Liga a 3-aSuperliga

Federația a decis: Fotbaliștii care s-au vindecat de coronavirus nu se vor mai retesta timp de trei luni de zile! Care sunt jucătorii arădeni care au scăpat de teste în acest an?





Fotbalul românesc primește un ajutor nesperat, după ce Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis azi modificarea Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor.

Prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitiv în urma testării COVID, conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de 90 de zile, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

Cluburile de fotbal și futsal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR.

Noul “Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor” poate fi consultat aici.

Decizia a fost adoptată luând în considerare Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1819 din 27.10.2020 privind modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, de către Institutul Național de Sănătate Publică, de către unitățile sanitare, precum și de către serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și de către medicii de familie a măsurilor în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Cine nu se mai testează de la echipele arădene?

Automat cheltuielile cu testările la cluburile de fotbal din România scad. În județul nostru, spre exemplu, UTA nu-i va mai testa în acest an 2020 pe: Miculescu, Oroian, Isac, Hrezdac, Melinte, Ilie, Tomozei, plus pe antrenorul Gabi Vasiliu. Balauru și Hora încă nu s-au negativat și vor fi retestați, la fel ca toată echipa „roș-albă”, la începutul săptămânii viitoare. La Crișul, fotbaliștii care scapă de „tampon” sunt: Suslak, Haloș, Sulea, Nistor, Pătlăgică, Mihuța, Budur plus antrenorul Adi Abrudean, la Lipova – Trip, D. Pop, Simon și Grigore, la Cermei: E. Pașcu, Filip, Ciubotariu și L. Bodri, iar la Pecica: Morariu și Wild. Cel puțin la Cermei și Pecica sunt și alte cazuri în prezent, care nu s-au negativat încă și vor trebui retestate. Și câteva dintre fotbalistele de la Piroș Security nu se vor mai testa până la vacanța de iarnă și vorbim despre: Parlak, Bot, Răduc, Marcea, Kugler, Ancăș și Sârbovan. Din păcate, după cum se știe, antrenorul „leoaicelor”, Florin Bugar, a pierdut lupta cu virusul de origine asiatică, președintele Pavel Piroș fiind în căutarea unui nou tehnician.









Un comentariu

  1. Pe bune?Nici cum stii sa reactionezi..si ce sa mai crezi..:-)))..Sa razi cu gura pana la urechi,ca daca nu am avea urechi,zambetul colturilor gurii ni s-ar uni la ceafa…Pai testarile bruste,la timpul dictat,dupa protocol, nu mai sunt valabile?Pai pe ce baza s-au facut?
    Adica odata negativati,nu se stie pe ce criteriu considerati pozitivi initial,timp de 3 luni,fix 90 zile,devin imuni?Sau cum?
    Nu e bine sa incerci sa deslusesti….Haos total..
    Intrebarea elocventa,in acest caz…Noi cand vom avea voie pe stadion?Hmmmm….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button