte indiferent de stadionul pe care evoluăm“, a menționat Emil Săndoi.

În ultimele trei partide oficiale, cele două formații au încasat un singur gol, și anume UTA în deplasarea de la Mediaș, cu Hermannstadt, iar asta ar putea lăsa impresia unui joc tacticizat și pentru mâine.  „Nu cred că va fi o partidă închisă, chiar dacă stăm bine defensiv ambele formații. Așa cum am spus, atât noi cât și arădenii vrem toate punctele și vom acționa în acest mod“, a mai consideră fostul selecționer al naționalei de tineret a României.

Așadar, mâine, de la ora 14, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc încearcă să-și valorifice pentru a patra oară în acest sezon avantajul noului stadion al Aradului. 0-0 cu Voluntari și Clinceni și 2-3 cu Poli Iași sunt rezultatele pe care arădenii le-au obținut până acum pe „Francisc Neuman”. Bineînțeles, UTA – Chindia se vede în direct pe Dgi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Albu, Benga, Rompoulakou – Miculescu, Isac, Roșu, D. Rusu – C. Rus, Buhăcianu.

Chindia: Aioani – C. Dinu, Pițian, Bourama, A. Ioniță – Neguț, Rață, Atanase, Yameogo – D. Popa, D. Florea.

Arbitri: Iulian Dima (București) – Alexandru Cerei, Gero Szabo (ambii din Cluj). Rezervă: Andrei Țiții (din Șura Mică Sibiu).

Observator de arbitri: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe).

4 comentarii

  1. Clinceniul a produs o surpriza mare obtinand 3 puncte foarte mari in economia clasamentului si toializand 10 puncte trecand cu 2 puncte peste UTA., asta insemnand ca, UTA. TREBUIE SA CASTIGE NEAPARAT MECIUL CU CHINDIA pt. ca, dupa aceea vin meciuri foarte grele cu echipele fruntase ale clasamentului, Botosani, U, Craiova, FCSB si CFR !!! DECI , BAIETII TREBUIE SA FACA PE DRACUL IN PATRU SA CASTIGE IN FATA CHINDIEI pt. a ACUMULA PUNCTE IN CLASAMENT !!! Apararea Chindiei dupa cum apare in primul 11, este destul de slabuta, lipsind jucatori importanti ca Dulca, Capusa , Iacob si Dumitrascu, atacul lor este mai periculos si UTA. trebuie sa fie atenta in aparare, dar daca UTA. ii preseaza si va deschide prima scorul , UTA va avea castig in acest meci !!! NU SE POATE, NICI NU MA GANDESC SA NU CASTIGE UTA. ACEST MECI !!! HAI BAIETII, LUPTATI CA LEII SI VE-TI CASTIGA !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. Nici nu stii ce sa mai pricepi..Craiova pierde fara a juca nimic serios in fata Clinceniului….si cica se lupta la titlu…Clinceniul cu elefanti pe acolo,adusi,par a fi resuscitati….
    Da!Avem nevoie maxima sa spargem gheata cu o victorie acasa mult dorita…Sunt obiectiv insa..Chindia nu mai este cea din sezonul trecut,chinuita,salvata datorita situatiei….
    Mi-e teama doar de acest blestemat virus,care a scos in afara lotului si nu numai la noi,jucatori de baza…
    Merg total,increzator, pe mana lui Balint…Si motivez ca si deobicei…Miculescu este altceva,revenit dintr-un alt film,incomparabil,sper sa il tina….Denis Rusu,este titular incontestabil…”piparus”…Vorba vine,inversa…trece cu mingea sau jos cu el…in preajma careului,sau de ce nu in careu?
    Gazonul,terenul,arata extraordinar de bine si Meteo se anunta perfect pe ora 14…
    Nu ma pricep la pariuri…dar ar trebui sa vina randul lui Vali Buhacianu, acel varf de viteza Turbo….dar din partea mea sa inscrie inclusiv Iacob…
    Doamne ajuta!

    0
    0
  3. La parafraza ,,Nu mai sunt echipe mici” am putea replica ,că de fapt nu mai sunt echipe mari !Vezi Craiova ,FCSB ,sau mereu regretata Dinamo ! O singura floare . CFR Cluj și ea veștejită la joc . A apărut un soi de pragmatism. Se joaca la rezultat și salariu . Jucătorii nu baga in seama un Huoooo venit la difuzoare,iar la gol Se îmbrățișează mai tare că înainte de pandemie. Nu mai contează că joci cu Chindia sau CFR ,puncte să iei. Cat mai multe . BAFTA. !!

    0
    0
  4. Va fi un teren moale, este nevoie de mai mulți jucători viteziști care au curaj să își asume driblingul ( tinerii care nu prea au prins minute).
    Dacă Denis Rusu își asumă responsabilitatea driblingului, să fie prezent spiritul de echipă al celorlalți colegi, care să-i ofere sprijin la nivelul porții și în centrul careului mare.
    Ar fi păcat să dea Denis cu capul și să nu fie nimeni acolo pentru a marca!
    Nu vom putea desface apărarea ermetică a lui Săndoi numai prin jocul de pase.
    Este MOMENTUL PENTRU VICTORIE!!!
    Forza UTA!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button