UTA Arad

Nu joacă banii! Balint: „Suntem undeva în a doua jumătate a clasamentului ca buget, dar avem stabilitate și liniște! Ancorați în realitate, fără a ne mulțumi cu puțin”





UTA a legat două succese la rând în Liga 1 și și-a consolidat poziție de play-off. Mai mult, arădenii au avansat un loc, până pe 5 și au șansa să urce și mai sus dacă o bat pe Mediaș acasă, luni, de la ora 20,30. Dincolo de rezultate, jocul colectiv al „roș-albilor” e în creștere, pe fondul și deblocării unor fotbaliști care nu începuseră tocmai bine stagiunea, precum Hora, Roșu sau Morar, sau constanța în evoluții a celorlați, cu o mențiune specială pentru portarul Iacob sau juniorul Rusu.

Laszlo Balint susține că a crezut mereu în toți fotbaliștii din lot și pentru el nu e nicio surpriză că toți își aduc aportul la rezultatele bune ale nou promovatei. „Îi cunosc foarte bine pe toți jucătorii care compun vestiarul UTA-ei și sunt aici pentru că am avut încredere în ei. Eu, Bogdan Apostu și domnul Alexandru Meszar.  Este adevărat, sunt fluctuații de formă sportivă sau că unii jucători veneau după perioade lungi de inactivitate și nu au fost la cel mai bun nivel, dar, credeți-mă, au muncit ca niște câini și au făcut sacrificii. Au tras de ei, cum se spune și ușor, ușor cresc.

Sunt convins că mulți dintre ei încă mai au foarte multe de arătat, dar iată că de la etapă la etapă ies la rampă câte un jucător, doi, care decid meciuri prin execuții. Au această abilitate și știam acest lucru. Credeam în acest aspect, credeam și cred în ei sau în alții care încă, poate, nu s-au exprimat la adevăratul potențial. Sunt convins că, dacă o voo ține pe aceeași linie o să mai avem și alte surprize de la mulți dintre componenții echipei UTA”, susține antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

UTA poate fi considerată supriza plăcută după cele 9 etape

Dacă CSU Craiova, FCSB, CFR Cluj, Sepsi și Viitorul au avut și înaintea debutului stagiunii destule argumente pentru a se afla în zona play-off, UTA poate fi considerată supriza plăcută după cele 9 etape scurse. „Haideți să rămânem totuși ancorați în realitate. Am spus-o de foarte multe ori, este clar că ne dorim să fim cât mai sus, să fim în play-off și eu sunt omul care nu mă mulțumesc deloc cu puțin. Totul depinde cum reușește această echipă să progreseze. Noi aici lucrăm în fiecare zi, în fiecare săptămână, pentru a ne îmbunătăți jocul pe toate momentele lui, plecând deja de la faptul că am demonstrat deja că putem fi la un nivel bun raportat la competiția primei ligi din România. Nu știu dacă avem limite, deși, probabil, le avem ca orice echipă din lumea asta. Important este să le împingem cât se poate de sus. 

Ne dorim și cred ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar din Liga 1, dar până să putem emite pretenții judtificate avem încă un drum lung și destul de dificil de parcurs. E adevărat că acest moment ne prinde într-o postură bună în clasament, dar nu asta înseamnă că ne mulțumim cu atât. În primul rând, este important să avem constanță în joc și să se vadă progres de la meci la meci, căci doar așa pot veni și rezultatele.

În general, eu nu fac grafice, ci aș vrea să luăm lucrurile pas cu pas. Nici nu m-am gândit la ce ne așteaptă în ultima parte a campionatului, deși doar numele adversarilor spun deja  multe (n.a. CFR Cluj, FCSB, Craiova, Sepsi, Astra), ci le-am spus și le spun mereu băieților că până acolo avem de trecut acest meci cu Mediașul, pentru care concentrarea trebuie ăsă rămână la nivel maxim. Într-adevăr, am reușit o succesiune de rezultate bune, am reușit să legăm două victorii, ceea ce ne doream ca prim obiectiv, dar, per ansamblu, nu am realizat încă nimic. E foarte important să ne păstrăm atitudinea, concentrarea și, până la urmă, modestia, să muncim, să băgăm capul în pământ și să încercăm să scoatem maximum din fiecare partidă care va urma, a adăugat Balint.

UTA se află pe loc de play-off

Totodată, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc e, cumva, intrusă printre primele șase formații din clasament și când vorbim despre bugetul clubului. Dar, tehnicianul susține că stabilitatea face uneori diferența, chiar dacă nu vorbim despre sume mari sau cel puțin la nivelul altor cluburi când vine vorba despre salariile sau sistemul de premiere al fotbaliștilor.

