Știrile zileiUTA Arad

Balint și UTA, la primul succes acasă după aproape 8 luni de zile: „Puncte pe deplin meritate, împotriva unei echipe care pierde foarte greu”





După un start de sezon sub „zodia” remizelor, nu mai puțin de cinci la număr din 7 meciuri, „Bătrâna Doamnă” a găsit drumul spre prima victorie pe teren propriu. Până azi, înainte de vizita Chinidiei, arădenii nu mai câștigaseră un meci oficial acasă de pe 29 februarie (3-0 cu Ripensia în etapa a 23-a a Ligii a 2-a), iar dorința de victorie era sporită de efectul noii arene „Francisc Neuman”, finalizată după 6 ani de chinuri ale administrației locale.

1-0 a fost scorul cu care s-au impus arădenii, mai mult decât suficient în fața unei formații care avea a treia apărare a campionatului până azi, cu doar 5 goluri primite. „Sunt sincer și recunosc că s-a creat o anumită presiune fiindcă a trecut o perioadă destul de lungă de timp fără victorie la Arad. Mai mult, aveam în spate și trei partide din această stagiune de Liga 1, pe  noul stadion, fără să câștigăm și atunci vorbim despre o victorie foarte importantă astăzi. Mai cred că punctele sunt pe deplin meritate și cântăresc foarte mult, mai ales că le-am obținut în fața unei echipe care pierde foarte greu. Chiar dacă în prima repriză am cam fost lipsiți de inspirație, nu cred că victoria poate fi pusă la îndoială”, a spus Laszlo Balint la finele disputei cu dâmbovițenii.

UTA a început timid confruntarea și chiar dacă Aioani a început să aibă câteva intervenții pe finalul primei părți, antrenorul arădenilor a avut destul lucruri de reglat la vestiare. „Mă bucur că pauza se dovedește un sfetnic bun pentru a doua etapă la rând . Reacționăm după prime reprize mai puțin reușite, cum a fost și cea din etapa trecută, împotriva celor de la Hermannstadt. Într-adevăr, la pauză am reușit să reglăm unele aspecte, am făcut și o schimbare care s-a dovedit, oarecum, de bun augur. În ciuda problemelor sale, pentru că s-a antrenat doar două zile în această săptămână, Ursu a intrat bine, cu vitalitate, cu aplomb. Am reușit să ne apropiem mult mai periculos de careul advers, am și marcat relativ repede în partea a doua și am mai avut alte trei – patru ocazii mari. Aioani a fost într-o zi de grație, dar, una peste alta, victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Chiar și pentru puține ore, echipa emblemă a Aradului a ajuns pe loc de play-off în Liga, dar Balint rămâne realist: „Poziția în clasament e destul de relativă pentru că avem nevoie să legăm câteva rezultate bune, în speță victorii. Domnește un echilibru pregnant în clasament și, dacă vrem să rămânem în partea superioară a clasamentului, avem nevoie de constanță în rezultate. Trebuie să fim realiști, deși, e adevărat, ne dorim să fim cât mai sus în clasament. Pentru asta muncim zi de zi și doresc să se creeze această mentalitate câștigătoare în vestiar. Pe de altă parte trebuie să ne raportăm și la posibilități sau la problemele cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. Nu au fost zile și săptămâni deloc simple și tocmai de aceea băieții merită toate aprecierile și nu vorbesc doar despre ale mele, ci ale tuturor celor care urmăresc UTA în acest moment. Jucătorii au demonstrat o atitudine admirabilă și azi, crezând mereu în posibilitățile noastre de a câștiga acest joc extrem de important”, concluzionat tehnicianul care a readus-o pe „Bătrâna Doamnă” în elită după mai bine de un deceniu.

UTA poate lega cel de-al patrulea rezultat util la rând în deplasarea colegei de clasament, FC Botoșani, meci ce se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 19.









16 comentarii

  1. Cumparati-l pe Rusu cu toate eforturile- el este viitorul UT-ei.Daca nu il cumparati, vor veni din afara si il vor lua.Contract pentru cel putin 3 ani, salariu rezonabil pt. Liga 1 si va fi OK.

    0
    0
    1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 toata lumea acelasi subiect . Cumparati-l pe Rusu . Salar rezonabil . In momentul asta sunt la Uta jucatori care iar de 8, 9 ori mai mult decat Rusu . Si unii sunt vai vai . Noroc cu covidul ca altfel in veci nu avea nimeni ochii pt el .

      0
      0
      1. Adevarat că imbolnavirea juniorilor la adus la UTA pe denis, altfel azi juca la crisineu cris si probabil soimii castigau cu el in teren! Eu cred că din retur deja va fi plecat de la UTA, fiindcă sunt foarte putini juniori asa talentati ca el in țară, iar un fotbalist ca el te rezolvă partial de regula tampita cu 2 under titulari obligatoriu. Rusu e genul care e titular datorită randamentului de la antrenamente si jocuri nu datorită regulii impuse de burleanu

        0
        0
        1. Pun pungasii ochii pe el, dau banii,il iau ,il tin pe banca , si cara sacii cu mingi pe la echipele cotate ,ilbaga 5 minute si se pierde …

          0
          0
      2. Sa ii dea si lui 4000 euro/luna, sa faca precontract cu premitiune de cumparare cu Lipova, sa le dea imprumut niste jucatori de la UTA la Lipova ca sa poata promova, si sa nu-l piarda pe Denis.Dupa mine ,la anii lui e mai bun decat Man, chiar daca joaca pe alt post.

