Progresul PecicaȘtirile zilei

După trei meciuri fără gol și puncte, Pecica s-a dezlănțuit la Ghiroda! Țapoș: „La înălțime ca atitudine și dicisplină tactică, dar am profitat și de absențele și oboseala lor”





Puțină lume ar fi pariat pe rezultatul de la Ghiroda și Giarmata Vii, în meciul din cadrul etapei a 7-a a eșalonului terț. În comuna timișană ajungea Progresul Pecica, formație ce a pierdut ultimele trei confruntări din campionat fără gol marcat pentru o dispută cu elevii lui Vlad Bura, ce tocmai pierduseră greu, în prelungiri, în Cupă, cu ASU Poli, primul meci stagional.

Mai mult, „galben-albaștrii” nu au contat nici pe antrenorul Dan Stupar, ținut în izolare de coronavirus. Doar că problemele erau mai numeroase și au vizat chiar lotul ghirozenilor, care nu au avut la dispoziție nu mai puțin de zece jucători, între care „greii” Mureșan, Bocșan sau Pădurariu. După o primă parte echilibrată, încheiată cu scorul de 1-1, pecicanii au defilat, profitând și de căderea fizică a unei formații care miercuri jucase 120 de minute cu divizionara secundă condusă de ex-ul Tavi Benga.

Chiar dacă a stat în tribună și nu pe banca de rezerve, Dan Țapoș a fost cel care a luat deciziile de ordin tehnico-tactic în absența „principalului” Stupar și „secundul” Grad. „În primul rând, trebuie să recunoaștem că am ținut în permanență legătura cu Dan (n.a. Stupar), care a văzut meciul în direct, pe Facebook și ne-a sugerat schimbările de efectiv, dar și cele de ordin tactic. De exemplu, Bozian, după ce a trecut în dreapta a făcut ravagii, a dat pase de gol, a înscris de două ori, ca să nu mai vorbim despre Mateucă și Rădulescu, care au marcat și ei din postura de rezervă. Bineînțeles, toată echipa a fost la înălțime, în primul rând ca atitudine și dicisplină tactică, altfel nu puteam câștiga atât de clar pe terenul unei echipe ca Ghiroda. Sigur, am profitat și de absențele lor numeroase, dar și de oboseala acumulată în Cupă și mă bucură faptul că am jucat serios din primul până în ultimul minut. În fotbal trebuie să le dai toate dacă îți creezi ocazii atât de clare precum ale noastre, e bine că am arătat caracter după trei înfrângeri la rând. Oricum, după părerea mea, cu Lipova și ACS Poli, am fi meritat cel puțin remiza, dar, repet, cel mai important este că azi am avut reacția potrivită”, a spus antrenorul cu portarii al „galben-albaștrilor”.

Pentru a doua etapă la rând, între buturile Progresului a intrat Barbu și nu titularul primelor runde, Dagău. „A fost alegerea mea după ceea ce s-a petrecut în special la meciul cu Poli, de acum două săptămâni. Andrei a greșit destul de grav și chiar dacă era pe plus după primele 5 meciuri am decis să-i dăm o șansă lui Raul. Astăzi, putea face mai mult la ambele goluri, dar nu e ceva care să-l scoată acum din poartă. Sau, depinde de cum se pregătește în timpul săptămânii. Am la dispoziție doi portari cam de același nivel și de aceeași vârstă, cu mențiunea că – totuși – Dagău are un plus de experiență, la câte meciuri a apărat deja la Liga a 3-a”, a mai explicat Țapoș, care va îmbrăca și haina „principalului” în săptămâna ce urmează, din moment ce Dan Stupar e infectat cu COVID și rămâne în carantină.

Așadar, Ghiroda pierde clar primul meci din actuala ediție de campionat. „Cu siguranță, au contat absenţele cu siguranţă, am avut undeva la nouă şi astăzi. Am început bine jocul, am controlat clar prima repriză. Am avut mai multe ocazii în prima parte decât adversarul, care a înscris la unica șansă. În a doua repriză, la 1-1, am avut bară, dar după ce am luat golul 2 s-a rupt efectiv jocul şi Pecica a reuşit să se impună într-o manieră clară”, a comentat și Vlad Bura eșecul la scor de tenis al echipei sale.

Mancaș (13 – penalty), Saizu (76)m respectiv Capătă (33, 58), Rădulescu (50), Mateucă (62), Bozian (87, 90) au fost marcatorii de azi. Ambele formații au derby-uri județene weekendul următor, Ghiroda, la Dumbrăvița, iar Pecica o găzduiește pe Crișul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button