Știrile zileiUTA Arad

Polivalent și constant în evoluții, Sorin Bustea e pregătit de un meci mare și la Botoșani: „Ne dorim să-i învingem și să îi depășim în clasament!”





Transferat în vara anului 2019 pentru postul de mijlocaș ofensiv, Sorin Bustea s-a dovedit unul dintre cei mai polivalenți, dar și importanți jucători ai UTA-ei. Și vorbim atât de sezonul de Liga a II-a, cât și după promovarea în elită. În acest calendaristic, „Crini” a evoluat eminamente pe postul de fundaș dreapta, lucru care acum câțiva ani îi părea imposibil. „Mi-am dorit de foarte mult timp să ajung în Liga 1, sunt un jucător foarte ambițios și cineva de acolo, de Sus, probabil m-a răsplătit, m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul. În schimb, nu credeam vreodată că voi juca fundaș dreapta”, recunoaște utistul, care a debutat în Liga 1 în tricoul UTA-ei, la Ovidiu, contra celor de la Viitorul.

Sâmbătă, UTA o întâlnește în deplasare pe FC Botoșani, formație care a reprezentat România în preliminariile UEFA Europa League: „Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil împotriva unei echipe mature, solide, cu experiență în Liga 1. Botoșaniul e o echipă ofensivă, care a reușit să câștige, chiar dacă a avut o perioadă mai dificilă înainte de ultimul meci, are un moral bun. Noi ne-am antrenat bine, am avut două meciuri în care am evoluat destul de bine și mergem la Botoșani ca să luăm cel puțin un punct, dacă nu chiar toate trei. Ne lipsesc și câțiva colegi, din păcate, dar sunt convins că toți cei care vor intra pe teren, de la început sau pe parcurs, vor avea cel puțin aceeași atitudine, aceeași ambiție pentru victorie. Fiind la egalitate de puncte, ne dorim să învingem și să îi depășim în clasament” a punctat Bustea înaintea jocului cu formația antrenată de Marius Croitoru.

În victoria împotriva Chindiei, Bustea a fost aproape să marcheze cu capul în urma a două centrări semnate Simo Roumpoulakou. „Sper să am ocazii în continuare și să le și transform în goluri, chiar dacă nu sunt eu un jucător cu talie”, a spus fundașul de bandă al arădenilor. „Este datoria lui Bustea sau a oricărui alt jucător ca, în momentul în care este desemnat să participe la momentele statice, să aibă atitudinea și determinarea potrivită pentru a-și câștiga o anumită poziție și duelul de pe poziția respectivă și – bineînțeles – să finalizeze mingea venită din centrare. Crini a apărut la acele faze pentru că el are un timp foarte bun de a judeca fazele, în ciuda staturii lui nu foarte impresionante. Apreciază foarte bine traiectoria baloanelor, are detentă, are forță și tocmai de aceea am preferat să îl trimitem în careul advers la fazele fixe.”, și-a motivat Laszlo Balint opțiunea pentru Bustea ca finalizator la momentele fixe ale jocului cu Chindia.

Tot antrenorul arădenilor l-a identificat pe Hamidou Keyta, ca principal pericol pentru buturile arădene. Din postura de „aripă” stânga, francezul se va „ciocni” chiar de Sorin Bustea sâmbătă seara. „Keyta e un jucător valoros, rapid, îi plac duelurile unu la unu, dar sper să fiu în cea mai bună formă și să-l opresc. De fapt, vreau să-mi fac treaba cât mai bine pe ambele faze ale jocului”, a adăugat fostul fotbalist al celor de la Daco-Getica.

Alexandru Albu a fost adus la UTA pentru postul de mijlocaș la închidere, unde a și evoluat în primele 6 meciuri ale sezonului, însă odată cu problemele medicale din apărare, în ultimele două întâlniri a evoluat pe postul de fundaș central: „Nu știu dacă e locul lui acolo, dar situația e asemănătoare cu a mea. Dacă trebuie să joace, o face oriunde în teren. Mă înțeleg foarte bine cu el, ne ajutăm în teren, vorbim mult, comunicarea e foarte importantă”, a mai afirmat Bustea.

Bustea are 28 de partide și 4 goluri în tricoul UTA-ei de la sosirea sa la Arad, în vara lui 2019.

FOTO: Costel Șerban

2 comentarii

  1. un super jucator ce alearga cat 3 fotbalisti si joaca cu sufletul de asa jucatori avem nevoie la uta bravo bustea

    0
    0
  2. Cu toate criticile,bune sau rele,stam mai mult decat bine…Suntem in crestere,se vede,ca joc,exprimare,fizic,personalitate si grup..Am impresia ca se invata pe parcurs,logic…
    Exista si parti negative,dar rezolvabile,rezonabile…Accidentari,Covid..nu ai cum sa le eviti…
    In general baietii cresc in joc,observ cu mare bucurie asta…E greu,atunci cand esti limitat ca lot si Mister Balint trebuie sa improvizeze posturi pe care nu le-au jucat….Bine ca se descurca,la o adica.
    Te uiti la un Bustea,Albu(Ursu) si mai sunt altii,care pe avarie,din necesitate,joaca pe alte posturi…Cum sa nu te imbucure asta?
    Felicitari!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button