Știrile zileiUTA Arad

Denis Rusu a spart gheața în Liga 1: „Nu m-am demoralizat după ratarea din prima repriză, sunt bucuros pentru gol și victorie!“





UTA a reușit să spargă gheața pe teren propriu în acest sezon de primă ligă în fața celor de la Chindia Târgoviște. Disputa a fost tranșată de execuția de mare finețe a lui Denis Rusu, care a punctat cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

Puștiul împrumutat de la Șoimii Lipova a fost – din nou – poate cel mai bun fotbalist al UTA-ei, marea majoritate a fazelor ofensive avându-l în prim plan. Rusu a ratat o ocazie mare și în prima parte, când reluarea sa cu capul a fost respinsă de pe linia porții de Aioani. „E ceva special pentru mine faptul că am reușit să încriu primul meu gol în prima ligă, mă bucur foarte mult pentru această reușită. Am avut și acea ocazie mare în prima repriză, dar nu m-am demoralizat că am ratat-o. Am continuat să joc și să îmi ajut echipa, e bine că am reușit să punctez la a doua mea șansă”, a spus eroul „Bătrânei Doamne” cu Chindia.

Până la golul de trei puncte contra trupei lui Emil Săndoi, Denis Rusu mai obținuse penalty-ul de la Dinamo și lovitura liberă din care a punctat Hora la Mediaș, cu Hermannstadt. „Nu pot să spun că sunt cel mai bun jucător al echipei, eu încerc să îmi fac treaba de fiecare dată și să îmi ajut echipa. Mă bucur că am reușit și să câștigăm pe teren propriu după atâta timp, sper să fac meciuri cât mai bune în continuare și să ajungem în play-off”, a mai susține mijlocașul de 19 ani al „Bătrânei Doamne”.

Este evident că fotbalistul orginar din comuna bihoreană Avram Iancu nu va mai face cale întoarsă în eșalonul trei, dar nu înseamnă că Lipova îl va ceda pe ochi frumoși, fără să-și păstreze un procent sau co-proprietatea. „ Mă bucur că sunt la UTA, orice fotbalist și-ar dori să joace pe un asemenea stadion, la o asemenea echipă. Sper să fac meciuri bune și, dacă merit, la un moment să prind un transfer cât mai sus“, a mai afirmat Rusu.

Evident, Laszlo Balint nu se mai poate dispensa de cel mai constant junior și, poate, chiar fotbalist din întreg lotul din acest start de sezon de Liga 1. „Nu cred că putem vorbi despre o explozie la Denis Rusu. În ciuda vârstei sale sau a faptului că acum două luni era la nivelul Ligii a 3-a demonstrează maturitate și constanță, ceea ce e foarte bine pentru un copil care s-a lovit de impactul saltului de două eșaloane. Mă bucur că își dorește, este foarte motivat. Sunt convins că toată lumea îl copleșește acum cu laude, cu aprecieri, dar e foarte, foarte important pentru el să rămână echilibrat. Trebuie să realizeze că e doar la începutul carierei și are nevoie de constanță și echilibru”, a spus antrenorul principal al arădenilor despre „giuvaierul” său.

Inutil să mai spunem că pe site-urile de socializare au venit sute de mesaje de felicitări pentru Denis Rusu, unul dintre ele chiar de la mama sa: ”Felicitări copilul meu minunat pentru primul gol marcat în liga 1 și pt victoria adusă. Sunt cea mai mandra și fericita mama. Îți dorim mult succes în continuare și la cât mai multe goluri și cât mai multe victorii, Bravo UTA! Bravo Denis!

Impresarul fotbalistului, Bogdan Apostu, a afișat o convorbire scurtă, pe whatsApp, de aseară, cu Rusu în care-l sfătuia să și dea la poartă când are ocazia. ”Atât s-a putut!” – a fost concluzia lui Apostu.

foto: Claudia Carp









14 comentarii

  1. cel mai bun transfer al ute..i trebuie cumparat definitiv si aduceti jucatori din liga 2 sau 3 care au dorinta de afirmare bravo uta bravo rusu

    0
    0
  2. Si cine sa-i vada pe aia ? Cine ? Cine se coboara, cine isi lasa demnitatea in birou sa mearga sa vizioneze ligi inferioare ? Trebuie munca pentru asa ceva . Trebuie ochii trebuie sa pui suflet in ceea ce faci. Cu regret o spun dar nu vad pe nimeni facand asa ceva . E mai usor sa mergi pe mana impresarilor decat sa bati la pas tara sa gasesti astfel de diamante neslefuite .

    0
    0
  3. Explozie de aprecieri fata de Denis Rusu,dar parca mai ieri,alataieri,ii dadea-u unii la temelie acestui copil…
    Iata ca jocul se muta doar pe banda stanga,de la Roumpulaku,Rusu….Ce bine ar fi sa revina urgent si Tomozei in plenitudine,ca sa avem si banda dreapta periculoasa…Nu stiu,cred,zic si eu…atunci mijlocasii ar putea sa joace dezinvolt,pe atacanti..Aici avem nevoie neaparata de finalizatori…
    Nu stam deloc rau…Bafta baietilor…!

