HandbalȘtirile zilei

Se întorc fără puncte de la Sfântu Gheorghe: Crișul Chișineu Criș – SCM Gloria Buzău 23-41





Dacă nu a trecut de Mioveni, tot o formație nou promovată în Liga Florilor, era greu de crezut că handbalistele de la Crișul Chișineu Criș poate încurca echipa din Buzău. Dar, de aici și până la cea mai drastică înfrângere de la turneul de la Sfântu Gheorghe e cale lungă, mai ales că s-au întâlnit echipe cu pretenții de titlu, SCM Craiova (19-30) și SCM Râmnicu Vâlcea (23-40).

Contra formației din Crâng, tabela s-a oprit la 23-41, după diferența pauzei nu a fost foarte mare, -6, 15-21. Practic, „alb-asbastrele” au condus o singură dată, în minutul 1, când interul Tamaș a deschis scorul, după care buzoiencele, care au avut în componență și jucătoare străine din spațiul ex. iugoslav, au fost stăpâne pe parchet. Diferența de scor s-a mărit treptat, fără ca formația de pe Crișul Alb să mai „agațe” măcar un scor de egalitate. Mai mult, ca și în precedentele întâlniri, fetele antrenate de Narcis Cîtu au cedat total în repriza a doua și se întorc acasă fără niciun un punct (din 12 posibile) cucerit la turneul cu numărul doi al Ligii Florilor.

Crișul Chișineu Criș – SCM Gloria Buzău 23-41

Au contat mult și absențele jucătoarelor ucrainience,  Ivanenko și Naumenko, dar și a portarului Năstasă, între buturi aflându-se pe tot parcursul turneului, Nicoleta Pășălan. „Pentru noi toate jocurile au fost grele, fie că am jucat cu Craiova, Vâlcea, Mioveni sau Buzău. Nu reușim să ne concentrăm 60 de minute, avem momente când suntem în joc după care pierdem tempoul și facem greșeli care la acest nivel nu-și au locul. Sunt greșeli care, din păcate, se reflectă pe tabela de marcaj. Este diferență mare între liga a doua și liga întâi la handbal, chiar foarte mare. Ca să poți rezișta trebuie să ai jucătoare cu experiență, care să aibă o anumită vârstă și așa mai departe. Mergem înainte, trebuie să muncim, să stăm în sală mai mult, pentru ca la următorul turneu, când va fi, să putem face față, indiferent cu ce echipă vom juca. Fetele trebuie să învețe să se lupte pentru orice minge, pentru orice punct, dacă vor să câștige. Dacă nu, asta este situația, pierzi…”, a spus Narcis Cîtu, tehnicianul Crișului.

Una dintre achizițiile verii, Reka Tamaș, a încheiat cu 7 goluri turneul de la Sfântu Gheorghe. „Pentru noi a fost foarte greu, suntem o echipă mică, mai avem mult de muncit. Din păcate, la acest turneu nu am reușit să câștigăm niciun meci, dar să sperăm că la următorul va fi mult mai bine. Trebuie să realizăm toate că meciul începe în minutul 1 și se termină în minutul 60, ne trebuie pregătire, trebuie să ducem un meci cap-coadă și să nu renunțăm, indiferent de rezultat. Eu sper că încet-încet o să ne revenim și noi și va veni și victoria”, a spus interul Crișului.

Marcatoare:

Crișul: Klimek 6, Snakovszki 4, Cherecheși 3, Boldor 3, Tamaș 2, Haidu 2, Șamanț 1, Gaiu 1, Golusin 1.

Buzău: Moraru 7, Iuganu 6, Condurache 5, Ilie 4, Moldovan 3, Petrovic 3, Rotaru 2, Janjusevic 2, Shteriova 2, Klikovac 2, Mărginean 2, Gavrilă 2, Subțirică 1.

FOTO: Paul Ursache (UPfoto)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button