Șoimii Lipova

Sabău a anticipat problemele cu gazonul din Caransebeș: „Am optat pentru un prim 11 mai atletic și am câștigat fără probleme”





Chiar dacă pe hârtie Progresul Ezeriș nu ar fi trebuit să pună probleme, starea proastă a terenului de la Caransebeș nu mai făcea din Lipova o favorită atât de certă cu ocazia ultimei dispute din cadrul turului din C8. Din păcate, de când nu mai au fotbal în Liga a doua, autoritățile își bat joc de gazonul stadionului și nu îl îngrijesc așa cum ar trebui să se întâmple într-un municipiu. Cei de la Progresul Ezeriș nu au nici o vină, au mai încercat și ei să repare ce au putut ca să poată juca pe el dar nu se poate într-un timp scurt. Cu ajutorul alegerilor tactice făcute de stafful tehnic, lucrurile s-au simplificat până la urmă și „tripla” lui Filimon a adus toate punctele în contul „șoimilor”.

Cu acest rezultat, „alb-albaștrii” își păstrează prima poziție în clasament. „Am jucat pe un teren de Liga a 5-a, foarte moale, dar ne așteptam la acest lucru, aveam informații de la meciurile anterioare. Așa că am optat pentru un prim <<11>> mai atletic, cu Pop la mijloc, Polgar pe linia de fund și Filimon în atac. Știam că nu se poate construi cu fundașii, așa că ne-am pregătit foarte bine pentru acest scenariu atletic și ne-a ieșit. Am controlat jocul total, nu am riscat absolut nimic, am construit doar în terenul advers, am marcat de trei ori și am câștigat fără probleme”, a comentat Flavius Sabău succesul în fața nou-promovatei din județul Caraș-Severin.

În special după renunțarea la Moise, tehnicianul liderului l-a trimis pe Vlad Filimon în linia de atac, alături de Codoban. „Știam ce calități are <<Fili>>, el jucând mult și fundaș știe să pună presiune pe adversar. Așa a făcut și ca atacant, a  muncit mult și cu echipa în spatele lui care a creat posesie, a finalizat cu succes de trei ori. Este un jucător extrem de util echipei, ca fundaș și-a făcut treaba foarte bine, iar în trei partide ca atacant a dat gol de fiecare dată, ca să nu mai vorbim despre hattrick-ul de azi”, a adăugat Moise.

La mijlocul săptămânii viitoare, odată cu restanța Pecica – Crișul, s-ar putea decide și campioana de toamnă în C8. „Miercuri noi avem antrenament, nu stăm cu ochii pe meciul de la Pecica, pentru a vedea pe loc suntem. Drumul este încă lung, avem multe de îmbunătățit, nu ne uităm acum la meciurile indirecte. Contează ce vom face ori de câte ori intrăm pe teren și la final tragem linie”, a încheiat antrenorul „șoimilor”.

Peste o săptămână, Lipova joacă tot afară, cu conjudețeana Cermei, în cadrul rundei finale a anului fotbalistic 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button