Știrile zileiUTA Arad

UTA dă un fotbalist la naționala mare a României după 26 de ani! Alex Albu, convocat în premieră de Rădoi: „Unul dintre visele mele”





În vremurile sale de glorie, când se încununa campioană a României și reprezența țara în cupele europene, UTA a dat mulți jucători la naționala României. Apoi, odată cu ieșirea din lumina reflcetoarelor, cu prezențe meteorice pe scena primului eșalon, după anii ’80, utiștii nu au mai ajuns sub „tricolor”. Adrian Ungur a fost utimul care a jucat, timp de o repriză, într-un meci amical, România – Correa de Sud (2-1), în februarie anul 1994.

După 26 de ani, istoria se rescrie cu convocarea lui Alexandru Albu. Fotbalistul împrumutat de UTA de la Chiajna până în vara anului următor a fost chemat de Mirel Rădoi pentru cele trei jocuri ce vor avea loc între 11 și 18 noiembrie. Este vorba despre amicalul cu Belarus (11 noiembrie, ora 19), de pe Ilie Oană”, din Ploiești și disputele din Liga Națiunilor, cu Norvegia (15 noiembrie, ora 21,45), de pe arena Națională și Irlanda de Nord (18 noiembrie, ora 21,45) de pe „Windsor Park”, din Belfast.

Albu a aflat de convocarea sa sub „tricolor” de la apropiații săi, în special cei din fotbal

„Nu știam nimic și au început să sune telefoanele. Printre primii au fost Mister Balint și Bogdan Apostu, care erau foarte fericiți pentru mine și le mulțumesc pentru asta, au și ei un aport important. „Mister” mi-a acordat încredere de la început, iar Bogdan m-a sfătuit să iau cea mai bună decizie alegând UTA, după ce acel transfer la FCSB nu s-a mai făcut. Vă dați seama că mă bucur și pentru clubul meu, căci știu că nu a mai avut un jucător convoncat la prima națională de mult timp.

Dar, UTA e un brand important, are și rezultate bune în acest debut de sezon, iar acesta e meritul tuturor celor care muncim zi de zi pentru locul pe care suntem acum în clasament. Bineînțeles, le mulțumesc și colegilor pentru aportul lor, voi da totul din mine să reprezint UTA și România cât mai bine posibil dacă se va apela la mine în cele trei partide. Vă dați seama, este un vis îndeplinit, mi-am dorit să îmbrac tricoul naționalei de când m-am apucat să joc fotbal. Sigur, mai am și alte vise în fotbal, dar acum vreau să mi-l trăiesc pe acesta și nu oricum, ci făcând tot posibilul să fiu la înălțime. Sunt conștient că această convocare reprezintă un pas important pentru cariera mea, dar știu și că mai e de muncit”, ne-a declarat Alex Albu, care – însă – nu știe pentru ce post a fost convonvocat de Mirel Rădoi.

„Pe lista FRF sunt trecut la mijlocași, dar eu în ultimele meciuri am jucat ca fundaș. Nu contează, ce trebuie aia voi juca și, repet, voi da totul pentru culorile naționalei, pentru țară”, a adăugat fotbalistul de 27 de ani al „Bătrânei Doamne”.

La rândul său, Laszlo Balint e foarte fericit pentru elevul său

˝În primul rând, sunt bucuros pentru Alex, randamentul lui în tricoul UTA-ei l-a propulsat la echipa națională. Această convocare reprezintă, pentru mine și pentru club, cel mai important semnal că facem lucrurile corect, că muncim bine și că mergem pe drumul cel bun, ne motivează și mai puternic. Mă bucur că UTA are potențialul de a da jucători din postură de nou promovată, nu e la îndemîna oricui”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Printre convocații lui Rădoi pentru disputele cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord este și arădeanul Denis Man, fotbalist crescut de UTA, care a explodat în acest sezon la FCSB cu 10 goluri și 5 pase decisive. Pentru atacantul de 22 de ani nu este, însă, o premiere convocarea pentru prima reprezentativă, pentru care a și marcat o dată, într-un meci cu Malta (scor 4-0).

Cei 23 de tricolori convocați

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);

Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0);

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

Alți 8 fotbaliști se află pe lista de rezervă: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Ovidiu Bic (Universitatea Craiova, 0/0), Mihai Căpățînă (Universitatea Craiova, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Sergiu Buș (FCSB, 0/0).