    0
    0
  4. Dacă e sa folosim cuvinte mari ,de data asta cu acoperire ,putem compara golul lui Denis ,cu unul a lui Suarez sau Benzema !!! Preocuparea e de stabilizare pozitivă a jocului munca lui Balint merge spre pragmatism. Poate și amicalul cu CFR a influențat optica despre joc.In focul ,,luptelor”. apar și premianți. E cazul Rusu. Nu trebuie uitat că talentul lui beneficiază de un grup de jucători cu experiență.Are și el destule de șlefuit De pus ,,material” pe el Abia acum va fi luat la ochi de fundași ,iar unele căderi ,mai ales afara nu sunt sancționate nici jumătate.Pana una alta sa savuram la UTA ,o linie de clasament peste așteptări ,Un podium in virtual dar care poate fi atins. BAFTA. !!

    0
    0
  5. In meciul de ieri Gyuszi si baietii le-au mai dat o palma tuturor samantarilor filozofi cu pretentii nejustificate.
    Balint dovedeste inca o data ca e piesa ca si antrenor, ca tine la echipa lui si ca ceea ce face la antrenamente e cu bataie lunga, nu este doar o incropeala de moment si pastrez ceea cebam.afirmat la inceputul campionatului, forma noastra maxima va fi incepand cu etapa #10.

    In rest am aratat iarasi ca o echipa organizata, am aratat calitate defensiva unde Benga si Albu ne dau siguranta.
    Mi-a placut mult si Nelutu Ros care a aratat multa luciditate si a dat multe pase utile.
    Bineinteles nu am cum sa nu il remarc pe pustiul minune, Denis Rusu iar pentru asta achizitia lui trebuie sa fie prioritatea #1.
    Desigur pentru asta trebuie sa gasim o intelegere care sa avantajeze atat UTA cat si Lipova si vreau ca Lipova sa primeasca un pret corect pentru ca banii aia vor fi pompati pana la urma tot in fotbalul aradean. Sunt convins ca Sanyi si d-l Pop se vor intelege pentru ca nimeni nu vrea sa pacaleasca pe nimeni.
    Denis are nevoie de UTA, aici lumea il iubeste si are rabdare cu el, are ai un antrenor pe masura care ii da credit, ma indoiesc ca va gasi conditii mai favorabile in alta parte din fotbalul romanesc. UTA il poate face un jucator foarte mare fara sa fie nevoit sa mai treaca pe la FCSB sau pe unde naiba il vor unii manati de lacomia de moment.

    Multumiri lui Cipri Rus si lui Gyuszi pentru cuvintele frumoase despre Moisi si Mihoc si ma bucur ca nu i-au uitat.

    0
    0
      1. În sfârșit se confirmă ce sustineam acum 5-6 luni… Liga a 3a, este si trebuie sa fie un creuzet pt creșterea și calirea viitorilor tineri jucători ai UTA. Poate și o echipă din județ, in liga a 2a … si sistemul e perfect!

        0
        0
  6. Felicitări DENIS Felicitări UTA. Avem nevoie de unul sau chiar doi atacați și la mijlocul terenului ne trebuie un nr 10 asta ar fi părerea mea personală.

    0
    0
  7. Bravooo UTA …Bravooo Denis si Isac. ..felicitariii echipei .Pe lângă un grup matur si cu experienta mai mare cresc si tinerii noștri alaturi de ei.FELICITARI tuturorrrr.

    0
    0
  8. Bravo Denis! UTA ar trebui sa se mai uite la un jucător de la Lipova, un tânăr fundaș central(19ani)Abel Popa care ar putea creste frumos la UTA.

    0
    0
    1. Creste frumos si la Lipova . Sa stii ca exista viata si la Cris Pecica Lipova Cermei nu doar in Arad. Abel Popa mai are de muncit ca sa fie util Utei. Iar daca acum merge la Uta va sta pe tusa sau va sta in tribuna . Asa la Lipova joaca meci de meci si creste . Cei ce il pregatesc nu sunt ciuble. Din cate se vede si Rusu a mers bine pregatit fizic, tactic si educational. Acum tactic stiu ca difera de la antrenor la antrenor . Asa ca lasa copilul acolo sa creasca .

      0
      0
      1. Bravo Adi, tineri trebuie rodati in liga 3. Toate echipele aradene ii folosesc ii clar, toti au calitate si daca sunt implicati pot ajunge mai sus. La Rusu se vede, asa cum ii liga 3 slaba, experienta la seniori, la fel se vede si la Isac, Miculescu, Oroian si la Hrezdac cand va reveni. Nu au emotii cand au mingea la picior, se baga in clinciuri nu au frica.

        0
        0
  9. Si Simon Petre a fost golgeter la under 19. Acum e la Lipova. Este împrumutat? Cred că va fi un vârf foarte bun la UTA pe viitor. Oricum, se vede că se lucrează bine si cu responsabilitate la club. Felicitări, Gyuszi!

    0
    0
  10. Situatia dubioasa a lui Bibart,contra UTA,a facut ca generatia U 19,sa fie imprastiata la fiecare generatie….Daca s-ar fi alocat acei bani marunti,ar fi existat satelit….E trist…Ai investit in ei,atatia ani si acum te vezi nevoit sa-i imprumuti,care pe unde…ca sa joace,sa aibe meciuri in picioare…Ai o academie serioasa,cotata si absolventi….Ce faci cu ei?Buna intrebare….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button