Rugby

CS Universitatea pune sănătatea rugbiștilor și a familiilor lor pe primul plan și va pierde la „masa verde” ultimele meciuri stagionale, antrenorul Grindei e internat în spital!





Federația Română de Rugby a amânat luni de-a rândul, în primăvară și în vară, meciurile ce puneau punct sezonului ligii secunde, iar în vârful pandemiei a decis ca echipele să revină pe teren. CS Universitatea Arad mai avea de jucat trei meciuri din cadrul play-out-ului Diviziei Naţionale de seniori, iar primul dintre ele era programat chiar sâmbătă, la Suceava. Apoi, urma săptămâna viitoare meciul cu Griviţa, de acasă şi încă o deplasare, la Gura Humorului.

Doar că „stundeții” arădeni sunt în imposibilitatea de a relua competiția și a și comunicat acest lucru Federaţiei. Exitstă și cazuri de COVID în lot, cum este cel al antrenorului Marian Grindei, care e și internat în spital, dar marea parte a problemelor țin de regulile impuse de instituțiile statului în această perioadă.

„Avem opt jucători care lucrează la diferite instituţii ale statului, soldați, pompieri, polișiști sau asisteni medicali, cărora li s-a transmis să nu părăsească oraşul. Alţii au afaceri şi nu le pot lăsa baltă, iar unii dintre noi suntem bolnavi. De exemplu, eu sunt internat în spital de azi noapte, marţi am fost depistat cu coronavirus. Nu am febră, dar am ceva simptome, dureri de spate în special. O să stau în izolare două săptămâni, sper să cât mai repede din spital, în funcţie de cum mă simt. Un alt coleg de-al nostru, Argintaru, se simte şi el rău şi mi-a spus că se va testa. Practic, nu aveam cu cine să jucăm”, ne-a mărturisit Grindei.

CS Universitatea pune sănătatea rugbiștilor și a familiilor lor pe primul plan și va pierde la „masa verde” ultimele meciuri stagionale

Practic, neprezentându-se la niciun meci din cele trei rămase, Aradul va termina sezonul pe ultimul loc (8) în clasament, dar nu va suferi alte penalități, fie și ele de ordin financiar. „Cheltuiam oricum bani mulţi pe testări şi nici nu cred că se justifica reluarea ligii secunde, mai ales că acum avem peste opt mii de cazuri noi pe zi la nivel naţional, iar când aveam câteva sute s-a oprit totul. Nu mi se pare logic, am vorbit şi cu preşedintele clubului, Ovidiu Şerban şi am decis să ne retragem din play-out, nu vom juca nici un meci, i-am comunicat şi preşedintelui Federaţiei, Alin Petrache.

Probabil că vom pierde meciurile la <<masa verde>> şi vom termina pe locul 8, ultimul. De când au explodat cazurile nici măcar nu ne-am mai antrenat, fiindcă am pus mai presus sănătatea jucătorilor și al familiilor lor. Nu e de glumit cu acest virus și o spun acum și din proprie experiență”, a adăugat Marian Grindei, antrenor-jucător al CSU Arad.

Echipa universitară ocupa locul 6 la întreruprea campionatului ligii secunde, cu opt puncte şi un bilanţ de două victorii şi cinci înfrângeri. Odată cu apariţia pandemiei de coronavirus în România, Divizia Naţională nu şi-a mai disputat returul, programat să debuteze la începutul lunii aprilie. Dacă meciurile din play-off ar mai avea miza nou promovatelor în Superligă, cele din grupa valorică 5-8 nu se mai justifică, atâta timp cât nu vor exista echipe retrogradate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button