11 comentarii

  1. Încet-încet revenim în fotbalul mare și vestea convocării lui Albu e un semn că după foarte mulți ani începem să contăm în fotbalul competitiv. La mai mare și Hai UTA! Hai acolo unde ai fost odată, când făceai adversarii să tremure. Baftă Albu și Succes UTA! echipa noastră de suflet.

    0
    0
  2. ma bucur foarte mult ca uta are un jucator convocat la nationala nu stiam ca albu este imprumutat la uta……daca mentinem rezultate pozitive cu un joc bun si foarte bun eu cred ca o sa urmeze si alti si normal oferte pentru jucatori si club

    0
    0
  3. Felicitari Alex,incet incet iesim si noi din mediocritatea asta in care am fost ingropati de tot felul de trepadusi.Cred ca va urma cat de curand si o convocare la tineret pt Denis Rusu.Padurarule mincinos da banii care i-ai promis si nu-ti mai bate joc.

    0
    0
  4. Felicitări Albu, meriți pe deplin convocarea!
    Sperăm că și alți coechipieri au astfel de aspiraţii, dorinţe arzătoare și te vor însoți cât de curând.
    Visurile fotbaliștilor sunt diverse, dar cel mai nobil, e acela de a fi convocat la naționala mare a României!
    Mult succes, Albu !
    Forza UTA !!!

    0
    0
  5. Felicitări,vor veni și alții dar pentru asta trebuie mai multă stabilitate financiară (alo, primăria!!!!), că altfel va fii greu să-ți faci echipa cu pretenții europene sau cu jucători convocați la lot,vei fii obligat să vinzi,sa supraviețuiești iar UTA a supraviețuit și sa umilit destul in anonimat sau in ligile inferioare.

    0
    0
  6. Super veste! Dar Alex Albu este împrumutat la UTA, nu este jucătorul UTA-ei. Asta nu schimba cu nimic meritul jucătorului, antrenorului și echipei.
    Urmează in cel mai scurt timp convocarea la U21 pentru Denis Rusu, jucătorul împrumutat de Lipova la UTA. 😁

    0
    0
  7. Bibi….citesti stirile sportive,sau rondul de seara,canalul tau YT,La Strada,nu se refera la asa ceva?UTA este acolo sus…da juniori la echipele nationale de mult timp,acum si un senior,pe Albu si daca echipa va continua asa,vor fi si altii,curand…Etapa de etapa,exista jucatori de la UTA mentionati in echipa etapei,de asemenea si antrenorul Balint….si era de asteptat cu Radoi,care nu are,se pare,Party-Pri-uri,cu nimeni…Bravo!
    Te-ai fotografiat ca propaganda,ca si cu animale din gradina zoologica(scuze pentru comparatie)….Pai,domnule Bibart..atunci te rog sa-i respecti si sa procedezi ca atare,nu mai mult decat ceea ce li se cuvine…UTA este un brand,nu o imagine personala, a nimanui…UTA este si a fost mereu ARAD!
    Aradul suntem noi,contribuabilii,suporterii si nu tu comandant….Pe noi te bazezi…
    Lovesti in UTA?…Lovesti in noi!
    Nu este un pamflet,absolut deloc!

    0
    0
  8. Faceti cumva si strangeti bani pentru a-i lua definitiv pe Albu si Rusu. La ora actuală sunt cam cei mai buni din echipă si ar fi păcat să ii lasam sa plece după ce UTA i-a pus pe picioare. Căutați solutii sa rămână baietii astia 2 la Arad.

    0
    0
  9. Încet, încet, se dovedește că UTA este o afacere bună…. cu o investitie de 5-6 milioane de euro te poți aseza la masa bogaților, în play-off și cupele europene. Acolo, vânzările de jucători și meciurile în grupe aduc bani frumosi…. cum ar fi dacă Man ar fi încă jucătorul lui UTA!? 8-9 milioane! Cu jumătate din ei ai avea echipă care ar lua campionatul în următorii 2-3 ani! Si bulgarasul pornit din liga a 4…. ar deveni tot mai mare și …..neîncăpătoare arena… și orașul! Momentan, cea mai bună investitie din banii aradenilor!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button