Șoimii LipovaȘtirile zilei

Sabău, după corecția aplicată puștilor de la Becicherec: „Nu i-am lăsat să respire, avem șanse să fim primii la finalul anului, dar contează cine e în față la vară” + FOTO





Duelul dezechilibrat de pe foaie, dintre Șoimii Lipova și Fortuna Becicherecu Mic, s-a confirmat și în iarbă. În disputa de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, viceliderul seriei a VIII-a a Ligii a 3-a a stat cu fundașii la mijlocul terenului, a atacat în permanență, a marcat de 7 ori, dar a irosit măcar încă atâtea ocazii clare de gol.

La final a ieșit un 7-0 ce rotunjește golaverajul „șoimilor” și aduce punctele primului loc în clasament. „A fost diferență prea mare astăzi între noi și adversari. Ei nu au avut fără forță sau jucători experimentați, nu au putut să ne pună nici un fel de probleme. Singurul lucru pe care pot să-l remarc la echipa mea este că am făcut un pressing și un contrapressing bun și nu am lăsat adversarul să respire absolut deloc. Asta este îmbucurător pentru că ne doream foarte mult să recuperăm mingi cât se poate de sus ca să ne fie ușor să marcăm. Am reușit 7 goluri, dar am și ratat destul de mult, m-am obișnuit cu chestia asta. Ne pregătim pentru etapa următoare, o deplasare grea, pe un teren mai rău, cu o echipă bunicică, Progresul Ezeriș. Teoretic, avem șanse mari să terminăm pe primul loc pentru că par a fi mai grele meciurile Crișului. Dar, important este să ne câștigăm meciurile, nu este important cine termină acum pe primul loc la iarnă, important este cine va fi în frunte la final, în vară”, a spus Flavius Sabi la finele meciului cu puștii de la Becicherec.

Lipova a terminat partida cu timișenii cu doar patru jucători peste 20 de ani: Iliescu, Filimon, Bercu și Prună. „Era normal să bag cât mai mulți copii după ce scorul ne-a permis, Am vrut să joace, să văd ce pot să dezvolte și ei. Dacă îmi permiteau mai multe meciuri o mai făceam pentru că scopul nostru este să creștem tineri jucători, dar ei trebuie să crească neapărat cu rezultate, ca să crească bine, altfel e greu să progreseze”, a adăugat Sabău.

În fine, tânărul tehnician al „șoimilor” a vorbit și despre despărțirile de Alex Moise și Ionuț Gavrilă. „Am avut probleme de ordin disciplinar cu Moise și chiar probleme sociale. La Ionuț au fost probleme de altă natură și nu am văzut progres în pregătire. Am renunțat la ei pentru că nu stăm în niciun jucător și prefer să dau credit jucătorilor mai tineri care înțeleg ce le spun eu. Nu stau să mă războiesc tot timpul cu jucători formați greșit”, a mai explicat Flavius Sabău.

Becicherecu Mic a încasat a doua goleadă în județul Arad, după 1-9 la Chișineu Criș. Gașpar, Ilie, Torok și Ursu au fost absențele din primul „11” al timișenilor. „Deja încep să mă obișnuiesc cu înfrângerile, nu era de așteptat altceva astăzi. Știam echipa din Lipova, am încercat să-i studiez, dar, din păcate, minusurile care încă le am, plus câțiva juniori care nu au făcut parte din lot, au cântărit. Oricum, nu era un rezultat pozitiv pentru noi, dar  – poate aveam – altă atitudine. Asta nu am avut azi, am făcut un meci foarte, foarte slab, scorul putea fi mult mai mare. La numite meciuri nu avem mentalitate să câștigăm dueluri aeriene, ezităm, avem emoții, dar și rezultatele ne-au tras în jos și ca atitudine în timpul jocului. Nivelul este mai ridicat decât mă așteptam. Ne-am păcălit după egalul din etapa a doua, credeam că putem să încurcăm niște echipe, dar nu e aș. E diferență destul de mare, unii dintre jucători la finalul acestui an vor înțelege că nivelul ligii a treia și a doua la care aspiră este greu de atins. Felicit echipa gazdă pentru victorie și pentru jocul foarte bun făcut”, a punctat Iulian Prodana, antrenorul puștilor de la ASU Poli, împrumutați la Becicherecu Mic.

Galerie foto semnată Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button