BaschetȘtirile zilei

FCC-ul a surclasat-o pe Olimpia Brașov, dar arădencele au nevoie de noroc pentru a juca în Final Four-ul Cupei României





FCC Baschet Arad a încheiat Grupa B a Cupei României, ediţia 2020-2021, cu o victorie clară împotriva formaţiei Olimpia CSU Braşov. 85-49 a fost scor final, iar formația arădeană și-a asigurat locul doi, unul sub așteptări, provocat practic de insuccesul din meciul inaugural cu U. Cluj.

Chiar dacă înaintea partidei, calculele hârtiei preconizau un duel echilibrat, realitatea din teren a fost cu totul alta. Arădencele au dominat meciul din „Arena de Baschet din Bucureşti” de la un capăt la celălalt. Sportivele pregătite de Bogdan Bulj şi-au făcut treaba bine atât pe partea ofensivă, cât şi în defensivă și – practic – și-au asigurat succesul încă de la pauză, când conduceau cu 48-21!

Un joc colectiv bun unde nu s-a remarcat în mod special vreo jucătoare, drept dovadă că cinci dintre ele au reuşit să atingă borna de 10 puncte înscrise. Absolut la toate capitolele arădencele au stat mult mai bine: 65% la aruncările de două puncte în comparaţie cu doar 42% pentru adversare, 90% la libere versus 66%. Şi în duelul de sub panou, „galben-albastrele” au fost net superioare la recuperări, unde jucătoarele FCC-ului au prins mingea în 46 de rânduri, în timp ce borna braşovencele s-a oprit la 31.

Conform regulamentului, faza finală a Cupei României se va desfășura în format de Final Four, în care se califică echipele clasate pe primul loc din fiecare grupă de calificare (Clujul în cazul grupei disputată la București), plus o echipă clasată pe locul doi în grupe, stabilită prin tragere la sorți, după principiul „lucky team”. Totodată, avem și o formație calificată direct, nimeni alta decât campioana și deținătoarea trofeului Sepsi Sic Sfântu Gheorghe. Astfel, arădencele speră să aibă mai mult noroc decât Agronomia București (locul II în grupa de la Satu Mare) la tragerea la sorți.

FCC Baschet Arad – Olimpia CSU Braşov 85-49. Pe sferturi: 27-11, 19-10, 23-11 şi 16-17

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 15 puncte, Beadle 13, Karakasevic 13, Fodor 12, Akathiotou 10, Armanu 8, Mîrne-Nagy 7, Lipovan 5 şi Ardelean 2.

Braşov: Dickey 15 puncte, Ciciovan 8, Frincu 6, Dumitru 6, Pesovic 4, Crăciun 4, Corsa 2 şi David 2.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button