        0
        0
  2. După primele 30 de minute mă gândeam doar sa nu pierdem,la final am câștigat.
    Când scriu acest comentariu sunt după „el clasico”,și butonez telecomanda pe diferite meciuri,unul e Astra-Iasi și mă gândesc la faptul că UTA poate progresa dar raportat la ce se joacă în liga1,deci uneori cred că ar trebui să fim mai puțin critici in ceea ce privește jocul unor fotbaliști care reprezintă clubul.
    Echilibrul și răbdarea,cu muncă și puțină șansă ne pot creste in valoare,la ce nevoi are fotbalul românesc ar trebui sa avem încredere în antrenor cu speranța că în viitor atât UTA cât și jucătorii care o reprezintă vor fii la un nivel bun,atât pe plan intern cât și internațional.
    Felicitări tuturor pentru victorie!!!
    Hai UTA!

    0
    0
  3. ar trebui noi suporteri sa adunam bani ca sa il cumparam ca merita acest baiat …..cine stie cate valori bune sant in liga 3 sau liga 2 forza uta

    0
    0
  4. Imi rade inima si sufletul pentru aceasta victorie,am spus-o ca voi avea(si chiar am avut) emotii….Ma bucur ca a iesit ceea ce ne doream,la o adica…
    Sper ca „am spart gheata” de acum,dar trebuie sa ramanem realisti si consecventi pe mai departe!
    Imi doresc si le doresc baietilor,acelasi sentiment de liniste,ca si in sezonul regulat de Liga a 2-a,in care nu se punea problema victoriei,ci doar scorul…
    Nu doresc sa scriu nimic despre Denis Rusu,macar ca in ultimele meciuri a fost nr 1.Nu trebuie pusa presiune pe el,fara rost,macar ca ar fi destul de greu,dupa evolutiile avute…El singur trebuie sa-si gestioneze motivarea personala si psihicul…
    Inca o data!Felicitari tuturor!

    0
    0
  5. Iti vine sa lesini…Emotii mari,se stie…incepi foarte slab,apoi revii,usor,usor…Dai impresia ca devii victima,te calaresc adversarii,apoi se intampla acel ceva….Din 4-4-2,muti in 4-3-3,ca la final sa joci din nou cu 3 atacanti…..Hmmmm….Bine ca se poate si ai cu cine sa o faci….Ce discutie era de 4-4-1-1?Ai maini moarte pe Morar si Rosu,morti din start…Nu au ce cauta in lot….Pa!

    0
    0
  6. Bună seara! O noua perla apare la UTA. NEGOESCU. D-le Balint, putina atenție la acest băiet, merita adus la prima echipa urgent.

    0
    0
  7. La echipa, mai trebuie vreo 2 atacanti buni in gura portii ,acolo sufera UTA. si un pic la mijlocul terenului si aici ar trebui ceva mai bun. Nu stiu ce se intampla cu Morar si nici cu Buhacianu de nu confirma, poate inca nu s-au acomodat cu liga1a !!! Echipa este foarte muncitoare, progreseaza de la meci la meci dar totusi mai lipsesc niste jucatori cheie la echipa care sa faca diferenta si ar trebui tinand cont de aceasta problema pt. ca, vor fi multe meciuri grele,presiunea mare la fiecare meci si Apostu fiind un mare utist si bun prieten cu GYUSZI, ar terebuie sa il ajute !!!

    0
    0
  8. Nu-l luati pe Rusu ! Ii aveti pe Ionita si Morar. Ce va trebuie un „pusti” ? Daca-l luati, cand isi mai vinde Aprostu elefantii ?

    0
    0
    1. Rusu ramane la Uta clar, nu se pune problema sa nu-l ia Uta si sa nu-l promoveze avand in vedere ca-l va vinde pe banii grei. In ceea ce-l priveste pe Bogdan Apostu nu “Aprostu” putin respect pentru ca balenele si elevantii adusi de el au bagat Uta in liga 1, si poate putin respect si pentru jucatorii nu sunt “animale” sunt oamenii. Unii dintre voi sunteti frustrati in viata de zi cu zi si varsati aici toata frustarea, in loc sa laudati si sa incurajati echipa. Balint e deranjat de mizeriile pe care le scrieti uitati-va la conferinta de presa premergatore meciului cu chindia. A spus clar ca echipa va dovedii pe teren ce valoare in ciuda celor vesnic nemultumiti!

      0
      0
      1. Am o intrebare la tine . De ce sa-l vanda Uta pe bani grei pe Rusu ? Ca sa-l vinzi oe bani grei cum spui tu trebuie achizitionat . Si la fel de bine il poate vinde Lipova pe bani grei . Voi foarte multi deja calculati ceea ce nu este al vostru . Voi vindeti . Ceeeee vindeti ? Treziti-va . Credeti ca ceilalti sunt orosti nu stiu ce au si ce pot castiga ? Hai sa fim seriosi .

        0
        0
  9. Mesaj important! D-le Balint, avem si un atacant formidabil, la under 19. Se numeste NEOGESCU CLAUDIU. Va rugam dat-i o sansa cum a-ti oferit-o lui Denis Rusu.

    0
    0
  10. Alooo nu mai tot vindeti blana ursului din padure. Daca va cerea Lipova la inceput de campionat 20000 euro pe el nu ati fi dat. Acum vad aici ca scriu unii ca il vindeti cu milioane . Ca sa vindeti trebuie sa reusiti sa cumparati . Voi vreti sa smecheriti pe toti . Imi place ca va ganditi sa achizitionati si repede sa vindeti . Banul sa iasa nu domnule Apostu . Of cate ticalosii faceti si lumea nu stie.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button