Faptul că până în acest moment, în ciuda problemelor pe care le știe toată lumea, cei din conducerea clubului au făcut eforturi ca să avem această liniște, este un lucru extraordinar. Până la urmă, e foarte important ca în momentul în care venim la stadion să putem concentra efectiv pe ceea ce avem de făcut, fără a ne gândi că avem restanțe sau sau mai știu eu ce. E foarte greu să lucrezi cu jucători nemulțumiți și, din punctul ăsta de vedere, noi nu avem această problemă.  E foarte foarte important să susținem această linie de echilibru pentru că nu avem un buget care să iasă în evidență foarte mult la Liga 1.

Chiar pot spune că în ceea ce privește bugetul suntem undeva în a doua jumătate a clasamentului și, repet, lucrurile nu sunt deloc simple nici în aceste condiții. Dar, subliniez din nou, nu sunt eu cel în măsură să vorbesc despre aceste probleme, de altfel, cunoscute. Eu doar mă bucur foarte mult că sunt și oameni care sunt alături de noi și le mulțumesc pe această cale. Sper să înțeleagă tot mai multă lume din Arad că, până la urmă, UTA este principalul brand al acestui oraș și prin el țara și lumea află despre ceea ce se întâmplă aici, în această comunitate. Ideea principală este că în acest moment lucrurile sunt stabile, la club este liniște și sperăm să o ținem pe această linie până la sfârșitul sezonului”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

UTA a achitat cele 42 de mii de euro către bugetul local

Evident, problemele la care se referă „principalul” arădenilor sunt legate de finanțarea din bani publici a UTA-ei care a întârziat în această toamnă. „Oficialii” clubului au achitat cele 42 de mii de euro către bugetul local, pentru închirerea bazelor sportive din oraș, în așa fel încât proiectul depus la CMCA pentru fondurile nerambursabile să fie eligibil. Rămâne însă de văzut câți bani publici va mai primi gruparea arădeană în jurul datei de 15 noiembrie, ținând cont și de faptul că acești pot fi cheltuiți doar până în 15 decembrie. Oricum, în mod normal, suma nu ar trebui să scadă sub 3-3,5 milioane de lei.

4 comentarii

  1. PRIMARIA,CLM ARAD,unde sunteti, jupani Bibart, Balcea, Falca,Cionca,Fifor, USR-eilor,Wienner,etc ce intreprindeti in legatura cu UTA, pentru ca UTA este a tuturor aradenilor!
    daca nu va achitati de promisiuni s-ar putea sa ajungeti marginalizati si ignorati de tot Aradul.Rusine sa aveti fata de cei care v-au votat, cetateni ai aradului, PNL-isti,PSD-isti,USR-isti,UDMR-isti,PMP-isti,etc.Daca nu alocati banii pt. UTA in cel mai scurt timp sunteti niste gunoaie, mizerii, oameni de pe str.Marului-Mun.Arad

    0
    0
  2. Impecabil discursul,ce sa mai completăm sau sa spunem, le-a spus pe toate,cu răbdare și muncă vom face surprize și în meciurile cu favoritele, dacă ne uităm la rezultatele făcute de echipele cu care am jucat sau urmărim meciuri în liga 1 vedem că poți câștiga sau pierde oriunde,sa speram că progresul echipei va continua și să fim sus in clasament.

    0
    0
  3. Nu ar trebui sa mai aibe nimeni asteptari de la acesti asa zisi,,politicieni,,,In lumea civilizata,alesii local se straduiesc din rasputeri sa aduca investitii in oras care sa creeze locuri de munca si sa creasca veniturile la bugetele primariilor…cati investitori au adus acesti,,politicieni ,,langa UTA in ultimii 30 de ani?nu cred ca ar fi greu sa aduci investitii in schimbul legarii numelui afacerii tale de un brand puternic si de mare traditie,,,as intelege daca am fi in fundul Moldovei,dar suntem la poarta EUROPEI ,iar neputinciosii astia nu sunt capabili sa faca absolut nimik,singura lor activitate e sa alerge ca disperatii dupa voturi ,dupa care 4 ani -somn de voie…fara cineva caruia sa ii pese si care sa gaseasca oportunitati ,echipa asta nu o sa reziste la nivel inalt pe termen lung si e mare pacat..

    0
    0
  4. Sunt convins ca daca UTA va ajunge in Play-off, se vor alatura si Bercea-ARED-IMOTRUST, si Sandu Ion-PAB Romania, chiar si Valer Blidar cu tramvaiele, si multi altii In doi -trei ani ,cu sponsorizari puternice ,putem avea pretentii la campionat.Singura problema e la Primarie-CLM Arad-unde sunt banii promisi-Alo Bibart !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button