Știrile zileiUTA Arad

Utiști de play-off? Balint: „E normal să sperăm la o poziție cât mai bună în clasament, dar pentru a o consolida e nevoie să legăm vreo două-trei victorii”





După succesul cu Chindia Târgoviște, primul de pe teren propriu în actuala stagiune, UTA a petrecut o săptămână pe loc de play-off. Ajutați și de rezultatele indirecte, arădenii sunt pe locul 6, unul excelent pentru o nou-promovată, însă toți sunt conștienți că partea grea de acum începe. Nu mai departe de sâmbătă seara, „roș-albii” evoluează la Botoșani, pe terenul unei formații ce a evoluat în preliminariile Europa League, aflată pe locul 5 datorită golaverajului superior „Bătrânei Doamne”.

Cert este că Laszlo Balint susține că și-a ținut fără probleme elevii cu picioarele pe pământ, spunându-le că situația se poate schimba imediat dacă nu se fac puncte. „Eu am vorbit despre clasament imediat după meciul cu Chindia. Am spus încă de atunci că, pentru a ne consolida poziția în acea parte a clasamentului, avem nevoie să legăm vreo două-trei victorii.  Este clar, nu este ușor, pentru că pentru asta ai nevoie de constanță în toate compartimentele, adică o exprimare colectivă bună a echipei pe randamentul individual al jucătorilor. Indiferent de programul de meciuri, trebuie să avem încredere în forțele noastre. Eu zic că muncim destul de bine în această perioadă și nu numai, chiar de la bun început. Cred că băieții au fost foarte implicați și conștienți de ceea ce avem de făcut pentru a progresa și deveni mai puternici și atunci e normal să sperăm la rezultate bune. E normal să sperăm la o poziție cât mai bună în clasament și, bineînțeles, să ne consolidăm acea poziție acolo undeva în partea superioară a clasamentului. Dar, deocamdată, este destul de devreme să vorbim de playoff. Mai sunt foarte multe meciuri de disputat până când se va se va trage linia”, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

După Viitorul și Dinamo, deplasări din care UTA s-a întors cu 4 puncte, FC Botoșani e una dintre formațiile gazdă de la care se așteaptă să comande jocul, iar situația i-ar putea conveni echipei arădene. „Se poate spune că suntem o echipă reactivă sau, mai bine spus, momentele de tranziție pozitiv, cel puțin până acum, le-am interpretat ceva mai bine decât atacul pozițional. Cu toate astea trebuie să subliniez că antrenarea unui atac pozițional sau eficientizarea acestui moment al atacului pozițional necesită timp, anumite relații de joc, cu o omogenitate destul de bună la nivelul lotului. În plus, e  nevoie și de calitate pentru această progresie a posesiei până la ultima treime. Lucrăm, încercăm să eficientizăm și acest aspect foarte important, să păstrăm stabilitate pe toate momentele jocului. Începând de la organizarea defensivă, continuând cu acest moment al tranziției pozitive care, e adevărat, a fost interpretat bine, dar să nu uităm că, chiar dacă ne-am creat multe situații pe acest moment de tranziție pozitivă, să nu uităm că ultima etapă am dat gol pe atac pozițional sau că inclusiv la Mediaș, acea lovitură liberă a fost obținută în urma unui atac pozițional. Deci, este clar că avem de muncă pe toate momentele jocului. Apoi, trebuie să subliniez din nou importanța fazelor fixe. E adevărat că la meciul cu Chindia am fost mai periculoși și ne-am creat multe ocazii mari pe aceste momente ale jocului, dar eu sper să mă bucur în urma unei reușite a echipei venite după o fază fixă”, a adăugat Balint.

Din cele 7 gouri reușite în acest sezon de UTA, doar Hora a marcat din faze fixe, dintr-un penalty și o lovitură liberă. Bustea și Ursu au înscris cu execuții fantastice din afara careului, iar Buhăcianu, Rus și D. Rusu după faze lucrate în interiorul suprafeței de pedeapsă adversă.

FOTO: Claudia Carp









5 comentarii

  1. Visam ,dar cu ceva palpabil. Ce ar însemna un loc 6 final ? Pai dintr- un foc vreo 2,3 milioane euro din TV. Cu sponsori mici dar care sar la nevoie o suma care permite sa aduci doi ,trei ,jucători de patru stele . Apoi apare fenomenul de revânzare ,unde tot nu pierzi .Altfel vinzi juniorii. Apare o securizare financiara de câteva ediții Așa au făcut Viitorul ,Astra ,Gazul ,nu mai vorbim de Botoșani. Pai cum sa facem ? Punct ,sau puncte chiar la ei acasă. E greu. Dar aici trebuie ajuns BAFTA !!!

    0
    0
  2. E devreme sa vorbim de play-off, poți intra cu 37sau cu42 puncte,cam astea au fost punctele din ultimii anii cu care s-a ajuns pe locul 6, suntem în grafic deocamdată,e mult de muncă dar exprimarea echipei e una tot mai bună de la o etapă la alta, dacă evităm cu brio și covidul care va destabiliza multe echipe cred că putem spera la acest loc 6.
    Balint a subliniat exact ce probleme avem, in deplasare ne mișcăm mai bine și sper sa aducem puncte și de la Botoșani, fără să legăm victoriile nu putem avea pretenții de play-off.

    0
    0
  3. Evolutia echipei noastre este fara dubii in crestere,clar,pe toate planurile…Botosani este o echipa incomoda pentru oricare adversar,indiferent de rang si pretentii..trebuie profitat ca nu trec printr-o faza prea buna…O revedere cu Seroni,chiar daca are si el mici probleme medicale.
    Vine des la fazele fixe,cornere,etc…
    E loc de o victorie,dar cred si scriu,ca cel mai important este sa nu pierdem….
    Succes UTA!
    PS:Suntem in efectiv de avarie si asa…grija mare la cartonase fara rost..
    Bafta..e loc !

    0
    0
  4. Un meci foarte, foarte greu cu Botosenenii o echipa cu niste jucatori individuali foarte buni,o echipa imprevizibila, cand joaca bine, cand joaca slab, sper sa prinda o zi cand joaca slab !!! Cu multa daruire si ambitie asa cum baietii au jucat si pana acuma, UTA. poate pleca la Arad fara sa piarda acest meci !!! Va urez succes baietii, FORTA UTA UTA UTA. , HAI BAIETII !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button